Το Tapely λαμβάνει επένδυση 200 χιλιάδων ευρώ από το Jeremie Openfund II, αλλάζει την σχέση μας με την μουσική στο διαδίκτυο.


openfund_logoΗ μουσική είναι πολλά περισσότερα από ήχος. Ένας δίσκος ενός καλλιτέχνη, ή μια κασέτα ενός φίλου, προκαλεί συναισθήματα ήδη πριν και αρκετά μετά την ακρόαση. Η μουσική είναι εμπειρία.


Ή μάλλον, ήταν. Η τεχνολογία έφερε καινοτομία στη διανομή της μουσικής, ωστόσο μάλλον περιόρισε την εμπειρία που τη συνοδεύει. Σήμερα υπάρχουν διαθέσιμα εκατομμύρια τραγούδια μερικά κλικ μακριά. Ωστόσο μία μπάρα αναζήτησης δεν δημιουργεί συναίσθημα και ένας αλγόριθμος δύσκολα αποτυπώνει το γούστο. Η μουσική κάνει ακόμα τα πρώτα της βήματα στο διαδίκτυο.


Το Tapely έρχεται να προσθέσει το συναίσθημα που χάθηκε κατά την μετάβαση από το αναλογικό στο ψηφιακό. Βασίζεται σε μια απλή ιδέα, ότι η μουσική και τα εικαστικά που τη συνοδεύουν επιλέγονται από τους ίδιους τους μουσικόφιλους. Στο πλαίσιο αυτό, προσθέτοντας τραγούδια από διάφορες πηγές όπως Youtube και Soundcloud, μία φωτογραφία για φόντο, χρώματα και κείμενο με την τυπογραφία της επιλογής τους, οι μουσικόφιλοι δημιουργούν με το Tapely ιδιαίτερα καλαίσθητες, προσωπικές συλλογές τραγουδιών. Δείτε αυτή τη λίστα για παράδειγμα, ή ίσως αυτή, ακόμη κι αυτή εδώ. Η εμπειρία, εν πολλοίς, αποκαθίσταται, η μουσική αποτελεί και πάλι ολοκληρωμένο τρόπο έκφρασης.


Ο Αλέξανδρος Νικολαϊδης άφησε πριν ένα περίπου χρόνο την καριέρα του ως στέλεχος της PricewaterhouseCoopers για να μάθει προγραμματισμό και να δημιουργήσει το Tapely. Σήμερα, η υπηρεσία αριθμεί χιλιάδες φανατικούς χρήστες και περισσότερες από 15 χιλιάδες μοναδικές μουσικές συλλογές. Ταυτόχρονα, η νεοσύστατη Tapely ΙΚΕ, η οποία και πλέον απασχολεί μία ταλαντούχα ομάδα τεσσάρων ατόμων, ανακοινώνει επένδυση ύψους 200 χιλιάδων ευρώ από το Jeremie Openfund II.


Στα πλαίσια της επένδυσης, ο ιδρυτής Αλέξανδρος Νικολαϊδης δήλωσε: “Όραμα μας είναι να επαναπροσδιορίσουμε την σχέση μας με την μουσική στο διαδίκτυο. Πιστεύουμε πως το προσωπικό γούστο και οι επιλογές των μουσικόφιλων κρύβουν μεγαλύτερη αξία από τις προτάσεις μηχανών και αλγορίθμων, και αυτή ακριβώς την αξία φιλοδοξούμε να αναδείξουμε.”


Επίσης, ο εταίρος του Openfund Γεώργιος Τζιραλής, δήλωσε: “Το Tapely φιλοδοξεί να καταστεί ο κατ’ εξοχήν τρόπος με τον οποίο μοιραζόμαστε την μουσική στο διαδίκτυο. Το όραμα του Αλέξανδρου είναι ιδιαίτερα φιλόδοξο και από μεριάς μας δεν θα μπορούσαμε να είμαστε περισσότερο ενθουσιασμένοι που αποτελούμε κομμάτι του.”