H IQ Solutions, εξειδικευμένος πάροχος ολοκληρωμένων λύσεων τεχνολογίας, ανακοίνωσε την απόκτηση της πιστοποίησης ISO27001 για την παροχή υπηρεσιών Cloud.


iq cloudΗ πιστοποίηση αφορά στην καινοτόμο λύση λογισμικού που ανέπτυξε η IQ Solutions, το iQ Cloud, ενώ είναι μία από τις πρώτες πιστοποιήσεις στην αγορά για cloud υπηρεσίες.


Το iQ Cloud είναι η ευέλικτη λύση της IQ Solutions που προσφέρει ένα ασφαλές, δυναμικό και αξιόπιστο υπολογιστικό περιβάλλον στο cloud, είτε αυτόνομα ή σε συνδυασμό με την υπάρχουσα υποδομή της επιχείρησης.


Είναι βασισμένο στις πλέον προηγμένες τεχνολογίες και σχεδιασμένο με λεπτομέρεια και βαθιά τεχνογνωσία, ώστε να παρέχει άμεση και απρόσκοπτη ενσωμάτωση στις διαδικασίες του πελάτη. To iQ Cloud συμβάλλει στη μείωση του χρόνου και κόστους Πληροφορικής και στην αύξηση της συνεργασίας, της παραγωγικότητας και της ικανοποίησης των εργαζομένων, ενώ προσφέρει επίσης:
– Άμεση επέκταση ή/και αναβάθμιση του αποθηκευτικού χώρου, χωρίς επένδυση σε εξοπλισμό
– Διασφάλιση της πρόσβασης, με αποθήκευση σε πολλαπλούς servers (redundancy) και γρήγορη ανάκτηση των δεδομένων
– Διατήρηση ενός ασφαλούς, λειτουργικού και συνεχώς αναβαθμιζόμενου περιβάλλοντος για τις εφαρμογές και τα δεδομένα, με ελάχιστο –ή και καθόλου- χρόνο απασχόλησης για διαχείριση, συντήρηση και αναβάθμιση
– Αυξημένη ασφάλεια, με περιορισμό και κλιμακούμενα επίπεδα στην πρόσβαση (προσωποποιημένα ανά χρήστη).


«Η σταθερά υψηλή ποιότητα στην παροχή υπηρεσιών προς τους πελάτες μας είναι για εμάς προτεραιότητα. Έχουμε ήδη ένα δυνατό και δοκιμασμένο προϊόν, το iQ Cloud, που μετρά αρκετές επιτυχημένες εγκαταστάσεις. Φέτος πιστοποιήσαμε και τις διαδικασίες μας στην ανταγωνιστική και ανερχόμενη αγορά του Cloud. Είμαστε πιο έτοιμοι από ποτέ να προσφέρουμε ένα δυναμικό portfolio λύσεων και υπηρεσιών cloud», δήλωσε σχετικά ο Γιώργος Βαράκης, Customer Service Manager και Υπεύθυνος Διασφάλισης Ποιότητας της IQ Solutions.