Το Skroutz ανακηρύσσεται Πανευρωπαϊκός Πρωταθλητής Ψηφοφορίας Κοινού ανάμεσα σε 17.000 εταιρείες από 30 χώρες στα European Business Awards 2013/14.


eba skroutzΗ Skroutz Α.Ε., μία από τις εταιρείες που εκπροσωπούσε την Ελλάδα στον τελικό των έγκριτων επιχειρηματικών βραβείων European Business Awards 2013/14, ανακηρύχθηκε Πανευρωπαϊκός Πρωταθλητής Ψηφοφορίας Κοινού (European Public Champion), ανάμεσα σε 17.000 εταιρείες από 30 χώρες της Ευρώπης. Η ιδρυτική ομάδα της εταιρείας παρέλαβε το βραβείο στην ειδική τελετή απονομής, που διοργανώθηκε χθες βράδυ σε ξενοδοχείο της Αθήνας, παρουσία εκπροσώπων της πολιτείας και του επιχειρηματικού κόσμου από ολόκληρη την Ευρώπη και την Ελλάδα.


Η συγκεκριμένη διάκριση της Skroutz Α.Ε. αποτελεί σημαντικό επίτευγμα τόσο για την εταιρεία όσο και για την Ελλάδα, δεδομένου ότι στο διαγωνιστικό κομμάτι των βραβείων υπάρχει σκληρός ανταγωνισμός και αυστηρή διαδικασία επιλογής με τη συμμετοχή πλήθους εταιρειών. Στις δύο φάσεις της ανοιχτής ψηφοφορίας, που διήρκησε συνολικά περίπου ένα έτος, η Skroutz Α.Ε. υπέβαλε το video-συμμετοχή επιδεικνύοντας τη δραστηριότητά της και τα επιτεύγματα της 10ετούς πορείας της στο Ηλεκτρονικό Εμπόριο, καταφέρνοντας να συγκεντρώσει τις περισσότερες ψήφους του κοινού. Έτσι, απέσπασε αρχικά τον τίτλο του Εθνικού Πρωταθλητή (National Champion) και εν τέλει επικράτησε ως European Public Champion στον τελικό, αποσπώντας το μεγαλύτερο αριθμό ψήφων από τις 93.425 συνολικές ψήφους σε όλη την Ευρώπη.


«Η βράβευσή μας ως European Public Champion αποτελεί τιμή και αναγνώριση για εμάς, τοποθετώντας μια ελληνική εταιρεία στην κορυφή ολόκληρου του επιχειρηματικού κόσμου της Ευρώπης. Η υπερηφάνεια είναι εξίσου μεγάλη για όλη την ομάδα του Skroutz, διότι το σημαντικό αυτό βραβείο αντιπροσωπεύει πάνω από όλα την αγάπη του κοινού και την εμπιστοσύνη των φίλων και των συνεργατών μας καθ’ όλη την 10ετή πορεία μας», δήλωσε ο κύριος Γιώργος Χατζηγεωργίου, Διευθύνων Σύμβουλος και Συνιδρυτής της Skroutz Α.Ε..


Τα European Business Awards sponsored by RSM διοργανώνονται για όγδοη συνεχή χρονιά και είναι ένας ανεξάρτητος μη κερδοσκοπικός θεσμός, ο οποίος επιβραβεύει την επιχειρηματική αριστεία, τις βέλτιστες πρακτικές και την καινοτομία σε πανευρωπαϊκό επίπεδο. Η RSM Greece είναι ο κύριος χορηγός και υποστηρικτής των European Business Awards, που επιλέγει και προτείνει σε ετήσια βάση τις υποψήφιες Ελληνικές επιχειρήσεις ανεξαρτήτως μεγέθους ή κλάδου στον οποίο δραστηριοποιούνται, στοχεύοντας στην αλλαγή της αντίληψης για τη ελληνικής επιχειρηματικότητας στην ευρωπαϊκή κοινότητα. Η επιλογή των υποψήφιων εταιρειών ακολουθεί συγκεκριμένα κριτήρια, όπως η καινοτομία, η εξυπηρέτηση του πελάτη, τα οικονομικά μεγέθη, η στρατηγική ανάπτυξης και η εξαγωγική δραστηριότητα.