Στο πλαίσιο του συνεδρίου EMC World 2014, η EMC προχώρησε σε μια δεύτερη σειρά ανακοινώσεων παρουσιάζοντας καινοτόμες τεχνολογίες και προϊόντα.


EMC_Logo_110713Στο πλαίσιο του συνεδρίου EMC World 2014, η EMC Corporation προχώρησε σε μια δεύτερη σειρά ανακοινώσεων παρουσιάζοντας καινοτόμες τεχνολογίες και προϊόντα που δίνουν στους πελάτες τη δυνατότητα να συνδυάσουν τα πλεονεκτήματα των public και των private clouds, προσφέροντάς τους την ευκολία χρήσης, την ευελιξία και το επίπεδο ελέγχου που χαρακτηρίζουν τις υποδομές hybrid cloud.


Καθώς οι μεγάλες τεχνολογικές τάσεις της εποχής, δηλαδή το cloud, τα κοινωνικά δίκτυα, το mobility και τα Big Data, συνεχίζουν ακάθεκτα μια πορεία σύγκλισης, επιχειρήσεις κάθε μεγέθους και κλάδου αναπτύσσουν εφαρμογές επόμενης γενιάς, ώστε να μπορούν να αξιοποιούν καλύτερα εργαλεία όπως τα Big Data analytics, με στόχο να επαναπροσδιορίσουν το επιχειρηματικό τους στίγμα. Όλες αυτές οι κινήσεις έχουν ως αποτέλεσμα την εμφάνιση της 3ης πλατφόρμας του IT. Η αύξηση του όγκου των δεδομένων τα οποία παράγει η 3η πλατφόρμα του IT έχει ως αποτέλεσμα να αυξάνονται κατακόρυφα όχι μόνον οι επιχειρηματικές ευκαιρίες, αλλά και ο βαθμός πολυπλοκότητας του κανονιστικού πλαισίου και της εταιρικής διακυβέρνησης. Μέσα από μια σειρά καινοτόμων τεχνολογιών hybrid cloud, η EMC είναι σε θέση να βοηθήσει τους οργανισμούς να διαχειρίζονται καλύτερα τις πληροφορίες και τις κλασικές εταιρικές εφαρμογές, αλλά και να αναπτύσσουν πιο γρήγορα εφαρμογές επόμενης γενιάς, κατακτώντας ένα νέο επίπεδο ταχύτητας και αποτελεσματικότητας.


Τα κυριότερα από τα νέα τεχνολογικά χαρακτηριστικά
EMC Hybrid Cloud Solution: Μέχρι τώρα, οι διευθύνσεις IT καλούνταν να επιλέξουν είτε την ταχύτητα και την ευελιξία των υπηρεσιών public cloud, είτε τον έλεγχο και την ασφάλεια των υποδομών private cloud. Η νέα αρχιτεκτονική EMC® Hybrid Cloud Solution τους δίνει πλέον τη δυνατότητα να κτίσουν, γρήγορα και οικονομικά, ένα hybrid cloud στο οποίο ενσωματώνονται τα καλά και των δύο επιλογών. Η νέα λύση εξασφαλίζει ταχύτερη ανάπτυξη και provisioning εφαρμογών, μεγαλύτερη επιχειρηματική ευελιξία, και υψηλότερο επίπεδο αυτοματισμού για τα συστήματα ΙΤ.
EMC Supplier Exchange: Το EMC Supplier Exchange, η νέα λύση SaaS για public cloud, έχει σχεδιαστεί με στόχο να βοηθήσει τους πελάτες της EMC να απλοποιήσουν με ασφάλεια τη διαχείριση συγκεκριμένων διαδικασιών αποστολής αρχείων και πληροφοριών σε σχέση με συγκεκριμένους οικονομικούς στόχους. Προσαρμοσμένο στις ανάγκες των τεχνικών εταιρειών και των εταιρειών ενέργειας, το EMC Supplier Exchange προσφέρει μια εντελώς νέα προσέγγιση στην έννοια της συν-εργασίας (structured collaboration), διατηρώντας όλα τα πλεονεκτήματα του Pivotal CF, της κορυφαίας λύσης enterprise PaaS του Cloud Foundry.
EMC Syncplicity: Στο Syncplicity® προστίθεται το Syncplicity Connector for SharePoint, το οποίο δίνει τη δυνατότητα στους business users να έχουν πρόσβαση στα αρχεία του SharePoint από το κινητό τους, μέσω του Syncplicity app. Η δυνατότητα του προσωπικού μιας επιχείρησης να συν-εργάζεται, οποιαδήποτε στιγμή και από οποιοδήποτε σημείο, χρησιμοποιώντας ένα αξιόπιστο mobile interface βοηθά στην αύξηση της παραγωγικότητας. Παράλληλα, για την καλύτερη προστασία των κοινών (shared) αρχείων, στο Syncplicity έχει προστεθεί και η λειτουργία StorageVault Authentication.
EMC InfoArchive: Το InfoArchive™ βρίσκεται πλέον σε καθεστώς γενικής διαθεσιμότητας, προσφέροντας στις επιχειρήσεις ένα ενοποιημένο archive το οποίο προστατεύει τις κρίσιμες πληροφορίες του οργανισμού. Βασισμένο σε ανοικτά πρότυπα, το InfoArchive μπορεί να χρησιμοποιείται ταυτόχρονα για την αποθήκευση structured ή unstructured data, αλλά και hybrid αρχείων.


Σχόλια στελεχών της EMC
David Goulden, CEO, EMC Information Infrastructure
«To hybrid cloud είναι συναρπαστικό επειδή επιτρέπει στους πελάτες να τρέχουν εφαρμογές με τρόπο εύκολο και προσιτό, είτε εντός, είτε εκτός των δικών τους data centers. Παράλληλα, περιορίζει τους συμβιβασμούς, σε σχέση με την ασφάλεια και τον έλεγχο, τους οποίους αντιμετωπίζει κάποιος που χρησιμοποιεί ένα public cloud. Οι καινοτομίες – και η στρατηγική – της EMC στο χώρο του hybrid cloud έχουν σχεδιαστεί με στόχο να προσφέρουν στους παρόχους υπηρεσιών και τους πελάτες την ασφάλεια και το επίπεδο ελέγχου που χαρακτηρίζει τα private clouds, αλλά και την ευκολία, την ευελιξία και την αποδοτικότητα που απαιτείται, καθώς συνεχίζουν το μετασχηματισμό του IT τους».