Η Amazon είναι πλέον και εκείνη ένας από τους κατασκευαστές smartphones, με το Fire Phone το οποίο είναι το μοντέλο που μόλις παρουσίασε.


amazon-fire-phoneΤο τηλέφωνο θα λανσαριστεί στις 25 Ιουλίου και στις ΗΠΑ θα είναι αποκλειστικό για την AT&T. Το κόστος του θα ανέρχεται στα 199,99 δολάρια για την έκδοση των 32 GB και στα 299,99 για των 64, με διετές συμβόλαιο. Επίσης, θα υπάρχει η δυνατότητα αγοράς του απευθείας από την Amazon αντί 649 δολαρίων.


Στα τεχνικά χαρακτηριστικά του περιλαμβάνονται επεξεργαστής quad core Qualcomm Snapdragon των 2,2 GHz, Adreno 339 graphics processor και 2 GB RAM. Το τηλέφωνο τρέχει την ειδική έκδοση του Android της Amazon (Fire OS) και διαθέτει Gorilla Glass τόσο μπροστά όσο και πίσω.


Η κάμερα που βρίσκεται στο πίσω μέρος του κινητού είναι των 13 MP, και υπάρχει φακός 5-element f/2.0, Optical Image Stabilization (OIS) και δυνατότητες HDR (High Dynamic Range). Στο μπροστινό μέρος υπάρχει μία κάμερα των 2.1ΜΡ. Και οι δύο κάμερες μπορούν να καταγράψουν βίντεο HD των 1080p. Διαθέτει Global LTE και εννέα μπάντες LTE, τέσσερις μπάντες GSM, πέντε μπάντες UMTS, 802.11ac support, Wi-Fi channel bonding, NFC και Bluetooth. Επίσης, το «πακέτο» περιλαμβάνει και ειδικά ακουστικά με μαγνήτες, για να μην μπλέκονται τα καλώδια στην τσέπη.