Τα καθαρά κέρδη της Deutsche Telekom αυξήθηκαν στα 1,8 δισ. ευρώ στο τρίμηνο, ενώ τα λειτουργικά κέρδη υποχώρησαν 3,9% στα 4,1 δισ. ευρώ.


deutsche-telecomΗ Deutsche Telekom AG ανακοίνωσε ότι τα καθαρά κέρδη α΄ τριμήνου τριπλασιάστηκαν εν μέρει λόγω της μερικής πώλησης της Scout24 group, αλλά τα αποτελέσματα επιβαρύνθηκαν έτσι κι αλλιώς από το υψηλότερο κόστος που συνδέεται με τις επενδυτικές προσπάθειες στις ΗΠΑ.


Τα καθαρά κέρδη αυξήθηκαν στα 1,8 δισ. ευρώ στο τρίμηνο, ενώ τα λειτουργικά κέρδη υποχώρησαν 3,9% στα 4,1 δισ. ευρώ λόγω των υψηλότερων επενδύσεων που συνδέονται με την ανάπτυξη του αριθμού των πελατών από τις ΗΠΑ. Προσαρμοσμένα με βάση τις πωλήσεις της Scout24 Group, τα καθαρά κέρδη υποχώρησαν 24%.


Τα έσοδα αυξήθηκαν 8% στα 14,9 δισ. ευρώ κυρίως λόγω των υψηλότερων πωλήσεων για τις εγχώριες υπηρεσίες κινητής καθώς και λόγω της σημαντικής αύξησης των πελατών στις ΗΠΑ. Επίσης, τα έσοδα ενισχύθηκαν από την εξαγορά της αμερικανικής εταιρείας διαχείρισης δικτύων, MetroPCS.


Ο γερμανικός όμιλος τηλεπικοινωνιών, ο οποίος έχει την πλειοψηφία της T-Mobile, επιδιώκει επενδύσεις που θα αυξήσουν την πελατειακή βάση της T-Mobile US. Μέσω επιθετικού marketing και συμφωνιών που ενθαρρύνουν νέους καταναλωτές να αλλάξουν πάροχο και να γίνουν συνδρομητές στην T-Mobile, η στρατηγική της εταιρείας αποδίδει, με την T-Mobile να προσθέτει 1,3 εκατ. συνδρομητές αυτό το τρίμηνο στις ΗΠΑ.


«Η απόφαση να επενδύσουμε τολμηρά σε αυτή την αγορά ήταν η σωστή», τόνισε ο διευθύνων σύμβουλος Timotheus Hottges.