Το Film Closet, η δημοφιλής εφαρμογή των σινεφίλ με πάνω από 49.000 downloads στα Windows 8 και 142.000 στα Windows Phone, επιστρέφει ανανεωμένο στο Windows Store.


film closetΤο FilmCloset αποτελεί μια εύχρηστη αποθήκη πληροφοριών για τις αγαπημένες σας ταινίες που κυκλοφορούν ή αναμένεται να βγουν στις αίθουσες. Η εφαρμογή η οποία έχει δημιουργηθεί από τον Βαγγέλη Διατσίγκο (φοιτητή του Πανεπιστημίου Πατρών), βοηθάει τους χρήστες, όχι μόνο να αναζητήσουν νέες ή παλιές ταινίες, αλλά να βρουν κριτικές και trailers ή ακόμα και να δημιουργήσουν τις δικές τους watchlists αγαπημένων ταινιών.


Το Film Closet προσφέρει εύκολη αναζήτηση σε ένα όμορφο και εύχρηστο λειτουργικό περιβάλλον. Η εφαρμογή διαθέτει πληροφορίες για περισσότερες από 60.000 ταινίες που έχουν κυκλοφορήσει στο παρελθόν ή αναμένεται να κυκλοφορήσουν σύντομα.


Η νέα έκδοση 2.0.0.3 επιτρέπει την οργάνωση των ταινιών που υπάρχουν στον υπολογιστή του χρήστη, καθώς έχει την δυνατότητα να διαβάσει όλες τις ταινίες που είναι αποθηκευμένες και να δώσει όλες τις πληροφορίες που είναι διαθέσιμες για αυτές. Επιπλέον ο χρήστης μπορεί να βάλει σε λίστα τις ταινίες που έχει δει και αυτές που επιθυμεί να δει, κρατώντας με αυτόν τον τρόπο ένα αρχείο. Το Film Closet αποτελεί το ιδανικό εργαλείο οργάνωσης ταινιών, καθώς σας επιτρέπει να κατεβάσετε και υπότιτλους σε οποιαδήποτε γλώσσα επιθυμείτε και να τις ενσωματώσετε στις ταινίες σας. Η νέα έκδοση διαθέτει και έναν ξεχωριστό video player ώστε να βλέπετε τις ταινίες σας με τους υπότιτλους απευθείας μέσα από την εφαρμογή. Το Film Closet είναι διαθέσιμο τώρα στο Windows Store για Windows 8.1 και WindowsPhone.


Η Ελένη Ραχανιώτου, Διευθύντρια Τεχνολογίας της Microsoft Ελλάς, δήλωσε: «Είναι μεγάλη μας χαρά όταν εξαιρετικά σχεδιασμένες ελληνικές εφαρμογές, όπως το Film Closet, αξιοποιούν τις πρωτοποριακές δυνατότητες των Windows 8 και Windows Phone, και προσφέρουν μοναδική εμπειρία σε κάθε χρήστη των Windows. Το Film Closet είναι ένα παράδειγμα μιας πραγματικά εντυπωσιακής εφαρμογής από τη νέα γενιά προγραμματιστών και νεοφυών επιχειρήσεων, που δίνει νέο νόημα στην απόλαυση της κινηματογραφικής εμπειρίας, και το περιβάλλον Windows αποτελεί ιδανικό εφαλτήριο διεθνούς επιτυχίας και αναγνώρισης. »