Πλήρως εξελληνισμένο

Η Nortec φέρνει το Ratatouille σε Wii και DS, μαθαίνοντας, παράλληλα, στον δημοφιλή αρουραίο… ελληνικά!

ratatouilleΙδανικό για gamers νεαρότερης ηλικίας, το «Ratatouille» μεταφέρει την ατμόσφαιρα της ομώνυμης ταινίας της Pixar στο Wii και στο DS. Πρωταγωνιστής είναι ο Remy, ένας αρουραίος που ονειρεύεται να κατακτήσει τα μυστικά της μαγειρικής και ενθαρρύνει τον αδερφό του να σταματήσει να τρώει σκουπίδια προκειμένου να αποκτήσει πραγματικό γούστο στην… καλή κουζίνα. Ταυτόχρονα, ο Skinner, ένας «σατανικός» σεφ, βάζει τα δυνατά του προκειμένου να μετατρέψει τον αποθανόντα αρχισέφ Auguste Gusteau σε μασκότ ενός φτηνού εστιατορίου κακής ποιότητας, καταστρέφοντας την υστεροφημία του. Υπερασπιστής της κληρονομιάς του μεγάλου σεφ, λοιπόν, γίνεται ο Remy, ο οποίος με την βοήθειά σας θα κερδίσει την μάχη κατά των fast food και του πρόχειρου φαγητού, στο όνομα των απανταχού γευσιγνωστών!

Εύκολος χειρισμός, διασκεδαστικά γραφικά και χαρούμενο soundtrack σε ένα platform game που παρακολουθεί διακριτικά την πλοκή της ταινίας. Το gameplay περιλαμβάνει μεγάλη ποικιλία από minigames που σε πολλά σημεία θυμίζουν το εξαιρετικό παιχνίδι Cooking Mama, ειδικά όταν ελέγχετε τον πιτσιρικά Linguini. Παράλληλα, υπάρχει αρκετό περιθώριο για εξερεύνηση σε κάθε τοποθεσία, παρόλη την γραμμική φιλοσοφία εξέλιξης του σεναρίου. Κλείνοντας, αξίζει να αναφερθούμε στην πολύ καλή δουλειά που έχει γίνει από την Nortec για τον πλήρη εξελληνισμό του παιχνιδιού στις εκδόσεις για Wii και DS.

Η προσπάθεια αυτή αποκτά ιδιαίτερο βάρος, μιας και γίνεται σε έναν τίτλο που χάρη στον εξελληνισμό του μπορεί να απευθυνθεί πιο άμεσα στις μικρότερες ηλικίες. Πρόκειται για ένα παιχνίδι για όλη την οικογένεια που αποδεικνύει πως δεν χρειάζονται τόνοι αίματος, πυροβολισμών και εκρήξεων για να γίνει ένα game διασκεδαστικό!

ΣΥΣΤΗΜΑ

Wii, Nintendo DS

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ

ΓΡΑΦΙΚΑ: 8

ΗΧΟΣ: 8

GAMEPLAY: 8,5

ΑΝΤΟΧΗ ΣΤΟ ΧΡΟΝΟ: 8

ΣΥΝΟΛΙΚΑ: 8,5

ΔΙΑΘΕΣΗ

Nortec