To Backup Exec προσφέρει έως και 100% ταχύτερη απόδοση σε backup & recovery σε σύγκριση με προηγούμενες εκδόσεις, παρέχοντας ευέλικτη υποστήριξη σε οποιαδήποτε πλατφόρμα.


163 AΗ Symantec παρουσίασε το νέο Backup Exec 2014, μία ενοποιημένη λύση που προστατεύει τα κρίσιμα δεδομένα των οργανισμών, παρέχοντας ισχυρή και ευέλικτη δυνατότητα backup και recovery σε όλα τα υβριδικά φυσικά και εικονικά περιβάλλοντα. Αυτή η τελευταία έκδοση στηρίζεται στα χαρακτηριστικά και στις λειτουργίες προηγούμενων εκδόσεων του Backup Exec, ενώ παράλληλα διαθέτει νέες λειτουργίες που περιλαμβάνουν έως και 100% ταχύτερο backup και recovery, ενσωμάτωση του Windows Server 2012, βελτιστοποιημένη ορατότητα στη διαχείριση του backup και recovery, εκτεταμένη υποστήριξη cloud και απρόσκοπτη μετάβαση, όπως και δυνατότητες αναβάθμισης.


Αυτή η τελευταία έκδοση δίνει την δυνατότητα στους οργανισμούς για εύκολη και αποτελεσματική αντιμετώπιση των πιο κρίσιμων προκλήσεων της διαχείρισης της πληροφορίας, εν μέσω της τρέχουσας έκρηξης πληροφοριών. Με τις περισσότερες εταιρίες να ανακοινώνουν ότι η πληροφορία αναμένεται να αναπτυχθεί με ένα απίστευτο ρυθμό μέσα στον επόμενο χρόνο, αυτή η ελεύθερη διακίνηση δεδομένων έχει δημιουργήσει μία τεράστια ευκαιρία αλλά ταυτόχρονα και προκλήσεις.


Το δύσκολο και αδιάκοπο έργο της εύρεσης τρόπου δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας της πληροφορίας που είναι διασκορπισμένη σε μία σειρά από πλατφόρμες, όπως για παράδειγμα σε virtual και φυσικά περιβάλλοντα, σε συνδυασμό με την εξάπλωση των μη μορφοποιημένων δεδομένων, τη μείωση του προϋπολογισμού ΙΤ και το server virtualization, έχει σημαντική επίδραση στον τρόπο που οι οργανισμοί χειρίζονται πλέον το backup και το recovery. Οι παραδοσιακές μέθοδοι δεν ανταποκρίνονται πια στις ανάγκες και τις απαιτήσεις των σημερινών τμημάτων IT. Η Symantec δίνει την δυνατότητα στους οργανισμούς να αντιμετωπίσουν τις προκλήσεις που πλήττουν την λειτουργία του backup & recovery, παρέχοντας μία μόνο ενοποιημένη λύση που διαχειρίζεται την πολύπλοκη εξάπλωση δεδομένων σε σύνθετα περιβάλλοντα, επιτρέποντας στους οργανισμούς να ξοδεύουν λιγότερο χρόνο στη συντήρηση του εξοπλισμού ΙΤ, αφιερώνοντας περισσότερο χρόνο στην καινοτομία.


“Με το Backup Exec 2014, είναι ξεκάθαρο ότι η Symantec έχει εστιάσει στο feedback που έχει λάβει από τους χρήστες” είπε ο κ. Nick Dalby, τεχνικός σύμβουλος και υπεύθυνος για το Backup Exec στο Softcat. “Τα πιο αγαπημένα χαρακτηριστικά των προηγούμενων εκδόσεων, η υποστήριξη για τις πιο πρόσφατες πλατφόρμες και οι τεχνολογίες αιχμής έχουν χρησιμοποιηθεί ενδελεχώς κατά τη διάρκεια του beta-testing για να μεγιστοποιηθεί η απλοποίηση των διαδικασιών, ενώ παράλληλα διαθέτει βελτιστοποιημένη απόδοση για την παροχή ενός επιπέδου προστασίας των δεδομένων όπου οι χρήστες μπορούν να εμπιστεύονται πλήρως».


Βασικά χαρακτηριστικά του Backup Exec 2014:
Ευελιξία: Προστατεύει σύνθετες φυσικές και virtual αρχιτεκτονικές με μια μόνο λύση που δημιουργεί αντίγραφα ασφαλείας σε σχεδόν οποιαδήποτε συσκευή αποθήκευσης, επιτυγχάνοντας γρήγορη, αποτελεσματική και ευέλικτη ανάκτηση.
Βελτιστοποιημένη απόδοση: Παρέχει έως και 100% πιο γρήγορη και πιο αξιόπιστη απόδοση backup και deduplication, συμπεριλαμβανομένων των VMware και Hyper-V virtual μηχανών, σε σύγκριση με τις προηγούμενες εκδόσεις του software.
Υποστήριξη Windows Server 2012 και 2012 R2: Υποστήριξη Windows Server 2012 και Windows Server 2012 R2.
Μέγιστη ορατότητα στις εργασίες backup: Έλεγχο της κατάστασης των εργασιών backup από ένα σημείο. Οι διαχειριστές ΙΤ μπορούν εξοικονομούν έτσι χρόνο και να απλοποιούν την δημιουργία εργασιών backup, με το να κάνουν back up και να διαχειρίζονται πολλαπλούς servers με μία μόνο εργασία backup.
Απλοποιημένη αναβάθμιση/ διαδικασία μετάβασης: Παραδοσιακές και σύνθετες λύσεις backup και recovery μπορούν να καταστούν κάποιες φορές μη αποδοτικές, να απαιτούν πολύ χρόνο και να είναι κοστοβόρες ως προς την διαχείριση. Μέσω intuitive wizards και insightful dashboards, το Backup Exec 2014 εφαρμόζει, χρησιμοποιεί και διαχειρίζεται εύκολα αυτές τις εργασίες – ανεξάρτητα εάν έχει γίνει αναβάθμιση από προηγούμενη έκδοση ή μετάβαση από μία εναλλακτική λύση.


Το Symantec Backup Exec 2014 είναι διαθέσιμο από τις 2 Ιουνίου 2014 μέσω του παγκόσμιου δικτύου μεταπωλητών, διανομέων και system integrators της Symantec. Service packs θα κυκλοφορούν κάθε 90 μέρες και το Service Pack 1 του Backup Exec 2014 έχει προγραμματιστεί να κυκλοφορήσει τον Σεπτέμβριο του 2014.