Επιστρέψτε στο Silent Hill για να παλέψετε άλλη μια φορά με τους περίεργους κατοίκους του, αναλαμβάνοντας αυτή τη φορά το ρόλο ενός διαφορετικού χαρακτήρα.

Silent Hill: Homecaming

Silent Hill: Homecaming

Στο Homecoming αναλαμβάνετε το ρόλο του Alex Sheperd, ενός πρόσφατα αποστρατευμένου στρατιώτη που βλέπει περίεργα «οράματα» κατά τη διάρκεια της ημέρας, τα οποία έχουν σχέση με το νεότερο αδερφό του, Joshua. Μόλις καταφέρει να πάει πίσω στη γενέτειρά του στο Shepherd’s Glen (με τη βοήθεια ενός παλαιότερου χαρακτήρα από το Silent Hill) διαπιστώνει ότι τα πράγματα δεν πάνε και τόσο καλά με την οικογένειά του και ιδιαίτερα με τον πατέρα του και τον μικρό του αδερφό. Περίεργα πλάσματα έχουν τρομοκρατήσει τους κατοίκους, ενώ υπάρχουν και πολλές εξαφανίσεις κατοίκων. Οπως καταλαβαίνετε είναι στο χέρι του Alex να βρει τι συμβαίνει και να λύσει το μυστήριο.

Το Homecoming δεν προσπαθεί να κάνει κάτι το καινοτόμο στη σειρά, απλά  καταφέρνει με επιτυχία να εισάγει την ιστορία του Alex στον κόσμο του παιχνιδιού. Πέρα όμως από τον καινούργιο πρωταγωνιστή, ό,τι αγαπήσαμε από τα προηγούμενα παιχνίδια της σειράς είναι εδώ, ενώ και το σήμα κατατεθέν του Silent Hill (η ομίχλη) κάνει και πάλι την επιστροφή του.

Η αλλαγή του ήρωα φέρνει βέβαια μερικές σημαντικές αλλαγές στο gameplay. Πλέον ο κεντρικός χαρακτήρας δεν είναι ένας «καθημερινός άνθρωπος» που απλά προσπαθεί να επιβιώσει, αλλά ένας πρώην στρατιωτικός, εκπαιδευμένος στην τέχνη του πολέμου, που είναι παραπάνω από ικανός να αντιμετωπίσει τα περίεργα πλάσματα του παιχνιδιού. Και αυτή είναι και μία πρώτης τάξεως ευκαιρία για να «βγάλετε το άχτι σας» αφού πλέον δεν χρειάζεται να τρέχετε για να αποφύγετε το θάνατο. Συνολικά, το Homecoming είναι άλλο ένα πολύ καλό Silent Hill.


ΣΥΣΤΗΜΑ

PS3, PC, Xbox 360

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ

ΓΡΑΦΙΚΑ:                       9

ΗΧΟΣ:                           9

GAMEPLAY:                     8

ΑΝΤΟΧΗ ΣΤΟ ΧΡΟΝΟ:    8

ΣΥΝΟΛΙΚΑ:                      8,5

ΔΙΑΘΕΣΗ

Centric