Η Xerox συμμετέχει στη διεθνή συμμαχία και βοηθά στην προώθηση της επαναχρησιμοποίησης ηλεκτρονικών ειδών και των προτύπων ανακύκλωσης.


New Xerox Logo Medium ResΗ Xerox ανακοίνωσε πρόσφατα τη συμμετοχή της στη διεθνή συμμαχία «Sustainable Electronics Recycling International (SERI)» προκειμένου να βοηθήσει την προώθηση προγράμματος, που ενθαρρύνει τις εταιρίες να επαναχρησιμοποιούν και να ανακυκλώνουν υπεύθυνα τα ηλεκτρονικά είδη. Υποστηρίζοντας αυτή την πρωτοβουλία του κλάδου, η Xerox επιβεβαιώνει την ηγετική της θέση σε θέματα περιβάλλοντος, καθώς και τη δέσμευσή της για τη δημιουργία ενός καλύτερου, περισσότερο «πράσινου» κόσμου.


Η Xerox συμπεριλαμβάνεται στις 10 εταιρίες που έχουν ενώσει τις δυνάμεις τους με τη διεθνή συμμαχία SERI με στόχο την υποστήριξη του προγράμματος “R2 Leader”.


«Έχουμε μακρά ιστορία στην υποστήριξη πρωτοβουλιών που προάγουν τη βιώσιμη ανάπτυξη και την ανακύκλωση. Κατά συνέπεια η συμμετοχή μας στην προσπάθεια αυτή είναι μία απόλυτα φυσική εξέλιξη», ανέφερε η Diane P. O’Connor, Vice President, Global Environment, Health, Safety and Sustainability της Xerox. «Εδώ και πολλά χρόνια, συνεργαζόμαστε με τους συνεργάτες και προμηθευτές μας για την εφαρμογή ανακύκλωσης πριν συμφωνήσουμε να τους αποστείλουμε τα προϊόντα μας ενώ ενθαρρύνουμε και άλλες εταιρίες να κάνουν το ίδιο. Το πιστοποιητικό R2 διασφαλίζει ότι οι συνεργάτες ανακυκλώνουν υπεύθυνα. Αυτό είναι πολύ σημαντικό για εμάς στη Xerox, αλλά και για τους πελάτες μας γιατί διευρύνει το φάσμα των πρακτικών βιώσιμης ανάπτυξης και σε άλλες εταιρίες του κλάδου μας, αυξάνοντας τον θετικό μας αποτύπωμα στο περιβάλλον και στην κοινωνία


Η υπεύθυνη στάση της Xerox απέναντι στο περιβάλλον και τη βιώσιμη ανάπτυξη ξεκινάει από τη διάθεση της πρώτης συσκευής γραφείου της XeroxΕπιπλέον, η εταιρία ήταν η πρώτη που εισήγαγε το ανακυκλώσιμο χαρτί και προσέφερε στους πελάτες της εξοπλισμό γραφείου με την επιλογή για εξοικονόμηση ενέργειας, πολύ καιρό πριν καθιερωθεί το ENERGY STAR. Σήμερα, η Xerox συνεχίζει να καινοτομεί για έναν καλύτερο κόσμο, δημιουργώντας υπηρεσίες και τεχνολογίες, που μειώνουν τον περιβαλλοντικό αντίκτυπο, με προϊόντα, όπως τα: smart parking, public transit και το ConnectKey®, που καθιστά τους πολυλειτουργικούς εκτυπωτές συμβατούς με λύσεις διαχείρισης της ενέργειας, όπως η Cisco® EnergyWise.


Συμμετέχοντας στο πρόγραμμα R2 Leader, οι εταιρίες δεσμεύονται να υποστηρίζουν την ανακατασκευή και την ανακύκλωση ηλεκτρονικών ειδών με την πιστοποίηση R2 αλλά και να λαμβάνουν υπόψη τους τη συγκεκριμένη πιστοποίηση όταν επιλέγουν συνεργάτη για την ανακύκλωση. Οι ηγέτιδες εταιρίες του προγράμματος R2, συμπεριλαμβανομένης της Xerox, έχουν σήμερα πρωταγωνιστικό ρόλο σε projects για την επαναχρησιμοποίηση και την ανακύκλωση υλικών σε όλο τον κόσμο.


Το πρότυπο R2 δημιουργήθηκε το 2008, μέσα από διαδικασία διαβούλευσης, που συμπεριέλαβε πολλά εμπλεκόμενα μέρη, όπως η Υπηρεσία Προστασίας Περιβάλλοντος των Η.Π.Α., κατασκευαστές ηλεκτρονικών ειδών, εταιρίες ανακύκλωσης, μη κερδοσκοπικοί οργανισμοί, και άλλοι. Οι εταιρίες που διαθέτουν πιστοποίηση R2 τηρούν τις βέλτιστες πρακτικές όσον αφορά ζητήματα εργασιακής υγείας και ασφάλειας, προστασίας του περιβάλλοντος, ασφάλειας δεδομένων κ.ά. Σε παγκόσμιο επίπεδο, περισσότερες από 540 εταιρίες σε 17 χώρες έχουν λάβει πιστοποίηση R2. Οι εγκαταστάσεις της Xerox στις Η.Π.Α., στις πόλεις Monroe (Ohio) και Cerritos (California), πρόσφατα έλαβαν την πιστοποίηση R2.


Σχετικά με τη διεθνή «συμμαχία» SERI
Η διεθνής «συμμαχία» SERI – πρώην R2 Solutions – είναι ένας μη κερδοσκοπικός οργανισμός, με αποστολή την προώθηση της επαναχρησιμοποίησης και της ανακύκλωσης βιώσιμων ηλεκτρονικών ειδών σε όλο τον κόσμο. Είναι το κύριο όργανο του Προτύπου R2. Η συμμαχία αυτή είναι μέρος της ευρύτερης προσπάθειας του οργανισμού για το 2014 να ανεβάσει ακόμα υψηλότερα τον «περιβαλλοντικό» πήχη για τους κατασκευαστές ηλεκτρονικών ειδών και τις εταιρίες ανακύκλωσης, τόσο στα αναπτυγμένα όσο και στα αναπτυσσόμενα κράτη. Από την εκπαίδευση μέχρι και την εφαρμογή πιλοτικών προγραμμάτων, η SERI έχει αναλάβει την πραγματοποίηση φιλόδοξων προγραμμάτων, που έχουν σχεδιαστεί με τέτοιο τρόπο ώστε να διαδραματίσουν καταλυτικό ρόλο στην αλλαγή ολόκληρου του κλάδου προς το καλύτερο. Περισσότερες πληροφορίες, έχετε τη δυνατότητα να βρείτε εδώ: www.sustainableelectronics.org.