5 εναντίον 5

Το NBA Live 08 κάνει την απαίτηση των φίλων του πράξη και υλοποιεί το «5 εναντίον 5» online gaming.

NBA Live 08Φανταστείτε ένα online παιχνίδι basket όπου εσείς και άλλοι 9 φίλοι σας μπορείτε να χωρίζεστε σε δυο ομάδες των 5 και να παίζετε ελέγχοντας ο καθένας τον παίκτη της προτίμησής του σε ένα άνευ προηγουμένου διαδικτυακό ντέρμπυ. Τώρα σταματήστε να φαντάζεστε και απλά σπεύστε να αγοράσετε το νέο «NBA Live 08», το πρώτο basket game που σας δίνει αυτή τη δυνατότητα. Τα online τουρνουά, μάλιστα, επιτρέπουν την κόντρα μέχρι και 32 παικτών σε πρωταθλήματα που λαμβάνουν χώρα στο… «παρκέ» του internet. Και οι ευχάριστες προσθήκες του φετινού NBA δεν σταματούν εδώ. Εκτός από το συναρπαστικό πρωτάθλημα της απέναντι όχθης του Ατλαντικού, στο «Live 08» θα βρείτε για πρώτη φορά ενσωματωμένο και το FIBA World Championship. Μπορείτε, συνεπώς, να πάρετε των έλεγχο μιας εκ των 8 εθνικών ομάδων (Ελλάδα, Ισπανία, ΗΠΑ, Γαλλία, Γερμανία, Ιταλία, Αργεντινή και Κίνα) και να πάρετε επιτέλους εκδίκηση από τους Ισπανούς!

Τα γραφικά «κυλούν» ομαλότατα και η ομοιότητα των τρισδιάστατων μοντέλων με τους πραγματικούς παίκτες είναι τουλάχιστον εντυπωσιακή. Εξαιρετική δουλειά έχει γίνει όχι μόνο στα πρόσωπα των αστέρων του NBA αλλά και στα σώματά τους, λαμβάνοντας υπόψη κάθε τους ιδιαιτερότητα όπως πχ μακριά χέρια, μεγάλο διασκελισμό κλπ. Εκατοντάδες νέα animations έχουν προστεθεί προκειμένου οι κινήσεις των παικτών να αποδίδονται ακόμα πιο ρεαλιστικά, λαμβάνοντας υπόψη το προσωπικό ρεπερτόριο κάθε star. Ακόμα και οι συγκρούσεις των παικτών γίνονται με τρόπο αισθητά πιο αληθοφανή σε σχέση με τις προηγούμενες εκδόσεις του «NBA Live». Βελτιώσεις παρατηρεί κανείς και στον τομέα των rebounds, καθώς η μπάλα παύει να καταλήγει συνεχώς κοντά στο καλάθι και στην αγκαλιά του σέντερ.

Τα γνωστά «σκουπίδια», τα μακρινά rebounds, δηλαδή, αποτελούν πλέον γεγονός, μιας και το σύστημα φυσικής στο οποίο υπακούει, πλέον, η πορτοκαλί θεά είναι αρκετά πιο ρεαλιστικό από τους πρόγονούς του. Παράλληλα, δεν υπάρχουν πλέον ξεχωριστά πλήκτρα για κάρφωμα και layup, καθώς η απόφαση παίρνεται δυναμικά ανάλογα με το στυλ του παίκτη και τις συνθήκες της φάσης. Οι σουτέρ έχουν συγκεκριμένες… αγαπημένες περιοχές του γηπέδου, θέσεις από τις οποίες αποτελούν θανάσιμο κίνδυνο, μιας και σπάνια αστοχούν. Προφανώς, ούτε η EA αστόχησε, αναβαθμίζοντας αισθητά το franchise, εξοπλίζοντας το με ακόμα περισσότερο ρεαλισμό στο gameplay και στην ατμόσφαιρα.

ΣΥΣΤΗΜΑ

X360, PC, Wii, PS2, PS3, PSP

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ

ΓΡΑΦΙΚΑ: 9,5

ΗΧΟΣ: 9

GAMEPLAY: 8,5

ΑΝΤΟΧΗ ΣΤΟ ΧΡΟΝΟ: 9

ΣΥΝΟΛΙΚΑ: 9

ΔΙΑΘΕΣΗ

EA Hellas