Το Δημοτικό Συμβούλιο του Winchester, τo Πανεπιστήμιο του Lancaster και το Γερμανικό Νοσοκομείο ZSP-Haina επωφελούνται από έξυπνη διαχείριση δεδομένων.

dellΚαθώς οι απαιτήσεις σε συστήματα αποθήκευσης αναμένονται να δεκαπλασιαστούν στην περίοδο μεταξύ 2006 και 2011, σύμφωνα με την IDC1,οι οργανισμοί στρέφονται στις λύσεις αποθήκευσης και στις συμβουλευτικές υπηρεσίες της Dell για να απλοποιήσουν τη συνολική διαχείριση των υποδομών τους, επιτυγχάνοντας κατ’ αυτό τον τρόπο πιο πολλές δυνατότητες αξιόπιστης επιχειρηματικής συνέχειας, μειωμένο διαχειριστικό φόρτο και σημαντική εξοικονόμηση πόρων.  Πρόσφατα, η Dell συνεργάστηκε με το Δημοτικό Συμβούλιο του Winchester, το Πανεπιστημιο του Lancaster και το Γερμανικό νοσοκομείο ZSP-Haina στην εφαρμογή αποθηκευτικών λύσεων με βάση τις απαιτήσεις τους, που ανταποκρίνονται στις άμεσες και μελλοντικές επιχειρηματικές τους ανάγκες.

«Η ανάπτυξη του τομέα της αποθήκευσης θα ξεπεράσει σε ρυθμό τη γενική ανάπτυξη των τεχνολογιών πληροφορικής στην υφιστάμενη οικονομική συγκυρία, επομένως  είναι πιο σημαντικό από ποτέ για τις εταιρίες να υλοποιούν αποθηκευτικές λύσεις που είναι εύκολες στην εγκατάσταση και στην διαχείριση, ικανές να παρέχουν προηγμένα οφέλη για την υποστήριξη των επιχειρήσεων και φυσικά οικονομικά προσιτές σε επιχειρήσεις όλων των μεγεθών,» αναφέρει ο Robin Kuepers, Επικεφαλής του  τμήματος αποθήκευσης, EMEA, Dell. « Για να διασφαλίσουμε ότι οι εταιρίες πραγματοποιούν έξυπνες επενδύσεις αποθήκευσης, ανεξάρτητα από το αποθηκευτικό πρωτόκολλο που προτιμούν, η Dell έχει επενδύσει σημαντικά στο R&D για να αναπτύξει τις βέλτιστες λύσεις τόσο για Fibre Channel όσο και για iSCSI τεχνολογίες. Επιπροσθέτως, ενθαρρύνουμε τους πελάτες να χρησιμοποιούν και τις δύο τεχνολογίες μαζί εάν απαιτείται  για να ανταποκριθούν στην αύξηση των αναγκών τους και σε SLAs σε μικρότερο κόστος. Αυτό διευκολύνεται περαιτέρω με την ευρύτερη εφαρμογή και αποδοχή του 10Gbit Ethernet, που αναμένεται να καθιερωθεί το 2009,» συνεχίζει ο κ. Kuepers.


