Το Final Fantasy του X360

Η αφρόκρεμα των συντελεστών παιχνιδιών RPG συναντιέται σε ένα παιχνίδι που έλειπε από το X360.

Blue DragonΟ Hironobu Sakaguchi, ο άνθρωπος που κρύβεται πίσω από τη σειρά Final Fantasy, ευθύνεται και για το νέο RPG που κυκλοφορεί αποκλειστικά για το X360 της Microsoft. Ο Akira Toriyama, γνωστός από τη σειρά Dragon Ball, επιμελήθηκε το σχεδιασμό των χαρακτήρων, ενώ τη μουσική υπόκρουση ανέλαβε ο Nobuo Uematsu, γνωστός από τη δουλειά του στο Chrono Trigger και Final Fantasy VIII. Με τέτοιο cast συντελεστών, είναι δεδομένο πως το «Blue Dragon» έχει κλείσει ραντεβού με την επιτυχία. Η ιστορία ξεκινάει σε ένα μικρό χωριό όπου τα παιδιά Shu, Jiro και Kluke επιδεικνύουν την γενναιότητά τους, σώζοντας τους κατοίκους από ένα μυστηριώδες πλάσμα.

Σιγά, σιγά, αποκτούν μαγικές δυνάμεις και στην παρέα τους προστίθεται ένα γατόμορφο πλάσμα και μια… ατίθαση γυναίκα. Η μάχη ενάντια στο κακό αποτελεί τον απόλυτο στόχο, όπως αρμόζει άλλωστε σε ένα τέτοιο game. Το σύστημα μάχης είναι turnbased και το skill system εκτενέστατο. Με την εκκίνηση κάθε αναμέτρησης η ομάδα παρατάσσεται και τα μέλη της ξεκινούν εκ περιτροπής τις επιθέσεις. Στρατηγική σκέψη και εκμετάλλευση των αδυναμιών του αντιπάλου είναι οι παράγοντες που οδηγούν στη νίκη.

Οι μαχητές σας μπορούν στην πορεία να υιοθετήσουν δικές τους επιθετικές μεθόδους χρησιμοποιώντας διαφορετικούς τύπους μάχης όπως Sword, Assassin και Power Magic. Όσον αφορά στο gameplay, είναι σχετικά γραμμικό προκειμένου να αφηγηθεί το σενάριο, κατορθώνει ωστόσο να κρατήσει το ενδιαφέρον του παίκτη σε υψηλά επίπεδα. Πρόκειται για ένα ενδιαφέρον επικό παραμύθι που έρχεται να καλύψει ένα μικρό κενό στον τομέα των turned based RPG games του, κατά τα άλλα, πλούσιου line up του Χ360.

ΣΥΣΤΗΜΑ

Χ360

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ

ΓΡΑΦΙΚΑ: 7,5

ΗΧΟΣ: 7,5

GAMEPLAY: 8

ΑΝΤΟΧΗ ΣΤΟ ΧΡΟΝΟ: 8,5

ΣΥΝΟΛΙΚΑ: 8

ΔΙΑΘΕΣΗ

Microsoft