Tο έτος 2013 η Cyta Ελλάδος κατάφερε να πετύχει λειτουργική κερδοφορία, καθώς και να αυξήσει τη συνδρομητική της βάση κατά 5,21%.


cyta alexandrasΕιδικότερα, το 2013 η εταιρεία προσέλκυσε μεγάλους επιχειρηματικούς πελάτες, ενώ παράλληλα, λάνσαρε με απόλυτη επιτυχία στα τέλη του έτους, την υπηρεσία συνδρομητικής τηλεόρασης Cytavision. Από πλευράς δικτύου, η εταιρεία προχώρησε και σε επιπλέον επέκταση του ιδιόκτητου δικτύου οπτικών ινών, το οποίο έφτασε στα 4.750 χλμ, και αποτελεί πλέον ένα από τα μεγαλύτερα σε έκταση τηλεπικοινωνιακά δίκτυα της χώρας.


Συγκεκριμένα, η εταιρεία κατά το οικονομικό έτος 2013 πέτυχε αύξηση 2,16% του κύκλου εργασιών από παροχή τηλεπικοινωνιακών υπηρεσιών και σημαντική μείωση των ζημιών κατά 18,55% (από 20,503 εκατ. ευρώ το 2012 σε 16,699 εκατ. ευρώ το 2013). Τέλος, η εταιρεία με στόχο την ακόμη καλύτερη εξυπηρέτηση του πελάτη αύξησε το ανθρώπινο δυναμικό της κατά 2,87%.


Η θετική εξέλιξη των βασικών οικονομικών δεικτών του έτους 2013, καθώς και το εκτεταμένο δίκτυο οπτικών ινών και νέας γενιάς που ανέπτυξε τα προηγούμενα χρόνια, παρέχουν στη Cyta Ελλάδος τα εφόδια, ώστε η εταιρεία το 2014 να προχωρήσει δυναμικά στην περαιτέρω ανάπτυξη των υπηρεσιών της. Σε αυτό το πλαίσιο, σύντομα αναμένεται να προσφέρει τη δυνατότητα στους επιχειρηματικούς και οικιακούς πελάτες της να συνδυάσουν τετραπλές υπηρεσίες (4play): σταθερή, internet, τηλεόραση και κινητή.


Ο Γενικός Διευθυντής της Cyta Ελλάδος, κ. Χρίστος Λιμνατίτης, σχολιάζοντας τα οικονομικά αποτελέσματα της εταιρείας για το 2013, τόνισε ότι: «Παρά την αισθητά μειωμένη καταναλωτική δύναμη των Ελλήνων λόγω της συνεχιζόμενης οικονομικής κρίσης, η ζήτηση για υπηρεσίες παρέμεινε ανοδική. Μας ικανοποιεί ιδιαίτερα το γεγονός ότι μεγάλοι επιχειρηματικοί πελάτες της χώρας επιλέγουν τη Cyta για την κάλυψη των υψηλών τηλεπικοινωνιακών και εξειδικευμένων αναγκών τους καθώς και το γεγονός ότι οι υπηρεσίες ψηφιακής τηλεόρασης κινήθηκαν ανοδικά, ξεπερνώντας ακόμα και τις αρχικές μας προβλέψεις. Η Cyta Ελλάδος δεσμεύεται να συνεχίσει τον εμπλουτισμό της γκάμας υπηρεσιών της, καθώς και να προσφέρει στους πελάτες της υψηλής ποιότητας υπηρεσίες, εστιάζοντας κυρίως στην τεχνολογική υπεροχή της με δίκτυα και πλατφόρμες νέας γενιάς, καθώς και στην 50ετή εμπειρία και οικονομική ευρωστία του Ομίλου Cyta του οποίου η έμπρακτη στήριξη είναι συνεχής και αδιάλειπτη».