Την αυτόνομη ανάπτυξη στην αγορά των ΗΠΑ, με αιχμή του δόρατος την τεχνολογία (Near Field Communication) NFC, προωθεί η διοίκηση της Hotech.


hotech logo 2014Συγκεκριμένα, η Hotech έχοντας αναπτύξει καινοτόμες λύσεις και προϊόντα με βάση την τεχνολογία NFC, επιχειρεί την επέκταση των δραστηριοτήτων της στο εξωτερικό και ειδικότερα στην αγορά της Αμερικής.


Στο πλαίσιο του επιχειρηματικού σχεδιασμού της εταιρείας, όπου επιλέγεται η περεταίρω ενίσχυση των εξαγωγών σε χώρες με προοπτικές υψηλών ρυθμών ανάπτυξης στην τεχνολογία NFC, η Αμερική αποτελεί επιβεβλημένη επιλογή, καθώς είναι η πλέον ανεπτυγμένη και ώριμη αγορά για νέες καινοτόμες τεχνολογίες όπως το NFC παγκοσμίως.


Η ενίσχυση της εξωστρέφειας με αιχμή του δόρατος την τεχνολογία (Near Field Communication) NFC, αποτελεί στρατηγική απόφαση για την Hotech η διοίκηση της οποίας έχει ήδη ξεκινήσει τις διαδικασίες για την ίδρυση εταιρείας στην Αμερική και συγκεκριμένα στο San Francisco.


Σημειώνεται, ότι η διοίκηση της Hotech έχει θέσει ως στόχο το 2016, το 50% του συνόλου των εργασιών της να προέρχεται από εξαγωγές και προς αυτή την κατεύθυνση έχει ήδη επεκτείνει την δραστηριότητά της σε νέες αγορές όπως τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, η Νότιος Αφρική. Ήδη το 2013 οι εξαγωγές αποτέλεσαν σημαντικό μέρος των συνολικών πωλήσεων φθάνοντας το 40%, έναντι 30% το 2012, χωρίς σε αυτές να έχουν μετρηθεί τα αποτελέσματα από τις δύο νέες αγορές που προαναφέρθηκαν.


Η εταιρεία απευθύνεται εξαγωγικά με εφαρμογές NFC σε χώρες όπως οι Η.Π.Α., η Αγγλία, η Γερμανία και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, όπου οι συνθήκες ευνοούν τις νέες τεχνολογίες, με τα πεδία εφαρμογής αυτών να είναι πολλαπλά, μειώνοντας αισθητά την ανάληψη ρίσκου.


Η Hotech είναι η μοναδική εταιρεία στην Ελλάδα, που εδώ και 6 χρόνια, ασχολείται κάθετα με ολοκληρωμένες εφαρμογές και λύσεις που αξιοποιούν την τεχνολογία NFC. Αποτελεί δε τη μοναδική Ελληνική εταιρεία μέλος του NFC Forum και τα τελευταία χρόνια συμμετέχει σε όλα τα παγκόσμια συνέδρια και εκδηλώσεις που αφορούν και προωθούν την τεχνολογία NFC (NFC FORUM MEETINGS, MOBILE WORLD CONGRESS, WIMA MONACO & USA, κ.α.).


Παράλληλα έχει επενδύσει στη δημιουργία, συντήρηση και προσφορά λύσεων “με το κλειδί στο χέρι” (turnkey solutions) που φιλοξενούνται σε ασφαλή, διαρκώς ελεγχόμενα δικτυακά υπολογιστικά περιβάλλοντα, επιτρέποντας την εγκατάσταση κρίσιμων εφαρμογών μεγάλης κλίμακας.


Τέλος, η εταιρεία είναι μέλος του ΣΕΠΕ και του ΣΕΚΕΕ και αποτελεί πιστοποιημένο συνεργάτη της Microsoft.