Η συμμετοχή που υπέβαλαν οι δύο εταιρείες διακρίθηκε με Βραβείο Εξαιρετικής Επίδοσης στην Κατηγορία Business Transformation Μέσω ICT.


2014_BITEAward_PhotoH ελληνική εταιρεία φυσικών καλλυντικών APIVITA και η IQ Solutions, εξειδικευμένος πάροχος ολοκληρωμένων λύσεων υψηλής τεχνολογίας, ανακοινώνουν ότι διακρίθηκαν στα Ετήσια Βραβεία Business IT Excellence (BITE) Awards 2014, με Βραβείο Εξαιρετικής Επίδοσης στην κατηγορία “Business Transformation Μέσω ICT”.
Η APIVITA, που τη χρονιά αυτή συμπληρώνει 35 χρόνια ζωής, αξιοποιεί την πληροφορική τεχνολογία ως ένα από τα βασικά εργαλεία για την ανάπτυξή της.


Η πληροφορική τεχνολογία παίζει πρωτεύοντα ρόλο για την εξέλιξη των εσωτερικών διαδικασιών στα τμήματα Πωλήσεων, Marketing, HR, Προμηθειών, Finance, Logistics, Retail, International, Παραγωγής αλλά και τις διαδικασίες για την είσοδο σε νέες αγορές εντός Ελλάδας και στο εξωτερικό. Στο πλαίσιο αυτό, η κορυφαία εταιρεία φυσικών καλλυντικών προέβη σε συνολικό επανασχεδιασμό και αναβάθμιση του πληροφορικού περιβάλλοντος, προκειμένου να παρέχει νέες υπηρεσίες υψηλής αξίας στους χρήστες της εταιρείας και να συμβάλλει ουσιαστικά στην υλοποίηση των στρατηγικών, επιχειρησιακών της στόχων. Το έργο σχεδιάστηκε από την IQ Solutions σε συνεργασία με το Τμήμα ΙΤ της APIVITA και καλύπτει το σύνολο των διαδικασιών της εταιρείας, προσφέροντας ταυτόχρονα τη βάση για να περάσει η επιχείρηση σε πιο ευέλικτες, σύγχρονες και ακόμα πιο υπεύθυνες περιβαλλοντικά πρακτικές.


Η βράβευση έγινε κατά τη διάρκεια εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα, 30 Ιουνίου 2014, σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας. Το βραβείο παρέλαβαν οι κ.κ. Πάρης Παπαναστασίου, Sales Manager της IQ Solutions, και Βασίλης Καρποδίνης, Head of Operations της APIVITA, ο οποίος δήλωσε σχετικά:


«Στην APIVITA πιστεύουμε στο ευ και αεί επιχειρείν – σε επιχειρηματικές πρακτικές που σέβονται το περιβάλλον και τον άνθρωπο και διασφαλίζουν τη βιωσιμότητα και ευημερία της επιχείρησης. Έχουμε την πεποίθηση πως η πληροφορική μπορεί να παίξει κεντρικό ρόλο στη μεταμόρφωση της επιχείρησης και να μας βοηθήσει να επιτύχουμε στρατηγικούς στόχους. Η αποψινή βράβευση αποδεικνύει ότι η τεχνολογία μπορεί να κάνει τη διαφορά, τόσο για την APIVITA όσο και για κάθε σύγχρονη και δυναμική επιχείρηση. Είμαι υπερήφανος για την ομάδα που εργάστηκε σκληρά για την υλοποίηση του σημαντικού αυτού έργου.»


«Η συνεργασία μας με την APIVITA είχε τρία βασικά συστατικά: όραμα, ξεκάθαρους στρατηγικούς στόχους και άψογη αλληλεπίδραση και συνεργασία. Το έργο ήταν σύνθετο και κάλυπτε σχεδόν όλο το φάσμα των δραστηριοτήτων της επιχείρησης, η οποία κινήθηκε αποφασιστικά προς ένα πιο σύγχρονο, πιο ευέλικτο και πιο υπεύθυνο εργασιακό περιβάλλον. Το βραβείο αντικατοπτρίζει μια απόλυτα επιτυχημένη συνεργασία και την επιτυχημένη υλοποίηση και διαχείριση ενός μεγάλου και πολύπλοκου έργου», δήλωσε μετά τη βράβευση ο Πάρης Παπαναστασίου.


Τα βραβεία Business IT Excellence Awards 2013 διοργανώθηκαν φέτος για 3η χρονιά από το περιοδικό netweek και το Εργαστήριο Ηλεκτρονικού Επιχειρείν ELTRUN του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών.
Η συμμετοχή των εταιρειών APIVITA και IQ Solutions βραβεύτηκε στην Κατηγορία “Business Transformation Μέσω ICT”.