Εξοικονόμηση στην αποθήκευση με την Dell

Το Δημοτικό Συμβούλιο του Winchester ανακάλυψε ότι η διαχείριση της ταχύτατα αναπτυσσόμενης υποδομής των server του ήταν χρονοβόρα και ακριβή. Επιπλέον, το διάσπαρτο αποθηκευτικό του περιβάλλον δεν  είχε τη δυνατότητα κλιμάκωσης για την εισαγωγή ενός νέου Συστήματος Διαχείρισης Αρχείων Ηλεκτρονικών Εγγράφων (Electronic Document Records Management System, EDRMS).  Για να ανταποκριθεί στις επιχειρησιακές απαιτήσεις, το Συμβούλιο απευθύνθηκε στις Συμβουλευτικές Υπηρεσίες της Dell για να ενοποιήσει την υποδομή των server, εισάγοντας ένα κλιμακούμενο εικονικό περιβάλλον με βάση λογισμικό VMware, DellTM PowerEdgeTM 2950 servers και μια αποθηκευτική συστοιχία Dell | EMC®CX3-20C SAN. Μετά την ενοποίηση της υποδομής, το Συμβούλιο απλοποίησε τις εργασίες σε όλη την επιχείρηση, και με την τοποθέτηση της λύσης EDRMS, κατάφερε περαιτέρω την ανάπτυξη και ομαλοποίηση των εργασιών. Η συστοιχία CX3-20C SAN παρείχε επίσης στο Δημοτικό Συμβούλιο του Winchester μια κλιμακούμενη  λύση που θα αναπτυσσόταν παράλληλα με τις μελλοντικές ανάγκες του Συμβουλίου. «Η κλιμάκωση αποτελούσε βασικό στοιχείο για εμάς καθώς προσθέτουμε νέες υπηρεσίες και εφαρμογές προσπαθώντας να ανταποκριθούμε στις απαιτήσεις των πολιτών. Η ευέλικτη λύση SAN μας παρέχει χώρο να αναπτυχθούμε και να επεκταθούμε βαθμιαία,» αναφέρει η Sheila Davidge, επικεφαλής των τεχνολογιών πληροφορικής και διαχείρισης.


Το Πανεπιστήμιο του Lancaster ήθελε να μειώσει το ενεργειακό του αποτύπωμα και να ικανοποιήσει την ανάγκη για τις αυξανόμενες υπολογιστικές ανάγκες στους πανεπιστημιακούς χώρους. Το Πανεπιστήμιο επίσης προσπαθούσε να δημιουργήσει την υποδομή των τεχνολογιών πληροφορικής που θα εξυπηρετούσε καλύτερα την επιχειρηματική συνέχεια. Βασιζόταν κυρίως σε αποθηκευτικό χώρο άμεσα προσαρτημένο (direct attached storage, DAS) και ήθελε να κινηθεί προς ένα περιβάλλον SAN (Storage Area Network) για να διαθέσει κεντρικά τα δεδομένα,  με σκοπό την πιο εύκολη διαχείριση και αυξημένα επίπεδα ασφάλειας. Με την Dell, το Πανεπιστήμιο του Lancaster υλοποίησε ένα εικονικοποιημένο περιβάλλον που περιλάμβανε τους Dell PowerEdge server με την χρήση λογισμικού VMware. Όταν θέλησε να διευρύνει το περιβάλλον για μεγαλύτερη εξοικονόμηση και επιχειρηματική συνέχεια, ένας Dell | EMC® CX3-10C SAN προστέθηκε. «Ένα δυνατό σημείο της λύσης Dell | EMC ήταν η παροχή της επιλογής ελέγχου της συνδεσιμότητας του Fibre Channel και του iSCSI. Ως αποτέλεσμα, μπορούσαμε να ξεκινήσουμε να δημιουργούμε την καλύτερη υποδομή τεχνολογιών πληροφορικής, προσαρμοσμένη στο φόρτο εργασίας της εφαρμογής,» αναφέρει ο Δρ. Matt Storey, Συντονιστής Τεχνικών Συστημάτων για τις Υπηρεσίες Συστημάτων Πληροφορικής. «Οι σύμβουλοι αποθήκευσης της Dell διαδραμάτισαν έναν καίριο ρόλο στην αναζήτηση της κατάλληλης διαμοιραζόμενης αποθηκευτικής λύσης για εμάς. Κατά τις αρχικές μας συναντήσεις, ήταν ξεκάθαρο ότι είχαν κατανοήσει το επιχειρησιακό μας μοντέλο και τους σκοπούς μας.»


