Η EMC προσφέρει τη δυνατότητα σε όλους να γνωρίσουν το software defined storage δοκιμάζοντας την πλατφόρμα ViPR της εταιρείας εντελώς δωρεάν.


EMC_Logo_110713Το ViPR είναι ένα software only προϊόν το οποίο μετατρέπει την υπάρχουσα υποδομή storage, σε μια απλή, ανοικτή και επεκτάσιμη πλατφόρμα. Προσφέρει πλήρως αυτοματοποιημένες υπηρεσίες storage βοηθώντας παράλληλα τους χρήστες να κατανοήσουν τη δυναμική του software defined data center.


Πιο συγκεκριμένα, χρησιμοποιώντας το ViPR, οι χρήστες μπορούν να διαχειρίζονται και την υπάρχουσα υποδομή storage (μέσω του ViPR Controller), και τα data που βρίσκονται αποθηκευμένα σε αυτή (μέσω των ViPR Data Services). Το γεγονός αυτό τους δίνει τη δυνατότητα να αυτοματοποιήσουν κάποιες από τις διαδικασίες που ακολουθούν σήμερα και παράλληλα να υλοποιήσουν μια σύγχρονη αρχιτεκτονική storage, η οποία θα είναι έτοιμη να καλύψει τις απαιτήσεις μελλοντικών εφαρμογών. Η λύση ViPR υποστηρίζει την πλατφόρμα unified storage, EMC VNX, τις υποδομές EMC VMAX®, EMC VPLEX®, EMC Isilon®, EMC RecoverPoint® καθώς και third-party arrays, συμπεριλαμβανομένων και εκείνων της NetApp. Η λύση ViPR αποτελεί το θεμέλιο επάνω στο οποίο μπορεί να χτιστούν Web-scale κέντρα μηχανογράφησης, χωρίς να απαιτείται η πρόσληψη χιλιάδων εξειδικευμένων τεχνικών για τη δημιουργία ενός data center προσαρμοσμένου στις εκάστοτε ανάγκες.


Η EMC δίνει την ευκαιρία σε όλους να αποκτήσουν την νέα της λύση χωρίς χρέωση, και να τη χρησιμοποιήσουν για μη εμπορικούς σκοπούς, σε περιβάλλον Test & DEV, για single node, χωρίς χρονικούς περιορισμούς. Προσφέρεται επίσης η δυνατότητα υποστήριξης μέσω της κοινότητας EMC ViPR Community καθώς και πρόσβαση σε οδηγούς χρήσης, έγγραφα και training sessions. Το ταξίδι προς την τρίτη πλατφόρμα του ΙΤ ξεκινάει με την EMC στη θέση του οδηγού.


Το ViPR είναι διαθέσιμο μέσω του επίσημου site της EMC ενώ περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το προϊόν μπορείτε να δείτε ακολουθώντας το link http://www.emc.com/data-center-management/vipr/index.htm#.