Λανσάρισμα της πανευρωπαϊκής συνεργασίας για πληρωμές μέσω κινητού και στην Ολλανδία, ενώ το λανσάρισμα στη Μεγάλη Βρετανία θα ακολουθήσει.


Visa Europe logoΗ Vodafone και η Visa λάνσαραν πρόσφατα την υπηρεσία Vodafone Wallet και Visa SmartPass στην Ολλανδία, σε συνέχεια των αντίστοιχων λανσαρισμάτων σε Ισπανία και Γερμανία.


Η SmartPass είναι η πρώτη υπηρεσία που προσφέρει στους καταναλωτές της Ολλανδίας την ευκαιρία να πραγματοποιούν εύκολες και ασφαλείς ανέπαφες πληρωμές με τη χρήση του κινητού τους. Η υπηρεσία θα λειτουργήσει σε οποιοδήποτε τερματικό ανέπαφων πληρωμών στην Ευρώπη που φέρει το λογότυπο V PAY. Οι χρήστες της υπηρεσίας θα μπορούν επίσης να μεταφέρουν χρήματα σε άλλους λογαριασμούς που χρησιμοποιούν την υπηρεσία SmartPass.


Η υπηρεσία πληρωμών Vodafone SmartPass έχει αναπτυχθεί σε συνεργασία με τη Visa και βασίζεται σε μια προπληρωμένη λύση Visa. Για συναλλαγές κάτω των 25€, οι πελάτες μπορούν να πληρώσουν εύκολα αγγίζοντας απλά το κινητό τους τηλέφωνο στο τερματικό ανέπαφων συναλλαγών με το λογότυπο V PAY. Για συναλλαγές άνω των 25€, ο χρήστης θα κληθεί να εισάγει έναν κωδικό πρόσβασης για να επιβεβαιώσει την αγορά του.


Η Mary Carol Harris, Director of Mobile, Visa Europe, δήλωσε: «Είμαστε στην ευχάριστη θέση να λανσάρουμε την υπηρεσία SmartPass σε συνεργασία με τη Vodafone στην Ολλανδία. Μαζί οδηγούμε τη διάθεση των πληρωμών μέσω κινητής τηλεφωνίας για τους καταναλωτές σε ολόκληρη την Ευρώπη. Αυτό αποτελεί συνέχεια του λανσαρίσματος σε Ισπανία και Γερμανία, ενώ περισσότερες χώρες αναμένεται να ακολουθήσουν κατά τη διάρκεια του έτους. Παράλληλα με την άνθιση των ανέπαφων πληρωμών, βρισκόμαστε πλέον σε ένα σημείο όπου έχει δημιουργηθεί η βάση για πληρωμές μέσω κινητού, προκειμένου να καταστεί αυτή η υπηρεσία διαθέσιμη προς τους καταναλωτές.»


Ο Rob Shuter, CEO, Vodafone Ολλανδίας, δήλωσε: «Εντός των επόμενων πέντε ετών αναμένουμε ότι οι Ολλανδοί καταναλωτές θα χρησιμοποιούν το κινητό τους ως το βασικό μέσο για τις πληρωμές τους. Με τη συγκεκριμένη συνεργασία κάνουμε ένα σημαντικό βήμα ώστε να καταστεί περιττό το φυσικό πορτοφόλι, που αποτελεί μία από τις βασικές φιλοδοξίες μας για το μέλλον.»


Οι πελάτες της Vodafone χρησιμοποιώντας μια συμβατή συσκευή με τεχνολογία NFC, πιστοποιημένη για την υπηρεσία SmartPass, θα μπορούν να εγγραφούν στην υπηρεσία μέσω μιας εύκολης διαδικασίας στο κατάστημα. Οι πελάτες που δεν διαθέτουν NFC συσκευή μπορούν να χρησιμοποιούν μια ανέπαφη microtag Visa (NFC αυτοκόλλητο) στη συσκευή τους, η οποία θα επιτρέπει τη χρήση της υπηρεσίας. Η υπηρεσία SmartPass περιλαμβάνει επίσης μια V PAY κάρτα με την οποία θα μπορούν να πραγματοποιούνται συναλλαγές σε καταστήματα που δεν διαθέτουν ακόμα το απαραίτητο τερματικό ανέπαφων συναλλαγών.


Η Vodafone σχεδιάζει να επεκτείνει σημαντικά την υπηρεσία Vodafone Wallet στο μέλλον, ώστε να περιλαμβάνει υπηρεσίες όπως εισιτήρια για μέσα μαζικής μεταφοράς, ηλεκτρονικά εισιτήρια, «κλειδιά» ανέπαφων συναλλαγών (όπως για παράδειγμα κλειδιά για ένα γραφείο ή δωμάτιο ξενοδοχείου) και πολλά άλλα.


Οι υπηρεσίες SmartPass και Vodafone Wallet θα λανσαριστούν στη Μεγάλη Βρετανία αργότερα αυτή τη χρονιά.