Garmin και Asus δημιουργούν τη νέα σειρά Asus-Garmin Co–branded κινητών τηλεφώνων με τεχνολογία εντοπισμού θέσης, ξεκινώντας από τα Garmin-Asus nüvifone series.

garmin_asus_nuvifoneΗ Garmin Ltd. και η ASUSTeK Computer Inc. ανακοίνωσαν τη σύναψη στρατηγικής συμμαχίας, η οποία θα επιτρέψει στις εταιρείες να εκμεταλλευτούν την τεχνογνωσία τους στους τομείς των κινητών τηλεφώνων και των συσκευών πλοήγησης και να προχωρήσουν στο σχεδιασμό, την κατασκευή και τη διάθεση co-branded κινητών τηλεφώνων με τεχνολογία εντοπισμού θέσης (LBS – centric mobile phones). Η Garmin και η ASUS έχουν ήδη ξεκινήσει την από κοινού ανάπτυξη μιας σειράς συσκευών κινητών τηλεφώνων, η οποία θα γίνει γνωστή με την ονομασία Garmin-Asus nüvifone™ series. Μέσα στο 2009, οι δύο εταιρείες σκοπεύουν να παρουσιάσουν στην αγορά αρκετά μοντέλα της σειράς Garmin-Asus nüvifone, ενώ ένα νέο μοντέλο της οικογένειας Garmin-Asus nüvifone θα παρουσιαστεί κατά τη διάρκεια της διεθνούς έκθεσης Mobile World Congress στη Βαρκελώνη της Ισπανίας, από τις 16 έως τις 19 Φεβρουαρίου 2009.

“Πιστεύουμε ότι οι συσκευές στις οποίες συγκλίνουν διαφορετικές τεχνολογίες (converged devices) αποτελούν μια νέα, αναδυόμενη ευκαιρία,” ανέφερε ο Δρ. Min Kao, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Garmin Ltd. “Αυτή η συμμαχία συνιστά πλεονέκτημα και για τις δύο εταιρείες, διότι μας δίνει τη δυνατότητα να συνδυάσουμε τους πόρους μας και να βάλουμε τα θεμέλια για να δημιουργήσουμε μία ισχυρή βάση, επάνω στην οποία θα στηριχτούμε για να παρουσιάσουμε σε όλο τον κόσμο τις καινοτομίες και τα πλεονεκτήματα των κινητών τηλεφώνων τεχνολογίας LBS. Για περισσότερο από ένα χρόνο συνεργαζόμαστε με την ASUS, στη βάση μιας σχέσης ODM (Original Design Μanufacturer), πάνω στο αρχικό μοντέλο nüvifone το οποίο και παρουσιάστηκε το 2008. Παίρνοντας μαθήματα από αυτή μας τη συνεργασία, συμπεράναμε ότι εάν συνδυάσουμε την τεχνογνωσία μας κι αν εκμεταλλευτούμε τους τομείς στους οποίους ο καθένας κατέχει ηεγτική θέση, μπορούμε να αναβαθμίσουμε τη σχέση μας στοχεύοντας όχι μόνο στην διεύρυνση της προϊοντικής μας βάσης, αλλά και στη μείωση του χρόνου ανάπτυξης των προϊόντων μας. Πιστεύουμε ότι μέσα από αυτή τη στρατηγική συμμαχία τοποθετούμαστε με μοναδικό τρόπο σε μιά θέση που θα μας επιτρέψει να παρουσιάσουμε τις καλύτερες και πιο συναρπαστικές κινητές συσκευές που θα συνδυάζουν την τεχνολογία κινητής τηλεφωνίας με την πλοήγηση GPS.”

“Αυτή η συμμαχία επιτρέπει στην ASUS και την Garmin να συνδυάσουν άμεσα και απρόσκοπτα την ισχύ των δύο εταιρειών, έτσι ώστε να προσφέρουν στην αγορά πρωτοποριακά κινητά τηλέφωνα, τα οποία συνδυάζουν το κορυφαίο design με την υψηλότερη δυνατή ποιότητα. Τόσο η ASUS, όσο και η Garmin πιστεύουν ακράδαντα στις διαρκείς επενδύσεις σε έρευνα και ανάπτυξη, έτσι ώστε να μπορούν να προσφέρουν πάντα στον κόσμο και στις επιχειρήσεις πρωτοποριακά προϊόντα,” ανέφερε ο κ. Jonney Shih, πρόεδρος της ASUSTeK Computer Inc. “Μέσα από αυτή τη συμμαχία, οι εταιρείες μας θα συνεχίσουν να αναπτύσσουν καινοτόμα προϊόντα που διευκολύνουν τη ζωή μας. Οι τεχνολογίες που αναπτύσσουμε θα πρέπει να υπηρετούν τους πελάτες μας, και όχι το αντίσττροφο. Πιστεύουμε πως όλες οι συσκευές θα πρέπει να λειτουργούν και να επικοινωνούν απρόσκοπτα όχι μόνον οποιαδήποτε χρονική στιγμή και σε οποιοδήποτε μέρος, αλλά να το κάνουν σε πραγματικό χρόνο και σε πραγματικό τόπο. Έχουμε την πεποίθηση ότι η σειρά κινητών nüvifone θα επιτύχει τους συγκεκριμένους στόχους.”

