Η Cosmote συμμετείχε με επιτυχία στο διεθνή διαγωνισμό για την απόκτηση ποσοστού 12,6% της θυγατρικής της εταιρίας AMC, κυριότητας του αλβανικού κράτους.

cosmoteΤο τίμημα για την απόκτηση του συγκεκριμένου ποσοστού ανέρχεται σε 48,2 εκατ. ευρώ. Με την ολοκλήρωση της διαδικασίας, η Cosmote θα κατέχει άμεσα ή έμμεσα (μέσω της κατά 97% θυγατρικής της COSMO-HOLDING ALBANIA S.A.) ποσοστό 95% της AMC.

Η αύξηση του ποσοστού συμμετοχής της Cosmote, πέραν της ιδιαίτερα συμφέρουσας αποτίμησης, θα επιτρέψει και την καλύτερη διαχείριση των ταμειακών ροών του Ομίλου.

Η συναλλαγή τελεί υπό την έγκριση των αρμοδίων κυβερνητικών και ρυθμιστικών αρχών της Αλβανίας.


Σχετικά με την AMC

H AMC, μέλος του Ομίλου COSMOTE από το 2000, ξεκίνησε την εμπορική της λειτουργία το 1996, αποτελώντας την πρώτη εταιρία κινητής τηλεφωνίας που δραστηριοποιήθηκε στην Αλβανία. Το μερίδιο αγοράς της AMC ανέρχεται σε 52%, ενώ η πελατειακή της βάση στο τέλος του γ’ τριμήνου του 2008 ανήλθε στα 1,32 εκατ. Στο εννιάμηνο του 2008, η AMC σημείωσε κύκλο εργασιών 145 εκατ. ευρώ και λειτουργική κερδοφορία (EBITDA) 94 εκατ., με το περιθώριο κερδοφορίας EBITDA της εταιρίας να διαμορφώνεται στο 65%, ένα από τα υψηλότερα πανευρωπαϊκά.