Στο πλαίσιο της Τακτικής Γενικής Συνέλευσης της hellas online που πραγματοποιήθηκε σήμερα παρουσιάστηκαν τα επιτεύγματα της εταιρείας και οι στόχοι του 2014.


HOL logo 2010Αναφερόμενος στη στρατηγική της εταιρείας για το 2014 ο Διευθύνων Σύμβουλος της hellas online, κ. Κωνσταντίνος Κόκκαλης υπογράμμισε την υγιή ανάπτυξη που παρουσιάζει η hellas online, παρά το δύσκολο μακροοικονομικό περιβάλλον της χώρας μας και τον αμείωτο ανταγωνισμό στην ευρυζωνική αγορά. «Η στρατηγική κατεύθυνση που ακολουθούμε συμβαδίζει με τις σύγχρονες επιταγές στον κλάδο των τηλεπικοινωνιών. Η hellas online, με επίκεντρο τον πελάτη, επενδύει με συνέπεια και στοχευμένα σε υποδομές νέας γενιάς, ολοκληρωμένες υπηρεσίες τηλεπικοινωνιών και ψυχαγωγίας που προσφέρουν αξία, καθώς και σε υπηρεσίες που μας διαφοροποιούν.


Η εταιρεία, έχοντας την καινοτομία στο DNA της, προσφέρει τεχνολογικά προηγμένες υπηρεσίες που δίνουν προστιθέμενη αξία στην καθημερινότητα των πελατών της. Τα αποτέλεσμα αυτής της στρατηγικής καθιστά την hellas online ως πρωταγωνιστή των εξελίξεων στην επόμενη μέρα της ελληνικής αγοράς τηλεπικοινωνιών.»
Στα επιτεύγματα της περυσινής χρονιάς για την hellas online ξεχωρίζουν η αύξηση της λειτουργικής κερδοφορίας που ανήλθε στα € 68,4 εκατ., με ταυτόχρονη αύξηση του περιθωρίου κέρδους στο 30%. Επίσης, οι ελεύθερες ταμειακές ροές διαμορφώθηκαν στα € 32 εκατ. περίπου, αλλά και με μείωση του καθαρού τραπεζικού δανεισμού κατά € 9 εκατ., διαμορφώνοντας το δείκτη καθαρού δανεισμού προς EBITDA στο 2,3χ. Ο κύκλος εργασιών για το 2013 ανήλθε στα € 224,2 εκατ. και οι επενδύσεις της εταιρείας αυξήθηκαν κατά 26,5% και έφτασαν τα € 36,7 εκατ.


Παράλληλα, σε μια εξαιρετικά ανταγωνιστική ευρυζωνική αγορά η hellas online διατήρησε σταθερό το μερίδιο αγοράς στο 27% με στόχο την υγιή ανάπτυξη των οικονομικών μεγεθών της, διευρύνοντας τη συνολική πελατειακή βάση κατά 5,4 % και φτάνοντας τους 523.000 συνδρομητές. Παράλληλα, ενισχύοντας την εμπορική συνέργια με τη Vodafone η hellas online αύξησε την κοινή πελατειακή βάση μέσω της παροχής συνδυαστικών πακέτων κινητής, σταθερής και adsl internet.


Τέλος, στις πρόσφατες εξελίξεις αξίζει να σημειωθεί ότι η hellas online στα πλαίσια της στρατηγικής της για ανάπτυξη ευρυζωνικών υποδομών ασύρματης πρόσβασης στο διαδίκτυο (Wi-Fi hotspots) ξεκίνησε τη λειτουργία ενός σύγχρονου δικτύου wi-fi hotspot σε επιλεγμένους σταθμούς του Μετρό & του Ηλεκτρικού Σιδηροδρόμου της Αθήνας για τη ΣΤΑ.ΣΥ. ΑΕ, και υπέγραψε συμφωνητικό συνεργασίας 5ετούς διάρκειας με τον Δήμο Θεσσαλονίκης για την εγκατάσταση και λειτουργία δικτύου Wi-Fi δωρεάν σε σημεία της πόλης, επιλογής του Δήμου Θεσσαλονίκης, με στόχο να διευκολύνεται η εξυπηρέτηση των πολιτών και των επισκεπτών του Δήμου που χρησιμοποιούν φορητές συσκευές (smartphones, tablets, laptops).