Το Γερμανικό Νοσοκομείο ZSP-Haina ήθελε να μεγιστοποιήσει τα οφέλη της υποδομής των εικονικοποιημένων server του για να βελτιώσει την προστασία των δεδομένων και τις δυνατότητες ανασύστασης. Η ομάδα των τεχνολογιών πληροφορικής αποφάσισε να αντικαταστήσει τον απευθείας προσαρτώμενο αποθηκευτικό χώρο με ένα Dell EqualLogic SAN αποτελούμενο από δύο συστοιχίες PS5000XV προσαρτημένες στους υπάρχοντες PowerEdge 2950 servers. Το σύνολο των δεδομένων αποθηκεύεται στο SAN, δίνοντας στην ομάδα των τεχνολογιών πληροφορικής ένα μόνο σημείο για λειτουργίες διαχείρισης αποθήκευσης, αυτόματη προστασία δεδομένων και αρθρωτή επέκταση για την εξυπηρέτηση μελλοντικών αναγκών. Ένα δεύτερο EqualLogic SAN με μια υψηλής χωρητικότητας συστοιχία PS5000E είναι τοποθετημένο σε άλλη τοποθεσία για ανασύσταση σε περίπτωση καταστροφής. Σύμφωνα με τον Jörg Riether, IT manager στο ZSP Haina, «Απλοποίηση, κλιμάκωση και προστασία ήταν οι βασικοί μας στόχοι. Η σειρά EqualLogic αποτελεί μια δυναμική αποθηκευτική λύση εικονικοποίησης η οποία με απλό χειρισμό μας βοηθάει να προσθέτουμε servers εύκολα σε μερικά λεπτά μόνο και προσφέρει ένα απλό αγοραστικό μοντέλο. Επιπροσθέτως, το SAN αυτόματα παρέχει εξισορρόπηση φόρτου εργασίας (load balancing) για να διασφαλίσει βελτιωμένες επιδόσεις.» Η ομάδα καθησυχάστηκε επιπλέον από την μακρά ιστορία επιτυχημένων εφαρμογών σε  άλλες εταιρίες με συστήματα EqualLogic SAN και VMware, παράλληλα με την ισχυρή στρατηγική συμμαχία μεταξύ VMware και Dell.


Οδηγώντας τον αποθηκευτικό κλάδο με λύσεις για το σήμερα και το Αύριο

Η Dell συνεργάζεται με οργανισμούς για να τους βοηθήσει να αξιοποιήσουν στο έπακρο τις επενδύσεις σε αποθηκευτικές υποδομές καθώς ανακτούν χρόνο, προσωπικό και χρήματα


Η εταιρία συμβουλευτικών υπηρεσιών Gartner Inc. τοποθέτησε την Dell στο ‘Τεταρτημόριο των Ηγετών’ της έρευνάς της για το 2008, ‘Μαγικό Τεταρτημόριο για Συστοιχίες Δίσκων για Μεσαίας Κλίμακας Επιχειρησιακές Ανάγκες’2.Η Dell επίσης πήρε το τίτλο του παγκόσμιου ηγέτη με βάση τον τζίρο για iSCSI  SANs, με περισσότερο από το διπλάσιο μερίδιο σε σχέση με τον πιο κοντινό ανταγωνιστή της στο πρώτο τρίμηνο του 2008, σύμφωνα με την Gartner3. Επιπροσθέτως, οι αποθηκευτικές λύσεις της Dell EqualLogic έλαβαν την αξιολόγηση «Λίαν Θετικό» -την υψηλότερη δυνατή- στην ανάλυση της Gartner «Προοπτική Αγοράς για ενοποιημένες λύσεις  iSCSI SAN (“MarketScope for iSCSI SAN Integrated Solutions”4).


