Η Pioneer DJ ανακοινώνει τον DDJ-SZ, έναν επαγγελματικό controller τεσσάρων καναλιών για το Serato DJ που προσφέρει τον απόλυτο έλεγχο.


pioneer ddj szΟ DDJ-SZ είναι ο πρώτος controller της Pioneer με διάταξη παρόμοια με αυτήν του CDJ-2000NXS, δίνοντας στους DJ τη δυνατότητα να επικεντρώνονται στο scratching με πιο ενστικτώδη και φυσικό τρόπο από ποτέ άλλοτε. Στα χαρακτηριστικά του περιλαμβάνονται Jog μεγάλου μεγέθους που προέρχονται από το CDJ-2000NXS, φωτιζόμενοι δείκτες σημείων έναρξης, μεγάλες Επιφάνειες Παράστασης με παραμετροποιήσιμα πολύχρωμα LED Σημείων Άμεσης Έναρξης (Hot Cue) και δύο κάρτες ήχου USB για εξαιρετικά ομαλές εναλλαγές μεταξύ DJ.


Ο DDJ-SZ ενσωματώνει τα καλύτερα χαρακτηριστικά του μοντέλου DDJ-SX και τα βελτιώνει ακόμη περισσότερο, με στόχο την καλύτερη δυνατή εμπειρία ζωντανής παράστασης. Είναι ο μοναδικός controller με Οθόνη στο Jog –η οποία διαθέτει φωτιζόμενη ψηφιακή ένδειξη με αντίστροφη μέτρηση σημείου έναρξης και θέσης αναπαραγωγής κομματιού– ώστε οι DJ να μπορούν να εκτελούν scratch με ακρίβεια χωρίς να κοιτάζουν στην οθόνη του υπολογιστή τους. Επιπλέον, τα μεγάλα Jog διαθέτουν λειτουργία Ρύθμισης Αίσθησης, ρύθμιση ρυθμού επιβράδυνσης και τεχνολογία αγωγιμότητας για πιο ομαλή και γρήγορη απόκριση.


Οι DJ μπορούν να δίνουν με σιγουριά το ρυθμό χτυπώντας το δάχτυλο χάρη στις μεγαλύτερες, ευαίσθητες στην ταχύτητα Επιφάνειες Παράστασης, οι οποίες παρέχουν άμεση πρόσβαση σε Σημεία Άμεσης Έναρξης και εφέ Slicer, Roll και Sampler στοιχισμένα στο beat με τη λειτουργία Quantize. Τα πολύχρωμα LED επισημαίνουν την κατάσταση που χρησιμοποιείται κατά την αναπαραγωγή και ανάβουν με τα χρώματα που έχουν προκαθορίσει οι DJ στο Serato DJ για τα σημεία έναρξης.


Ο DDJ-SZ διαθέτει έλεγχο DVS και πολλές άλλες δυνατότητες, οι οποίες τον καθιστούν έναν απόλυτα αυτόνομο μίκτη, με τέσσερα κανάλια μίξης και δύο αποκλειστικά κανάλια MIC. Οι DJ μπορούν να ενεργοποιούν άμεσα τέσσερα Εφέ Χρωματισμού Ήχου –με δυνατότητα εφαρμογής στο sampler, στα μικρόφωνα και στο κανάλι Master– και να τα προσαρμόζουν μέσω ενός φίλτρου διέλευσης υψηλών/χαμηλών συχνοτήτων σε κάθε κανάλι. Άλλοι μηχανισμοί προσφέρουν έλεγχο των εφέ Oscillator, της Κατάστασης Slip (Ολίσθηση) και της Αντίστροφης Αναπαραγωγής (Reverse), καθώς και άμεση πρόσβαση σε όλα τα συναρπαστικά χαρακτηριστικά του Serato DJ. Επιπρόσθετα, οι δύο θύρες Master Out (balanced και RCA) και η μία θύρα Booth Out (balanced) δίνουν στους DJ τη δυνατότητα να συνδεθούν σε πληθώρα εγκαταστάσεων PA.


Τα ηχητικά κυκλώματα υψηλής ποιότητας του DDJ-SZ προέρχονται από τον επαγγελματικό εξοπλισμό DJ της Pioneer και περιλαμβάνουν δύο ενσωματωμένες κάρτες ήχου 24-bit και ένα εξαιρετικά προσεγμένο DAC της Wolfson που προσφέρει λόγο σήματος προς θόρυβο 111 dB στη θύρα Master Out, διασφαλίζοντας αναπαραγωγή του ήχου με απίστευτη πιστότητα. Επιπλέον, ο DDJ-SZ διαθέτει το αποκλειστικό μαγνητικό crossfader της Pioneer, για ομαλό και σταθερό έλεγχο. Δύο μεταλλικά στελέχη υποστηρίζουν τα κουμπιά του fader, ενώ το μαγνητικό σύστημα χωρίς επαφές είναι σχεδιασμένο ώστε να αντέχει εκατομμύρια χρήσεις. Η επάνω επιφάνεια και τα Jog διαθέτουν ελκυστικό φινίρισμα αλουμινίου, ενώ ταυτόχρονα είναι αρκετά ανθεκτικό ώστε να αντέχει τις καταπονήσεις της συχνής χρήσης. Επιπλέον, τα καλύμματα των κουμπιών των fader με το σύστημα P-LOCK της Pioneer DJ είναι απλά αδύνατον να αφαιρεθούν πάνω στον ενθουσιασμό της παράστασης.


Ο DDJ-SZ αποτελεί την πιο φινετσάτη λύση για τους μοντέρνους DJ που δεν πρέπει να λείπει από καμία επαγγελματική εγκατάσταση.