Πληροφορίες θέλουν τη θυγατρική του ΟΤΕ στη Ρουμανία να έχει μπει σε διαδικασία εξαγοράς εταιρείας δορυφορικής συνδρομητικής ψηφιακής τηλεόρασης.

romtelecomΣύμφωνα με τα ΜΜΕ της Ρουμανίας, η Romtelecom ενδιαφέρεται για την εξαγορά της Boom TV, που ελέγχει η DTH Television Group στη Ρουμανία, αντί 50 εκατ. ευρώ. Επισήμως η Romtelecom διέψευσε ως ανακριβή τα δημοσιεύματα. Πιο συγκεκριμένα, εκπρόσωπος της εταιρείας δήλωσε: «μέχρι στιγμής, δεν υπάρχει συμφωνία ούτε προσφορά από την πλευρά της Romtelecom προς την DTH».

Η τελευταία είναι κυπριακών, ισραηλινών και ρουμανικών συμφερόντων με περίπου 200.000 πελάτες, η οποία τουλάχιστον το 2007 ήταν ζημιογόνος και είχε έσοδα της τάξης των 30 εκατ. ευρώ. Εφόσον η εταιρεία αγοραστεί από τη Romtelecom, τότε οι πελάτες της θα ξεπεράσουν τις 800.000 δεδομένου ότι η θυγατρική του ΟΤΕ παρέχει ήδη υπηρεσία δορυφορικής τηλεόρασης, γνωστή ως Dolce, μέσω του δορυφόρου HellasSat.

Στη ρουμανική αγορά δραστηριοποιούνται πέντε παροχείς συνδρομητικής τηλεόρασης και εκτιμάται ότι ήρθε κι εκεί η εποχή της συγκέντρωσης. Πάντως, η πλατφόρμα που ενδιαφέρει τη Romtelecom δεν είναι συμβατή με την υφιστάμενη Dolce, αλλά η εταιρεία θα μπορεί να μεταφέρει τους πελάτες στη δική της πλατφόρμα (Dolce) ή να αξιοποιήσει το περιεχόμενό της Boom TV και στις δύο πλατφόρμες.

Φήμες θέλουν τις δύο εταιρείες να συζητούν το ενδεχόμενο εξαγοράς της Boom TV, εδώ και αρκετά χρόνια, αλλά, σύμφωνα με στελέχη του ΟΤΕ, το τελευταίο διάστημα οι συζητήσεις πύκνωσαν.