Η «ναυαρχίδα» του X360;

Το Halo αποτέλεσε το «σήμα κατατεθέν» του Xbox. Αρκετά χρόνια μετά, το Halo 3, φιλοδοξώντας να ταυτίσει το όνομά του με το X360 και το gaming νέας γενιάς.

Halo 3Το «Halo 3» είναι γεγονός. Η βαριά κληρονομιά του έκανε εδώ και καιρό τους κατόχους της παιχνιδομηχανής X360 της Microsoft να τρίβουν τα χέρια τους με ανυπομονησία. Τα γραφικά αποτελούνται από αρκετά λεπτομερή textures και εντυπωσιακά εφέ φωτισμού, αν και ομολογούμε πως τα περιμέναμε λίγο εντυπωσιακότερα. Κάθε πίστα από τις 9 του campaign (ιδιαίτερα η πρώτη) σας δίνει τη δυνατότητα να εξουδετερώσετε τους αντιπάλους σας με ποικίλους εναλλακτικούς τρόπους, εκμεταλλευόμενοι το περιβάλλον ως φυσική κάλυψη και συντονίζοντας την προσπάθειά σας με αυτή των συμπολεμιστών σας (ελεγχόμενων από συμπαίκτη ή από την τεχνητή νοημοσύνη του παιχνιδιού).

Καταιγισμός πυρών και εκρήξεων, πολλά διαφορετικά όπλα για κάθε γούστο, οδήγηση οχημάτων και δράση, ακατάπαυστη δράση κινηματογραφικής ποιότητας που θα εκτοξεύσει την αδρεναλίνη σας στα ύψη. Η Γη έχει κατακτηθεί, πλέον, από τους εξωγήινους του Gravemind και ο Master Chief (δηλαδή εσείς) αγωνίζεται να επιβιώσει μαζί με τους λίγους επιζήσαντες πεζοναύτες, συνεργαζόμενος με τον άλλοτε μισητό του εχθρό, Arbiter κατά του απόλυτου κακού. Σεναριακά, το μόνο που οφείλουμε να σας αποκαλύψουμε είναι πως το «Halo 3» δεν αφήνει ανοιχτούς λογαριασμούς, αναπάντητα ερωτηματικά και αινιγματικές υπόνοιες για την συνέχεια. Το τρίτο μέρος της τριλογίας ξετυλίγει το κουβάρι της περιπέτειας του Master Chief μέχρι τέλους, σηματοδοτώντας το τέρμα της σειράς «Halo» (και, ίσως, το ξεκίνημα μιας άλλης σειράς που διαδραματίζεται στο ίδιο φανταστικό σύμπαν). Όποιος έχει παίξει τα δύο πρώτα «Halo» δεν μπορεί παρά να ολοκληρώσει με τον ιδανικότερο τρόπο αυτό που θα αποτελεί στο μέλλον μια κλασική gaming ανάμνηση και εμπειρία.

Αν στα παραπάνω συνυπολογίσετε πως η καθηλωτικά αφηγηματική singleplayer campaign δεν είναι παρά ένα μικρό ποσοστό του λόγου που το «Halo 3» καθιερώνεται ως σύμβολο του X360, τότε, σίγουρα συνειδητοποιείτε την αξία του τίτλου. Η multiplayer εμπειρία εγγυάται πως το τρίτο μέρος του «Halo» θα κάνει κατάληψη για αρκετό καιρό στο DVD tray της κονσόλας σας. Αν και η λέξη καινοτομία φαντάζει περιττή σε έναν τίτλο με το ειδικό βάρος του «Halo» , οι λειτουργίες «Theatre» και «Forge» ξαφνιάζουν ευχάριστα τους φανατικούς του φίλους.

Η λειτουργία «Theatre» καταγράφει κάθε σας παιχνίδι ώστε να μπορείτε μετέπειτα να απολαμβάνετε τις επιδόσεις σας από διαφορετικές οπτικές γωνίες, να μαθαίνετε από τα λάθη σας και να μελετάτε τις τακτικές του εχθρού. Για το τέλος αφήσαμε το εντυπωσιακότερο multiplayer mode, το «Forge». Το «Forge» είναι στην ουσία ένας δυναμικός map editor που σας επιτρέπει να αλλάξετε οτιδήποτε κινείται σε κάθε level, να προσθέσετε όπλα, οχήματα, αντικείμενα, teleporters, spawn points κ.α. Φτιάξτε τα δικά σας πεδία μαχών, ανεβάστε τα και μοιραστείτε τα με φίλους, κάντε αλλαγές κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού μα προσέξτε, οι αντίπαλοι καραδοκούν την ώρα που εσείς «μαγειρεύετε» την πίστα! Με highlights τον απίστευτο ήχο, το επικό soundtrack και το δυνατό σενάριο, η τριλογία κλείνει αφήνοντας μας τις καλύτερες αναμνήσεις.

ΣΥΣΤΗΜΑ

X360

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ

ΓΡΑΦΙΚΑ: 8,5

ΗΧΟΣ: 9,5

GAMEPLAY: 9

ΑΝΤΟΧΗ ΣΤΟ ΧΡΟΝΟ: 9

ΣΥΝΟΛΙΚΑ: 9

ΔΙΑΘΕΣΗ

Microsoft