Όλες οι συσκευές nüvifone της Garmin-Asus θα συνεχίσουν στο δρόμο που χάραξε πρωτότυπο nüvifone και θα αποτελούν συσκευές τεχνολογίας LBS οι οποίες θα συνδέονται με τα δίκτυα, θα επικοινωνούν και θα παρέχουν υπηρεσίες πλοήγησς με τρόπο απλό και απρόσκοπτο. Το πρωτότυπο nüvifone της Garmin το οποίο παρουσιάστηκε το 2008 θα λανσαριστεί και πάλι κάτω από το brand Garmin-Asus nüvifone G60. Το Garmin-Asus nüvifone G60 αναμένεται στην αγορά το πρώτο εξάμηνο του 2009. Συμπληρωματικές πληροφορίες για το nüvifone G60 της Garmin-Asus θα δοθούν στη διάρκεια της διεθνούς έκθεσης Mobile World Congress στη Βαρκελώνη.

Η λειτουργία LBS αποτελεί την καρδιά της νέας σειράς τηλεφώνων nüvifone της Garmin-Asus, παρέχοντας τα ίδια χαρακτηριστικά πλοήγησης με αυτά των φορητών πλοηγών της Garmin, και μάλιστα αυτών της υψηλότερης κατηγορίας τιμής, χαρακτηριστικά που επιτρέπουν στο χρήστη να καθοδηγείται μέσω φωνητικών εντολών σε κάθε στροφή ή γωνία του δρόμου. Στη συσκευή έχουν προφορτωθεί χάρτες και εκατομμύρια σημεία ενδιαφέροντος, έτσι ώστε οι οδηγοί να μπορούν έυκολα να βρούν μια συγκεκριμένη διεύθυνση, το όνομα μιας επιχείρησης, ή να μπορούν να αναζητήσουν έναν προορισμό μέσα από μία ομάδα ομοειδών επιλογών. Επίσης, το nüvifone περιλαμβάνει τη δυνατότητα γρήγορης πρόσβασης σε δημοφιλείς online διευθύνσεις μέσω τοπικής αναζήτησης στο διαδίκτυο. Το nüvifone αξιοποιεί τη δύναμη του παγκόσμιου ιστού και οι πληροφορίες σχετικά με τους κατά τόπους επαγγελματίες ή τα αντίστοιχα αξιοθέατα ανανεώνονται συνεχώς. Στο nüvifone περιλαμβάνεται επίσης το Ciao™, μια εφαρμογή κοινωνικής δικτύωσης η οποία γεφυρώνει το χάσμα ανάμεσα στα διάφορα τοπικά κοινωνικά δίκτυα (location based social networks) και τα ενσωματώνει απρόσκοπτα σε μία συσκευή.

Η παρουσίαση της συμμαχίας των Garmin και Asus έγινε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στις 4 Φεβρουαρίου 2009, στην Ταϊβάν. Οι αναλυτές και οι δημοσιογράφοι οι οποίοι δεν μπόρεσαν να παρακολουθήσουν την ανακοίνωση της Garmin-Asus στην Ταϊβάν, προσκαλούνται να συμμετάσχουν μέσω τηελεφώνου ή μέσω σχετικού webcast στις 4 Φεβρουαρίου 2009, στις 11:00 π.μ (ώρα ανατολικής Βορείου Αμερικής ή 10:00 πμ ώρα κεντρικής Βορείου Αμερικής). Λεπτομέρειες για το Webcast διατίθενται από τη διεύθυνση www.GarminAsus.com/pressroom.

Τα μοντέλα nüvifone της Garmin-Asus θα εκτίθενται στη διεθνή έκθεση Mobile World Congress της Βαρκελώνης, και στο περίπτερο της Garmin-Asus (7C37, hall 7), από τις 16 έως τις 19 Φεβρουαρίου 2009. Οι δημοσιογράφοι μπορούν να επικοινωνήσουν με τους υπεύθυνους τύπου της Garmin ή της Asus έτσι ώστε να προγραμματίσουν συνεντεύξεις ή κάποια ζωντανή επίδειξη της συσκευής. Συμπληρωματικές πληροφορίες μπορούν να αναζητηθούν στη διεύθυνση www.GarminAsus.com.