Η Toshiba Europe GmbH παρουσίασε τη νέα γκάμα Windows 8.1 tablets – το 25.65 cm (10.1”) Encore 2 WT10-A και το 20.32 cm (8”) Encore 2 WT8-B.


toshiba encore tabletsΜε όλες τις βασικές λειτουργίες που θα μπορούσατε να περιμένετε και ακόμα περισσότερες, τα δύο tablets αποτελούν τις ιδανικές συσκευές για εσάς.


Η Toshiba παρουσίασε τα δύο νέα tablets χθες κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης Toshiba Day 2014, δίνοντας σε δημοσιογράφους και πελάτες της τη δυνατότητα να δουν και να δοκιμάσουν προϊόντα από το νέο line-up της εταιρίας (τηλεοράσεις, φορητούς υπολογιστές και tablets). Τα νέα tablet της Toshiba θα είναι διαθέσιμα στην Ελλάδα μετά το τρίτο τρίμηνο του 2014. Όπως χαρακτηριστικά επεσήμανε ο κ. Βασίλης Σύκαλος Country Manager της Toshiba, Greece and Cyprus, Digital Products & Services: « Η αγορά Tablet είναι μία τάση που ενισχύεται συνεχώς στην ελληνική αγορά, αφού πολλοί είναι πλέον οι καταναλωτές που προτιμούν το tablet σαν βασική συσκευή έναντι του φορητού υπολογιστή. Απαντώντας σε αυτήν την αυξανόμενη ανάγκη, επιδιώκουμε να διευρύνουμε συνεχώς τις επιλογές που προσφέρουμε στους καταναλωτές».


Εξοπλισμένα με τετραπύρηνο επεξεργαστή Intel® Atom™, τα Encore 2 tablets σας δίνουν τις επιδόσεις και την ταχύτητα που χρειάζεστε για να απολαμβάνετε παιχνίδια με εντυπωσιακά γραφικά καθώς επίσης και γρήγορη εκκίνηση, περιήγηση στο διαδίκτυο και multitasking.Για εκείνους που θέλουν να δουν και να κάνουν περισσότερα με το Windows 8.1 tablet τους, το λεπτό και ελαφρύ 10.1” Encore 2 WT10-A είναι ιδανικό. Η μεγαλύτερη οθόνη είναι φωτεινή, καθαρή και πρωτοποριακή για να αναπαράγετε πολυμέσα ενώ περιλαμβάνονται 2 GB μνήμης για βελτιωμένο multi-tasking και ήπια απόδοση. Για εκείνους που απαιτούν μεγαλύτερη φορητότητα υπάρχει το όμορφα σχεδιασμένο 8” Encore 2 WT8-B που έχει τελειοποιηθεί για χρήση σε portrait.


Windows 8.1 με Bing
Αμφότερες οι συσκευές Encore 2 WT10-A και WT8-B διαθέτουν Windows 8.1 με Bing που περιλαμβάνουν πολλές updated λειτουργίες. Τα tablets περιλαμβάνουν επίσης ετήσια συνδρομή σε Microsoft Office 365 δηλαδή ελευθερία να διαβάσετε, διορθώσετε, δημιουργήσετε ή μοιραστείτε παρουσιάσεις εν κινήσει με Microsoft Word, Excel, PowerPoint, Outlook, Publisher, Access και OneNote. Περιλαμβάνονται επίσης OneDrive online storage και Skype phone minutes που προσδίδουν υπεραξία στο tablet σας, κατευθείαν από την αγορά του.


Ενστικτωδώς κομψά λόγω design
Παρά τις ευδιάκριτες διαφορές τους, η κομψότητα των Encore 2 WT10-A και Encore 2 WT8-B καθιστά τα tablet αυτά ιδανικά φορητά αξεσουάρ. Διαθέτοντας τη νέα μοναδική ταυτότητα των Toshiba tablet, τα δύο μοντέλα διαθέτουν Satin Gold περίβλημα και ταιριαστό λεπτό καπάκι. Σχεδιασμένα με εργονομία, τα δύο tablet διαθέτουν στρογγυλεμένες άκρες για να τα κρατάτε καλύτερα ενώ τα ηχεία είναι τοποθετημένα με τέτοιο τρόπο ώστε να μην υπάρχουν απώλειες στον ήχο ενώ κρατάτε τη συσκευή. Λόγω του μικρότερου μεγέθους του, το Encore 2 WT8-B είναι ιδανικό για χρήση με το ένα χέρι.


