Το Microsoft Devices Group παρουσίασε τη συσκευή Nokia X2, τη νεώτερη προσθήκη στην οικογένεια των προσιτών smartphones Nokia X.


nokia x2Σχεδιασμένο να εισάγει το «επόμενο δισεκατομμύριο» χρηστών στο mobile Internet και στις υπηρεσίες cloud, το Nokia X2 σηματοδοτεί την ταχεία εξέλιξη της σειράς Nokia X. Παράλληλα προσφέρει βελτιωμένη εμπειρία χρήσης όσον αφορά τις εφαρμογές, το hardware και το user interface. Το Nokia X2 διαθέτει εντυπωσιακό σχεδιασμό, την ανανεωμένη, για να κερδίζει τα βλέμματα, οθόνη Fastlane, περισσότερες υπηρεσίες Microsoft αλλά και αναβαθμισμένα τεχνικά χαρακτηριστικά, όπως η οθόνη ClearBlack 4,3 ιντσών και η πίσω κάμερα των 5MP με αυτόματη εστίαση και φλας. Στα 149€ μόλις, ​​το Nokia X2 αποτελεί ιδανική επιλογή για τη νέα γενιά χρηστών smartphones.


Όπως η συσκευή Nokia X, το νέο Nokia X2 παρέχει πρόσβαση στον κόσμο των Android εφαρμογών και των δημοφιλών υπηρεσιών της Microsoft, επιτρέποντας στους χρήστες να μεταβαίνουν γρήγορα στις αγαπημένες τους εφαρμογές μέσω της οθόνης Fastlane. Ο διπύρηνος επεξεργαστής Qualcomm Snapdragon στα 1.2 Ghz αλλά και η 1GB μνήμη RAM προσφέρουν μια ακόμα πιο ομαλή εμπειρία χρήσης.


Το Nokia X2 εισάγει την πλατφόρμα λογισμικού Nokia X 2.0 και σημαντικές βελτιώσεις στο περιβάλλον εργασίας. Διατίθενται τρεις τύποι οθόνης για εύκολη πλοήγηση: η πολύχρωμη «αρχική» οθόνη με πλακίδια (tiles) με εναλλασσόμενο μέγεθος, η οθόνη Fastlane για πρόσβαση σε πρόσφατα χρησιμοποιημένες εφαρμογές και στο ημερολόγιο και τέλος μια νέα λίστα εφαρμογών, εμπνευσμένες από τη σειρά Lumia, από την οποία οι χρήστες μπορούν να καρφιτσώσουν αντικείμενα στην αρχική οθόνη. Το notification tab επιτρέπει στους χρήστες να έχουν γρήγορη πρόσβαση στις επιλογές συνδεσιμότητας καθώς και σε άλλα στοιχεία όπως τη λήψη ενημερώσεων λογισμικού. Ένα καινούριο κουμπί που μεταφέρει τους χρήστες στην αρχική οθόνη αλλά και η δυνατότητα εκτέλεσης πολλαπλών εργασιών ολοκληρώνουν την εμπειρία χρήσης.


Η Microsoft συνεχίζει να επενδύει στις υπηρεσίες για την οικογένεια συσκευών Nokia X
Η οικογένεια Nokia X αξιοποιεί δυναμικά λειτουργίες όπως το Skype και το OneDrive, εισάγοντας τους χρήστες στις υπηρεσίες της Microsoft ενώ παράλληλα συμπληρώνει τη σειρά των Lumia smartphones. Η συσκευή Nokia X2 θα κυκλοφορήσει με εγκατεστημένα τα Outlook.com, Skype και OneDrive. Περισσότερες εφαρμογές θα είναι διαθέσιμες στο Nokia Store, μεταξύ αυτών και το Bing Search.


Ένα νέο φάσμα υπηρεσιών, συμπεριλαμβανομένων των OneNote και Yammer, είναι διαθέσιμες μέσω του Nokia Store Χ. H υπηρεσία OneNote επιτρέπει τη δημιουργία και αποθήκευση σημειώσεων στο cloud μέσω του OneDrive ενώ η υπηρεσία Yammer διευκολύνει τη συνεργασία των χρηστών μέσω διαδικτύου, θυμίζοντας τις κοινοποιήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Η επιλογή αυτόματης δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας των αρχείων της κάμερας στο OneDrive αξιοποιεί πλήρως τα 15GB δωρεάν αποθηκευτικού χώρου που προσφέρει η υπηρεσία προκειμένου να αποθηκεύσετε φωτογραφίες, βίντεο, έγγραφα και άλλο υλικό.


Επιπλέον το Nokia X2 θα υποστηρίζει νέες εφαρμογές, ακολουθώντας το Instagram το οποίο παρουσιάστηκε πρόσφατα, όπως οι LINE Ranger, Brewster, Path και Findery. Οι εφαρμογές είναι διαθέσιμες μέσω του ανασχεδιασμένου, εύκολου στην πλοήγηση, Nokia Store – το κατάλληλο μέρος για να βρίσκουν οι χρήστες υψηλής ποιότητας εφαρμογές Android για την οικογένεια Nokia X.


Εκπληκτική, ξεχωριστή σχεδίαση
Το απλό, ενιαίο στυλ του Nokia X2 υπογραμμίζει μια νέα προσέγγιση σχεδιασμού για τα πίσω καλύμματα, αφού συνδυάζει τα έντονα χρώματα του εσωτερικού με τη διαφανή εξωτερική επιφάνεια. Το τελικό αποτέλεσμα είναι μία ανθεκτική συσκευή που μοιάζει φωτισμένη εσωτερικά.


Το Nokia X2 θα κυκλοφορήσει σε φωτεινό πορτοκαλί, μαύρο και πράσινο, ενώ αργότερα η σειρά θα συμπληρωθεί με συσκευές σε φωτεινό κίτρινο, λευκό και σκούρο γκρι ματ.


«Η οικογένεια Nokia Χ ενισχύει τη δυναμική της, με το smartphone Nokia X να βρίσκεται ανάμεσα στις πιο δημοφιλείς επιλογές του κοινού στη Ρωσία, το Πακιστάν, την Κένυα και τη Νιγηρία, ενώ ταυτόχρονα κερδίζει την τρίτη θέση σε πωλήσεις έξυπνων συσκευών στην Ινδία», δήλωσε ο Timo Toikkanen, executive vice president, Mobile Phones, Microsoft Devices Group.


«Η συσκευή Nokia X2 με τον αξιοσημείωτο σχεδιασμό, την ευκολία χρήσης και τις νέες υπηρεσίες από τη Microsoft αναδεικνύει την εμπειρία Nokia X. Είμαστε υπερήφανοι που παρουσιάζουμε συνεχώς καινοτομίες στο χώρο των smartphone σε ολοένα και χαμηλότερες τιμές».


Το Nokia X2 θα είναι διαθέσιμο αρχικά στην έκδοση dual SIM και θα κυκλοφορήσει παγκοσμίως τον Ιούλιο του 2014. Στην ελληνική αγορά αναμένεται τις πρώτες εβδομάδες του Σεπτέμβρη με εκτιμώμενη τιμή λιανικής πώλησης τα 149€.


Τεχνικά χαρακτηριστικά με μία ματιά
Item Dual SIM variant
Display ClearBlack 4.3” WGVA
Processor Snapdragon 200 Series 1.2Ghz dual core 8120
RAM 1GB
Camera – Rear 5MP autofocus with flash
Camera – Front VGA
Battery 1800 mAh
Talk time
2G: up to 10 hrs
3G: up to 13 hrs
Standby time
Up to 23 days