Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε πρόσφατα η επίσημη παρουσίαση της πλατφόρμας Dragon από την AMD σε συνεργασία με τον επίσημο διανομέα της για την Ελλάδα, Oktabit.

Ο γενικός διευθυντής της Οktabit, Αλέξανδρος Παπαϊωάννου.

Ο γενικός διευθυντής της Οktabit, Αλέξανδρος Παπαϊωάννου.

Στη συνέντευξη τύπου παρουσιάστηκαν οι δυνατότητες της νέας πλατφόρμας η οποία συνδυάζει τoυς νέας γενιάς τετραπύρηνους επεξεργαστές AMD Phenom ΙΙ , τη σειρά γραφικών ATI Radeon HD 4800 και τη σειρά chipsets AMD7. Στόχος της πλατφόρμας είναι η παροχή προηγμένου επιπέδου computing με εξαιρετικά προσιτή τιμή χωρίς να υστερεί στην απόλυτη οπτική εμπειρία.
Όπως τόνισε ο κ. Sasa Marinkovic, Product Marketing Manager της AMD: «Η νέα πλατφόρμα χωρίς να αποκλείει κάποιο τμήμα της αγοράς, απευθύνεται κυρίως στους ενθουσιώδεις χρήστες, στους high end gamers και κυρίως στους χρήστες που αξιοποιούν multitasking περιβάλλοντα χωρίς να χρειάζεται να διαθέσουν μια μικρή περιουσία για αυτά. Η πλατφόρμα “Dragon” ενοποιεί σχεδιαστικά πρότυπα προσφέροντας δυνατότητες κλιμάκωσης, άρτια απόδοση σε περιβάλλον υψηλής ευκρίνειας αλλά και σαφή μείωση στην κατανάλωση ενέργειας. Η καρδιά της νέας πλατφόρμας είναι αναμφίβολα η νέα γενιά επεξεργαστών AMD PhenomII X4 προσφέροντας σαφή περίσσεια ενέργειας για Overclocking. Με τη νέα προσέγγιση της τεχνολογίας Fusion, η AMD είναι σε θέση να προσφέρει επεξεργαστές, GPU και chipsets που συνεργάζονται ιδανικά καλύπτοντας τις ολοένα αυξανόμενες ανάγκες των χρηστών.
Στη συνέντευξη τύπου παρουσιάστηκαν επίσης η νέα σειρά καρτών γραφικών ATI Mobility Radeon HD 4000, το νέο chipset της AMD 760G που επεκτείνει το ανταγωνιστικό πλεονέκτημα της AMD στη σειρά των Value PCs και τέλος η πλατφόρμα της AMD για ultrathin φορητούς υπολογιστές.


Ο κ. Αλέξανδρος Παπαϊωάννου, Γενικός Διευθυντής της ΟΚΤΑΒΙΤ, υπογράμμισε την σημαντική αύξηση του ενδιαφέροντος της ελληνικής αγοράς στα προϊόντα της AMD ιδιαίτερα τα τελευταία 5 χρόνια που σηματοδοτούν την επιτυχημένη συνεργασία των δύο εταιριών και τόνισε: «Θεωρούμε ότι η νέα πλατφόρμα Dragon σε συνδυασμό με τα επερχόμενα προϊόντα και τις λύσεις που αναπτύσσει η AMD πρόκειται να μας δώσουν την απαιτούμενη ώθηση έτσι ώστε να ενισχύσουμε πιο δυναμικά την κοινή μας παρουσία στην ελληνική αγορά»