Η Wireless Innovation επιλέγει το δορυφόρο KA-SAT για την παροχή ευαίσθητων υπηρεσιών επικοινωνίας και κινητού γραφείου σε εταιρικούς πελάτες.


Eutelsat-logo1Η Eutelsat Communications ανακοίνωσε την υπογραφή εμπορικής συμφωνίας με τη Wireless Innovation, η οποία δίνει στην τελευταία τη δυνατότητα να χρησιμοποιεί το δορυφόρο υψηλής χωρητικότητας KA-SAT της Eutelsat για την παροχή προηγμένων υπηρεσιών δορυφορικής επικοινωνίας. Η Wireless Innovation είναι ένας από τους κορυφαίους παρόχους ολοκληρωμένων υπηρεσιών ασύρματης επικοινωνίας, ο οποίος ειδικεύεται στις υπηρεσίες διασύνδεσης διαφόρων οργανισμών κοινής ωφέλειας, εταιρειών διαχείρισης ακινήτων και στρατιωτικών υπηρεσιών με προσωρινές εγκαταστάσεις, εργοτάξια, κινητά γραφεία και σταθμούς ανανεώσιμων πηγών ενέργειας που διαθέτουν.


Πιο συγκεκριμένα, η Wireless Innovation χρησιμοποιεί δορυφορικά κυκλώματα και επίγεια ραδιοδίκτυα, για να προσφέρει σε βρετανικές και διεθνείς επιχειρήσεις ηλεκτρισμού, ύδρευσης, φυσικού αερίου και πετρελαίου, υπηρεσίες τηλεμετρίας/SCADA και λύσεις διασύνδεσης με τα εταιρικά δίκτυα κορμού. Με εξειδικευμένο προσωπικό σε περισσότερες από 100 χώρες, η Wireless Innovation είναι σε θέση να παρέχει, επίσης, στους πελάτες της συμβουλευτικές υπηρεσίες, υπηρεσίες σχεδιασμού, εγκατάστασης και συντήρησης τηλεπικοινωνιακών υποδομών, καθώς και υπηρεσίες χρέωσης (billing).


Ο κ. Phil Rouse, Διευθύνων Σύμβουλος στη Wireless Innovation, δήλωσε τα εξής: “Ο δορυφόρος KA-SAT της Eutelsat μας δίνει την απαραίτητη ευελιξία, προκειμένου να προσφέρουμε στους πελάτες μας υπηρεσίες πρόσβασης σε ευρυζωνικά δίκτυα υψηλής ταχύτητας και υπηρεσίες δεδομένων από και προς οποιοδήποτε σημείο της Ευρώπης, χωρίς την παραμικρή καθυστέρηση, δυνατότητα ζωτικής σημασίας για επιχειρήσεις, οι οποίες διατηρούν δραστηριότητες και σε απομακρυσμένες περιοχές, μακριά από τις επίγειες υποδομές. Έχουμε ήδη ξεκινήσει να χρησιμοποιούμε τις υπηρεσίες του KA-SAT προκειμένου να ανταποκριθούμε στη ζήτηση από την πλευρά των πελατών μας, ενώ παράλληλα αναπτύσσουμε μια σειρά εξειδικευμένες λύσεις επικοινωνίας, αξιοποιώντας τις μεγάλες τεχνολογικές δυνατότητες του συγκεκριμένου δορυφόρου.“


Ο κ. Jean-François Fenech, Γενικός Διευθυντής στην Eutelsat Broadband, δήλωσε τα εξής: “Η επιλογή του KA-SAT από τη Wireless Innovation αποδεικνύει για άλλη μία φορά τις δυνατότητες που έχει η πλατφόρμα μας, όσον αφορά την παροχή τηλεπικοινωνιακών υπηρεσιών υψηλής ταχύτητας σε επιχειρήσεις διαφορετικών κλάδων, με εξειδικευμένες ανάγκες κάλυψης, ασφάλειας, ευελιξίας και ποιότητας των παρεχόμενων υπηρεσιών. Είμαστε πολύ ευχαριστημένοι που αρχίζουμε τη συνεργασία μας με μια εταιρεία, η οποία, εκτός από ηγετική θέση στο χώρο των δορυφορικών επικοινωνιών, έχει και την εξειδίκευση που απαιτείται προκειμένου να κατανοεί τις ανάγκες των πελατών της και να τους προσφέρει ολοκληρωμένες υπηρεσίες υψηλής ποιότητας.”


Ο KA-SAT, ο πρώτος δορυφόρος υψηλής ταχύτητας (High Throughput Satellite – HTS) στην Ευρώπη, αξιοποιεί τη νέα γενιά δορυφορικής τεχνολογίας πολλαπλής δέσμης (multi-spotbeam), προσφέροντας ευρυζωνικές υπηρεσίες υψηλής ταχύτητας στην ευρωπαϊκή ήπειρο και στη λεκάνη της Μεσογείου. Η τεχνολογία spotbeam επιτρέπει την επαναχρησιμοποίηση των διαθέσιμων συχνοτήτων 20 φορές, οδηγώντας τη συνολική χωρητικότητα σε επίπεδα υψηλότερα των 90 Gbps. Αυτό σημαίνει, ότι ο KA-SAT είναι σε θέση να προσφέρει μεγαλύτερο bandwidth και υψηλότερες ταχύτητες επικοινωνίας, χρησιμοποιώντας πιο προσιτό τερματικό εξοπλισμό και πιάτα μικρότερης διαμέτρου. Η συγκεκριμένη τεχνολογία επιτρέπει στις επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται σε απομακρυσμένες περιοχές ή σε περιοχές με περιορισμένες δυνατότητες σύνδεσης στο Ίντερνετ να αποκτούν, γρήγορα και άμεσα, αποτελεσματικές υπηρεσίες διασύνδεσης, απολύτως προσαρμοσμένες στις εκάστοτε ανάγκες τους.