Ο Eminem είναι ο πιο δημοφιλής καλλιτέχνης και το ‘Wake Me Up’ του Avicii το δημοφιλέστερο τραγούδι στο Spotify.


spotify logoΤο Spotify ανακοίνωσε σήμερα πως έφτασε τους 10 εκατομμύρια συνδρομητές και πάνω από 40 εκατομμύρια ενεργούς χρήστες σε 56 αγορές παγκοσμίως.


«Είχαμε μια εκπληκτική χρονιά καθώς επεκταθήκαμε από 20 σε 56 αγορές σε όλον τον κόσμο, με τους χρήστες να αγκαλιάζουν τη μουσική υπηρεσία. 10 εκατομμύρια συνδρομητές είναι ένα σημαντικό ορόσημο, τόσο για το Spotify όσο και για ολόκληρη τη μουσική βιομηχανία», δήλωσε ο Daniel Ek, CEO και Founder του Spotify. «Επεκτείνουμε την κυριαρχία μας στο χώρο της ψηφιακής μουσικής και θα συνεχίσουμε να φέρνουμε τη μουσική πιο κοντά σε όλους».


Από το 2008, όταν και ξεκίνησε το Spotify, πάνω από 1.5 δις playlists έχουν δημιουργηθεί συνολικά από τους συνδρομητές, ενώ καθημερινά δημιουργούνται και ανανεώνονται πάνω από 5 εκατομμύρια playlists.


Για τους λάτρεις της μουσικής και τους καλλιτέχνες που συνέβαλλαν σε αυτό το σημαντικό επίτευγμα, παρουσιάζουμε τους κορυφαίους καλλιτέχνες στο Spotify.


Οι πιο δημοφιλείς καλλιτέχνες: O Eminem και η Rihanna είναι διαχρονικά οι πιο δημοφιλείς καλλιτέχνες, με βάση τον αριθμό των streams. O David Guetta και η Katy Perry καταλαμβάνουν αντίστοιχα τη δεύτερη θέση σε άντρες και γυναίκες.


To πιο δημοφιλές τραγούδι: Το “Wake Me Up” του Avicii είναι το πιο δημοφιλές τραγούδι όλων των εποχών στο Spotify, με περισσότερα από 235 εκ. streams.


Oι καλλιτέχνες με τους περισσότερους followers: O David Guetta διαθέτει πάνω από 5 εκ. followers στο Spotify.


Toν προηγούμενο μήνα: Η πιο δημοφιλής λίστα του Spotify ήταν η “Top 100 Pop Tracks”, ενώ το κομμάτι “Rather Be feat. Jess Glynne” των Clean Bandit ήταν το πιο δημοφιλές τραγούδι σε offline mode.


H συνεχής ανάπτυξη του Spotify και η διευρυνόμενη εμβέλεια της υπηρεσίας παγκοσμίως είναι ιδιαιτέρως σημαντική, όχι μόνο για την ίδια την εταιρία, αλλά και για ολόκληρη τη μουσική βιομηχανία, καθώς από το ξεκίνημα της υπηρεσίας το 2008, το Spotify έχει προσφέρει περισσότερα από 1 δις δολάρια στους κατόχους πνευματικών δικαιωμάτων.


Ακούστε εδώ τη σχετική λίστα στο Spotify: Thank You x 10 million.