Παράταση της προθεσμίας υποβολής προτάσεων στον διεθνή διαγωνισμό European Satellite Navigation Competition-ESNC 2014 μέχρι Δευτέρα 7 Ιουλίου 2014 στις 00.00 (CET).


esnc 2014Αυτό αποφάσισαν οι διοργανωτές, προκειμένου να δώσουν την ευκαιρία στους συμμετέχοντες να έχουν περισσότερο χρόνο για την υποβολή της πρότασής τους.


Ήδη έχουν υποβληθεί 670 ολοκληρωμένες προτάσεις, με σημαντικό αριθμό να προέρχεται από την Ελλάδα.


Ο διαγωνισμός διοργανώνεται από τον Σύνδεσμο Εταιρειών Κινητών Εφαρμογών Ελλάδας (ΣΕΚΕΕ), σε συνεργασία με την Ένωση Ελληνικών Βιομηχανιών Διαστημικής Τεχνολογίας & Εφαρμογών (ΕΒΙΔΙΤΕ), το Εθνικό Δίκτυο Έρευνας και Τεχνολογίας (ΕΔΕΤ), το οποίο και συντονίζει την πρωτοβουλία στο πλαίσιο του έργου LDA, το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών (ΕΑΑ), το Εθνικό Κτηματολόγιο και Χαρτογράφηση Α.Ε. (ΕΚΧΑ) και την “Τεχνόπολις” του Δήμου Αθηναίων (ΤΕΧΝΟΠΟΛΙΣ), με σκοπό την βράβευση των καλύτερων προϊόντων, υπηρεσιών και επιχειρηματικών καινοτομιών που βασίζονται στην χρήση των δορυφορικών τεχνολογιών πλοήγησης στην καθημερινή ζωή.


Βασικός στόχος του διαγωνισμού ESNC από το 2004, είναι να δοθεί ώθηση για την ανάπτυξη εφαρμογών με τεχνολογίες πλοήγησης μέσω δορυφόρου που θα περιλαμβάνουν τα συστήματα EGNOS & Galileo, με αναφορά στην ίδια την αγορά.


Υπενθυμίζουμε ότι στον διαγωνισμό μπορούν να συμμετάσχουν επιχειρήσεις (νεοφυείς και υφιστάμενες), επιστημονικά και ακαδημαϊκά ιδρύματα, καθώς και ανεξάρτητα πρόσωπα.


Για πληροφορίες σχετικά με το ελληνικό σκέλος και τη συμμετοχή στο διαγωνισμό, μπορείτε να επισκεφθείτε τον διαδικτυακό τόπο www.greece.esnc.eu ή στο site του ΣΕΚΕΕ (www.sekee.gr)


Μπορείτε επίσης να καλέσετε στην Γραμματεία Διοίκησης του ΣΕΚΕΕ, τηλ. 211 800 0910, είτε να στείλετε e-mail στο: esnc2014@hamac.gr.