Gaming… άλλης διάστασης

Ακροβατήστε μεταξύ δύο και τριών διαστάσεων ελέγχοντας τον Super Mario, έναν από τους πιο αναγνωρίσιμους χαρακτήρες των videogames, και την παρέα του.

Super Paper MarioΠαιχνίδι με τις διαστάσεις υπόσχεται το Super Paper Mario, καθώς μπορείτε να εναλλάσσεστε μεταξύ 2D και 3D προοπτικής προκειμένου να περάσετε εμπόδια, να ανακαλύψετε bonus, να αποφύγετε εχθρούς ή να εντοπίσετε τις αδυναμίες τους. Η φιλοσοφία του gameplay μοιάζει με μετεξέλιξη του 2D-3D flipping του παιχνιδιού «Crash» για PSP, μόνο που στην περίπτωση του Wii και του Super Paper Mario, το συγκεκριμένο χαρακτηριστικό έχει εμπλουτιστεί με ακόμη περισσότερο βάθος. Η κλασική, λοιπόν, προοπτική 2D του Super Mario που έχει ταυτιστεί με την έννοια του platform arcade gaming εδώ και χρόνια, μπορεί να αποκτήσει τρισδιάστατο χαρακτήρα όταν ελέγχετε τον χαρωπό υδραυλικό. Χοροπηδήστε με την ψυχή σας, συλλέξτε απειράριθμα bonus και αντικείμενα και περιηγηθείτε σε ένα πολύχρωμο περιβάλλον που κατορθώνει να σας ανεβάσει τη διάθεση σε κλάσματα δευτερολέπτου!

Η χρήση των δυνατοτήτων των χειριστηρίων του Wii δεν είναι βεβιασμένη και «επιδειξιομανής» αλλά συνετή και επιλεκτική, ώστε να μην αλλοιώνεται η κλασική αίσθηση του τίτλου. Ο χειρισμός διεξάγεται κρατώντας οριζόντια το Wii Remote και παίζοντας με το pad και δυο κουμπιά, ενώ οι αισθητήρες κίνησης του Wii Remote χρησιμοποιούνται για ειδικές κινήσεις. Όσον αφορά στο κομμάτι της μουσικής υπόκρουσης, τι μπορεί να ζητήσει κανείς περισσότερο από ένα «ανοιχτόκαρδο» soundtrack που θυμίζει αρμόνιο της δεκαετίας του ‘80 σε «coin op» πλαισιωμένο από ηχητικά εφέ που ανεβοκατεβαίνουν όλο χαρά το πεντάγραμμο; Η ιστορία (αν και λίγη σημασία έχει σε παιχνίδια του είδους) ξεκινά με τον μυστηριώδη Κόμη Bleck να απαγάγει την πριγκίπισσα Peach, τον Bowser και τον Luigi. Προκειμένου να εκπληρωθεί μια αρχαία προφητεία, ο Bleck αναγκάζει την Peach να παντρευτεί τον Bowser ώστε από την συνένωση του καλού με το κακό να δημιουργηθεί μια «Chaos Heart» που θα καταστρέψει το σύμπαν.

Για ακόμα μια φορά, ελέγχετε αρχικά τον Mario και μετέπειτα την Princess Peach, τον Bowser και τον Luigi με σκοπό, ποιόν άλλο, να σώσετε για ακόμα μια φορά το σύμπαν. Στο πλευρό σας θα βρείτε σύμμαχους πλασματίδια με το όνομα Pixls, κάθε ένα από τα οποία διαθέτει μια ξεχωριστή ικανότητα, όπως από το να δίνουν πληροφορίες για τους εχθρούς μέχρι να ανυψώνουν τον πρωταγωνιστή ή να συρρικνώνουν τους αντιπάλους του. Εν κατακλείδι, το Super Paper Mario είναι ένας τίτλος που δεν πρέπει να λείψει από τη συλλογή κανενός φίλου του platform gaming.

ΣΥΣΤΗΜΑ

Nintendo Wii

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ

ΓΡΑΦΙΚΑ: 8

ΗΧΟΣ: 8

GAMEPLAY: 9

ΑΝΤΟΧΗ ΣΤΟ ΧΡΟΝΟ: 9

ΣΥΝΟΛΙΚΑ: 8,5

ΔΙΑΘΕΣΗ

Nortec