Ημερίδα «Παιδική Ασφάλεια στο Διαδίκτυο» διοργάνωσε σήμερα η Microsoft Ελλάς σε συνεργασία με την Ομάδα Δράσης για την Ψηφιακή Ασφάλεια (D.A.R.T.).

Ευάγγελος Χρυσαφίδης, Διευθυντής Marketing, Microsoft Ελλάς

Ευάγγελος Χρυσαφίδης, Διευθυντής Marketing, Microsoft Ελλάς

Η «Παιδική Ασφάλεια στο Διαδίκτυο» ήταν το κεντρικό θέμα της ειδικής ημερίδας για παιδιά, που διοργάνωσε σήμερα, Τρίτη 10 Φεβρουαρίου 2009, με την αφορμή του εορτασμού της Πανευρωπαϊκής Ημέρας Ασφαλούς Πλοήγησης στο Διαδίκτυο, η Microsoft Ελλάς σε συνεργασία με την Ομάδα Δράσης για την Ψηφιακή Ασφάλεια (D.A.R.T.) της Ειδικής Γραμματείας Ψηφιακού Σχεδιασμού του Υπουργείου Οικονομίας & Οικονομικών. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο Αμφιθέατρο του Πολιτιστικού & Αθλητικού Κέντρου Δαΐς.

Τη σημερινή εκδήλωση χαιρέτησε ο Ευάγγελος Χρυσαφίδης, Διευθυντής Marketing της Microsoft Ελλάς και παρακολούθησαν αρκετές εκατοντάδες μαθητές Γυμνασίου, οι οποίοι ενημερώθηκαν σχετικά με τους κινδύνους που μπορεί να προκύψουν κατά τη διάρκεια της πλοήγησής τους στο διαδίκτυο. Εκπρόσωποι της D.A.R.T. και του Πανελλήνιου Σχολικού Δικτύου, στελέχη της Microsoft και της ECDL Ελλάς, έδωσαν στα παιδιά απλές και πρακτικές συμβουλές πάνω στην καθημερινή χρήση του διαδικτύου, παρουσίασαν παραδείγματα συμπεριφοράς που θα πρέπει να αποφεύγουν, ενώ στη συνέχεια απάντησαν σε ερωτήσεις τους.

Παιδική Ασφάλεια στο ΔιαδίκτυοΗ ημερίδα αυτή αποτελεί μέρος μιας ευρύτερης πρωτοβουλίας που πραγματοποιεί η ομάδα DART με την υποστήριξη της Microsoft Ελλάς και άλλων φορέων, και η οποία στοχεύει στην ενημέρωση μαθητών και γονέων σχετικά με την ασφαλή πλοήγηση στο διαδίκτυο προκειμένου να αξιοποιούν τις ευκαιρίες ψυχαγωγίας, ενημέρωσης και επικοινωνίας, χωρίς να θέτουν σε κίνδυνο τα προσωπικά τους δεδομένα και κατά συνέπεια τους ίδιους. Περίπου 3.000 μαθητές και 500 γονείς έχουν ήδη παρακολουθήσει τις ενημερωτικές ημερίδες που έχουν πραγματοποιηθεί από τον Νοέμβριο του 2007 σε δεκαπέντε περιοχές της Ελλάδας. Η πρωτοβουλία αυτή συνεχίζεται με την πραγματοποίηση επιπλέον ενημερωτικών ημερίδων σε όλη την Ελλάδα.


Ο κ. Χρήστος Τσάγκος, Διευθύνων Σύμβουλος της Microsoft Ελλάς, δήλωσε: «Το διαδίκτυο συνιστά για τους νέους ένα μοναδικό εργαλείο επικοινωνίας με τους φίλους τους και αναζήτησης γνώσεων και πληροφοριών. Η ασφαλής πλοήγηση στο διαδίκτυο μας επιτρέπει να αξιοποιούμε τα πλεονεκτήματα των νέων τεχνολογιών, εκμαιεύοντας τα μέγιστα οφέλη από τη χρήση τους και αποφεύγοντας τους πιθανούς κινδύνους. Με στόχο λοιπόν την ενημέρωση και εξοικείωση του κοινού με ένα από τα πλέον σύγχρονα μέσα ενημέρωσης και επικοινωνίας, η Microsoft Ελλάς συνεργάζεται με τους αρμόδιους φορείς και οργανισμούς, εξασφαλίζοντας τη γνωριμία του συνόλου των πολιτών με την ασφαλή πλευρά του Διαδικτύου.»


Ο κ. Βασίλης Ασημακόπουλος, Ειδικός Γραμματέας Ψηφιακού Σχεδιασμού, Υπουργείο Οικονομίας & Οικονομικών, δήλωσε: «Πριν μερικά χρόνια, τα βασικότερα ζητήματα στη χώρα μας για την χαμηλή πρόσβαση στο Διαδίκτυο ήταν η έλλειψη ευρυζωνικών υποδομών και οι πολύ υψηλές τιμές. Σήμερα, τα προβλήματα αυτά είναι πίσω μας. Χάρη στις δράσεις της Ψηφιακής Στρατηγικής και στη λειτουργία του ανταγωνισμού στην αγορά ηλεκτρονικών επικοινωνιών, η Ελλάδα βελτιώνει διαρκώς την ευρυζωνική της θέση στην Ε.Ε. προσφέροντας καθημερινά οφέλη σε πολίτες και επιχειρήσεις. Σήμερα ωστόσο, βρισκόμαστε μπροστά σε ένα διαφορετικό ζήτημα που εμποδίζει την ακόμη μεγαλύτερη εξάπλωση του Διαδικτύου. Και αυτό είναι το ζήτημα της εμπιστοσύνης των πολιτών στα νέα μέσα. Η Ομάδα DART μαζί με όσους φορείς επιθυμούν να συμβάλουν προς στην ίδια κατεύθυνση, εργάζεται συστηματικά σε τοπικό επίπεδο, πόλη-πόλη για να ενημερώσει και να χτίσει την εμπιστοσύνη μαθητών και γονέων στα νέα μέσα.»