To Discoveroom, η εφαρμογή για τα μικρά καταλύματα, μεγαλώνει και λαμβάνει νέα επένδυση 300 χιλιάδων ευρώ από το Jeremie Openfund II.


openfund_logoΣτη χώρα μας και μόνο υπάρχουν περί τις 40 χιλιάδες μικρά καταλύματα, τα γνωστά μας ενοικιαζόμενα δωμάτια. Παρά το μικρό τους μέγεθος, οι μονάδες αυτές αποτελούν το πιο ξεχωριστό κομμάτι του τουριστικού προϊόντος. Την εποχή που όλα τα ξενοδοχεία βρίσκονται διαθέσιμα μερικά κλικ μακριά με υπηρεσίες όπως το booking.com, ή ακόμα και ιδιωτικά διαμερίσματα είναι αξιοποιήσιμα μέσω υπηρεσιών σαν το airbnb, οι ιδιοκτήτες μικρών καταλυμάτων δεν έχουν στη διάθεσή τους παρά παρωχημένα τεχνολογικά εργαλεία για τη διαχείριση και προβολή των δωματίων τους. Στην πράξη, ακόμα και σήμερα οι περισσότεροι ιδιοκτήτες χρησιμοποιούν ένα απλό “τεφτέρι” ή αρχείο excel για την διαχείριση των κρατήσεων, ενώ η διαδικτυακή τους παρουσία περιορίζεται σε δυσεύρετες, αναχρονιστικές ιστοσελίδες που αντί για δυνατότητα απευθείας κράτησης αναφέρουν τον αριθμό τηλεφώνου του ιδιοκτήτη.


Το Discoveroom είναι μια απλή και δωρεάν εφαρμογή που φιλοδοξεί να καταστήσει τα μικρά καταλύματα ξανά ανταγωνιστικά. Αρχικά, οι ιδιοκτήτες λαμβάνουν ένα εύκολο εργαλείο για να καταχωρούν και να ενημερώνουν τις κρατήσεις τους οπουδήποτε κι αν βρίσκονται. Οι μέρες που κάποιος παρέμενε “εγκλωβισμένος” μπροστά από έναν υπολογιστή ώστε να απαντήσει στα τηλεφωνικά αιτήματα κρατήσεων ανήκουν στο παρελθόν. Στη συνέχεια και εντός των επόμενων μηνών, η υπηρεσία θα επεκταθεί με τη δυνατότητα απευθείας κράτησης από την ιστοσελίδα κάθε καταλύματος, τον συγχρονισμό των κρατήσεων από τα διάφορα κανάλια, καθώς επίσης τη δυνατότητα για τους καταναλωτές εύρεσης καταλύματος και κράτησης δωματίου κατευθείαν από την ιστοσελίδα discoveroom.com. Εν τέλει, το Discoveroom φιλοδοξεί να καταστεί το απόλυτο εργαλείο διαχείρισης και προβολής των μικρών τουριστικών επιχειρήσεων.


Η εφαρμογή, που πρόσφατα κυκλοφόρησε για κινητά iOS & Android, χρησιμοποιείται ήδη από εκατοντάδες καταλύματα, όχι μονάχα στην Ελλάδα αλλά σε όλο τον κόσμο. Η εταιρεία, η οποία τον Σεπτέμβριο συμπληρώνει ένα χρόνο ζωής, ανακοινώνει σήμερα επένδυση ύψους 300 χιλιάδων ευρώ από το Jeremie Openfund II, σε συνέχεια της αρχικής επένδυσης ύψους 100 χιλιάδων ευρώ τον περασμένο Σεπτέμβριο.


Στα πλαίσια της επένδυσης ο ιδρυτής της Discoveroom, Νίκος Αναγνώστου, δήλωσε: “Από το λανσάρισμα της υπηρεσίας έως σήμερα γίναμε μάρτυρες μιας απροσδόκητα ενθαρρυντικής αποδοχής, με καταλύματα από από τη Νότιο Αφρική ως τη Μαλαισία και την Αλάσκα να δοκιμάζουν την εφαρμογή μας. Είναι σπάνιο δώρο για μια ελληνική εταιρεία τεχνολογίας να δραστηριοποιείται σ’ έναν κλάδο που η ανάγκη του αντανακλά τόσο καλά την παγκόσμια αγορά και που η ιδιομορφία του οδηγεί την καινοτομία: την mobile first προσέγγιση σ’ ένα τόσο παλιό πρόβλημα.”


Ο εταίρος του Openfund Γεώργιος Τζιραλής πρόσθεσε: “Εκατοντάδες χιλιάδες μικρά καταλύματα σε κάθε γωνιά του κόσμου αναζητούν σύγχρονα εργαλεία για να καταστήσουν την λειτουργία τους ευκολότερη και αποτελεσματική. Την ίδια στιγμή, εκατομμύρια καταναλωτές αδημονούν να ανακαλύψουν ξανά τη μοναδική φιλοξενία που τα καταλύματα αυτά παρέχουν. Είμαστε ευτυχείς που συνεργαζόμαστε με την εξαίρετη ομάδα του Discoveroom για την υλοποίηση αυτού του οράματος.”


Περί Discoveroom Ι.Κ.Ε.
http://discoveroom.com
Κλεισόβης 8, 10677 Αθήνα
nikan@discoveroom.com