Παρά το γεγονός ότι το Encore 2 WT8-B είναι ιδανικό για χρήση σε portrait, και τα δύο tablet διαθέτουν πολυδιάστατο design για πολλαπλές χρήσεις, ώστε η οθόνη να ανταποκρίνεται με ευκολία στην παρακολούθηση ταινιών ή στην ανάγνωση emails με μεγάλη ευκολία. Η λειτουργικότητα είναι μία ακόμη βασική παράμετρος του design, για το λόγο αυτό όλες οι θύρες και τα πλήκτρα έχουν τοποθετηθεί προσεκτικά ώστε να κάνουν τη σύνδεση με άλλες συσκευές εύκολη και απλή. Για παράδειγμα το πλήκτρο των Windows είναι τοποθετημένο στην άκρη του tablet, ώστε να μπορούν να απολαύσουν οι χρήστες την εμπειρία των Windows με ένα μόνο touch.


Ζωντανές εικόνες και αυθεντικοί ήχοι
Μια υψηλής ποιότητας 5 MP οπίσθια κάμερα περιλαμβάνεται και στα δύο tablet με Full HD 1080p video λήψης στα 24 frames ανά δευτερόλεπτο στο Encore 2 WT8-B και 30 fps στο Encore 2 WT10-A ενώ η μπροστινή κάμερα είναι ιδανική για βιντεοκλήσεις. Αμφότερες οι κάμερες αναπαριστούν το χρώμα με ακρίβεια και βελτιώνουν τα αποτελέσματα σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού για μια πιο ρεαλιστική απεικόνιση. Με το TruCapture, η κάμερα μπορεί να φωτογραφίσει πίνακες, έγγραφα ή προβολές για χρήση σε τάξεις, meetings και παρουσιάσεις ώστε να μην χρειαστεί να ξαναγράψουν οι χρήστες τις πληροφορίες. Η αναγνωσιμότητα έχει επίσης βελτιωθεί χάρις τη διόρθωση χρώματος και με την αναπαράσταση εικόνων με χαμηλή αντανάκλαση στα δύο tablet. Παράλληλα στο Encore 2 WT10-A έχουν βελτιωθεί και τα επίπεδα θορύβων.


Ο καθαρός ήχος που έρχεται από τα ιδανικά τοποθετημένα στερεοφωνικά ηχεία είναι άκρως εντυπωσιακός. Με Dolby® Digital Plus Advanced Audio, οι χρήστες μπορούν να βυθιστούν σε αυθεντικό ήχο surround ενώ κάθε ηχητική παρεμβολή στα ηχεία και και στους ενισχυτές έχει περιοριστεί. Το Encore 2 WT10-A διαθέτει και καταστολέα ηχούς ώστε να ακούγονται καθαρά οι φωνές κατά τη διάρκεια μιας κουβέντας ή meeting ενώ και στις δύο συσκευές υπάρχει καταστολέας θορύβου για να περιορίζεται ο εξωτερικός θόρυβος.


Φιλικά στη χρήση για ενισχυμένη παραγωγικότητα
Η Toshiba Display Utility είναι προσβάσιμη μέσω του desktop και μεγενθύνει στοιχεία, όπως το menu και τα εικονίδια, ώστε να τα βλέπετε και να τα χρησιμοποιείτε ευκολότερα. Η συγκεκριμένη λειτουργία είναι πιο εύκολη από το να αλλάζετε συνεχώς τις επιλογές και παράλληλα προσφέρει βελτιωμένη εμπειρία χρήσης κυρίως για το μικρότερο Encore 2 WT8-B.


Παράλληλα υπάρχει η επιλογή Toshiba Bluetooth® Keyboard για το Encore 2 με clickpad, για ενισχυμένη ευελιξία και παραγωγικότητα τελειοποιημένη για το μοντέλο 10.1” και συμβατή με το 8”. Συμπληρώνεται από Satin Gold πληκτρολόγιο και σκούρο καφέ κάλυμμα, σύμφωνα με το design του Encore 2 WT10-A. Με εύκολο μηχανισμό, απλή βάση τύπου Origami και ενσωματωμένο click pad, το 10.1” tablet μεταμορφώνεται σε πρακτικό notebook ιδανικό για μελέτη και εργασία.


