Η κερδοφορία αποτελεί την “αχίλλειο πτέρνα” των εισηγμένων της πληροφορικής και των τηλεπικοινωνιών το 1ο τρίμηνο του 2014, σύμφωνα με τον ΣΕΠΕ.


tablet finance“Ποδαρικό” με το …αριστερό στο 2014 έκανε η εγχώρια αγορά Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών, η οποία, το 1ο τρίμηνο, “είδε” τις ζημίες να διευρύνονται, τα EBITDA να υποχωρούν οριακά και τον τζίρο να προσφέρει το μόνο θετικό πρόσημο.


Συνολικά, ο κλάδος των Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών (ΤΠΕ) εμφάνισε έσοδα αυξημένα κατά 10,7% στα €2,181 δις έναντι €1,970 δις την αντίστοιχη περσινή περίοδο.


Επιπλέον, οι εισηγμένες του κλάδου εμφάνισαν μια οριακά αρνητική επίδοση σε επίπεδο κερδοφορίας προ τόκων, φόρων και αποσβέσεων (EBITDA), η οποία μειώθηκε κατά το μονοψήφιο 4,2% σε σχέση με ένα χρόνο νωρίτερα, κατερχόμενη σε €445,934 εκατ. από €465,434 εκατ. το 1ο τρίμηνο του 2013.


Μπορείτε να δείτε περισσότερες πληροφορίες κάνοντας κλικ εδώ.