Άλλα ορόσημα του 2008 περιλαμβάνουν:


–          Τον Δεκέμβριο, η Dell και η EMC δεσμεύτηκαν σε μια πολύχρονη επέκταση της παγκόσμιας συμμαχίας τους μέχρι το 2013. Η Dell και η EMC θα προσθέσουν το αποθηκευτικό σύστημα EMC Celerra NX4 στην προϊοντική γκάμα των δικτυακών αποθηκευτικών συστημάτων Dell | EMC.


–          Τον Οκτώβριο, η Dell ανακοίνωσε την πρώτη ενοποιημένη λύση του κλάδου για τη δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας(backup) και ανασύστασης(restore) από δίσκο σε δίσκο- το Dell PowerVault DL2000-που βοηθάει τους πελάτες να απλοποιήσουν τη διαδικασία προστασίας δεδομένων ενώ μειώνει το χρόνο δημιουργίας αντιγράφων μέχρι 52% και ανασύστασης μέχρι 77% σε σχέση με την ταινία5.


–          Τον Σεπτέμβριο, η Dell πρόσθεσε στην προϊοντική σειρά των EqualLogic της μια καινούργια εξαιρετικά κλιμακούμενη συστοιχία- τo μοντέλοPS5500E – και εισήγαγε προηγμένα χαρακτηριστικά λογισμικού στα οποία περιλαμβάνεται ο EqualLogic Auto-Snapshot Manager/VMware edition για προηγμένη προστασία δεδομένων σε περιβάλλοντα εικονικού(virtual) server.


–          Τον Αύγουστο, η Dell ανακοίνωσε την τέταρτη γενιά της οικογένειας προϊόντων αποθήκευσης Dell/EMC CX με ευελιξία υποστήριξης πρωτοκόλλων και εκτεταμένη κλιμάκωση – διπλασιάζοντας τον αριθμό των δίσκων σε 960 σε μια συστοιχία.


–          Τον Ιούνιο, η Dell εισήγαγε τις καινούργιες συμβουλευτικές υπηρεσίες υποδομής για να βελτιώσει την διαχείριση της αποθήκευσης και την προστασία δεδομένων, και να επιτρέψει τη δυνατότητα αποτελεσματικών διαδικασιών ανασύστασης από καταστροφή και δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας. Αυτή η ανακοίνωση προστίθεται στη προσπάθεια  Εκτιμήσεων Απλοποίησης της αποθήκευσης από την Dell, που ανακοινώθηκε τον Φεβρουάριο και είναι μια σειρά παγκοσμίως συνεπών προσφορών σχεδιασμένων να απλοποιούν την εκτίμηση και την επιλογή του περιβάλλοντος αποθήκευσης, δημιουργίας αντιγράφων, ανασύστασης και αρχειοθέτησης.


Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την πλήρη σειρά αποθηκευτικών λύσεων, επισκεφθείτε www.dell.gr/storage .




1. IDC White Paper χρηματοδοτούμενο από την EMC, The Diverse and Exploding Digital Universe, Μάρτιος 2008
2. Gartner, “Μαγικό Τεταρτημόριο για Συστοιχίες Δίσκων για Μεσαίας Κλίμακας Επιχειρησιακές Ανάγκες” Roger Cox, Pushnan Rinnen, Stanley Zaffos, 12 Νοεμβρίου, 2008
3. Gartner, Inc “Μαγικό Τεταρτημόριο για Συστοιχίες Δίσκων για Μεσαίας Κλίμακας Επιχειρησιακές Ανάγκες,» από τον Robin Burke και συνεργάτες, 11 Δεκεμβρίου 2008
4. Gartner “MarketScope for iSCSI SAN Integrated Solutions” by Robert Passmore and Roger Cox, June 9, 2008
Gartner «Προοπτική Αγοράς για Ενοποιημένες λύσεις iSCSI SAN» από τον Robert Passmore και τον Roger Cox, 9 Ιουνίου 2008
5. Με βάση έρευνα του 2008 που χρηματοδοτήθηκε από την CommVault, διαθέσιμη στη διεύθυνση dell.com/commvault