Συνδεδεμένα και έτοιμα για όλα
Τα Encore 2 WT10-A και Encore 2 WT8-B διαθέτουν ευρεία γκάμα ευέλικτων συνδέσεων ώστε να μπορούν οι χρήστες να μεταφέρουν τα βίντεο, τα παιχνίδια και τη μουσική τους. Διαθέτουν θύρα micro-USB για να μοιράζεστε περιεχόμενο και micro-SD slot για να εργάζεστε παράλληλα με άλλες συσκευές Windows σε πραγματικό χρόνο ενώ το Encore 2 WT10-A διαθέτει και micro-HDMI® για να βλέπετε περιεχόμενο σε μεγαλύτερη οθόνη. Η micro-SD card slot επιτρέπει στη χωρητικότητα να επεκταθεί στα 128 GB για εκείνους που θέλουν περισσότερο χώρο για φωτογραφίες και έγγραφα. Το περιεχόμενο μπορεί να συγχρονιστεί με οποιαδήποτε άλλη συσκευή Windows μέσω Wi-Fi®- ενώ η διάρκεια μπαταρίας ξεπερνά τις 8 ώρες για να μπορούν οι χρήστες να μελετήσουν, εργαστούν ή παίξουν εν κινήσει.


Επιπλέον οι χρήστες μπορούν να κάνουν την τηλεόρασή τους δεύτερη οθόνη από το tablet τους, χρησιμοποιώντας τεχνολογία wireless display. Η λειτουργία αυτή διατίθεται και στις δύο συσκευές και είναι ιδιαιτέρως χρήσιμη για το 8” tablet αφού δίνει τη δυνατότητα στους χρήστες να δουν παρουσιάσεις, έγγραφα ή online videos στην τηλεόραση, μαζί με περισσότερους ανθρώπους.


Οι συσκευές Encore 2 WT10-A και Encore 2 WT8-B θα είναι διαθέσιμες στην Ευρώπη το τρίτο τρίμηνο του 2014.


Toshiba Encore 2 WT10-A (10”) και Encore 2 WT8-B (8”)
Επεξεργαστής: Intel® AtomTM επεξεργαστής
Storage: 32 GB
Επικοινωνία: 802.11 b/g/n Wi-Fi®, Bluetooth® 4.0, wireless display, 5 MP auto-focus οπίσθια κάμερα, 1.2 MP εμπρόσθια κάμερα, ενσωματωμένο μικρόφωνο
Ήχος: Dolby® Digital Plus, 2 x 0.5 W στεροφωνικά ηχεία
OS: Windows 8.1 με Bing
Microsoft Office 365 ετήσια συνδρομή, Skype (60 world minutes το μήνα), Fresh Paint, Xbox One SmartGlass
Διάρκεια μπαταρίας: Έως 8 ώρες2
Χρώμα: Satin Gold


Toshiba Encore 2 WT10-A (10.1”):
Οθόνη: 25.65 cm (10.1”) 1280 x 800 wide view, με υποστήριξη 10 δαχτύλων
Μνήμη: 2 GB
Συνδεσιμότητα: 1x Micro-USB 2.0, 1 x Micro-HDMI®, 1 x Micro-SD/SDHC/SDXC υποστήριξη έως 128 GB, 3.5 mm headphone / mic combo jack
Διάρκεια μπαταρίας: Έως 9 ώρες2
Διαστάσεις: 258.8 x 175 x 8.98 mm
Βάρος: 555 g


Toshiba Encore 2 WT8-B (8”)
Οθόνη: 20.32 cm (8”) 1280 x 800 wide view, με υποστήριξη 10 δαχτύλων
Μνήμη: 1 GB
Συνδεσιμότητα: 1 x Micro-USB 2.0, 1 x Micro-SD/SDHC/SDXC υποστήριξη έως 128 GB, 3.5 mm headphone / mic combo jack
Διάρκεια μπαταρίας: Μέχρι 8.5 ώρες2
Διαστάσεις: 210.62 x 132 x 9.48 mm
Βάρος: 385 g