Η Sapphire Technology ανακοίνωσε την κυκλοφορία δύο εκ των δυνατότερων και γρηγορότερων καρτών γραφικών της: την Sapphire R9 295X2 και την Sapphire R9 295X2 OC.


OLYMPUS DIGITAL CAMERAΚαι τα δύο μοντέλα συνδυάζουν δύο κεντρικές μονάδες επεξεργασίας γραφικών της σειράς AMD Radeon R9 ενσωματώνοντας την τελευταίας γενιάς αρχιτεκτονική της εταιρίας ονόματι Graphics Core Next (GCN) σε σχεδιασμό αυτόνομης κάρτας έτσι ώστε να παραδώσουν επαναστατικές επιδόσεις σε απαιτητικές δοκιμασίες γραφικών και βιντεοπαιχνιδιών, ακόμα και στις μέγιστες ρυθμίσεις και σε ultra υψηλές αναλύσεις όπως αυτές που υποστηρίζονται από τις πιο πρόσφατες 4K οθόνες ή τα περιβάλλοντα πολλαπλών οθονών.


Η Sapphire R9 295X2 OC είναι μία συλλεκτική έκδοση η οποία χαρακτηρίζεται από τις μεγαλύτερες ταχύτητες του πηρήνα στα 1030MHz και στα 5200MHz για την 8GB GDDR5 μνήμη που ενσωματώνει η κάρτα. Η νέα κάρτα γραφικών της AMD έρχεται σε μία υψηλής ποιότητας τσάντα μεταφοράς, η οποία είναι φτιαγμένη από αλουμίνιο.


Η απλή Sapphire R9 295X2 θα κυκλοφορήσει με 1018MHz στον πυρήνα της και 5000MHz για την μνήμη, κάτι που σημαίνει ότι ειναι ελαφρώς λιγότερα νούμερα από την συλλεκτική έκδοση της. Και τα δύο μοντέλα καρτών γραφικών πληρούν τις προϋποθέσεις για την “Χρυσή Κατηγορία” της πρόσφατα ανανεωμένης καμπάνιας με ονομασία AMD Never Settle Forever, η οποία δίνει πρόσβαση στους χρήστες σε ένα δωρεάν πακέτο τριών παιχνιδιών ή ακόμα και σε περισσότερα πακέτα αν η κάρτα γραφικών έχει αγοραστεί από κάποιον πωλητή* που συνεργάζεται με την AMD.


Και οι δύο κάρτες γραφικών έρχονται εξοπλισμένες με μία προχωρημένη λύση υβριδικής ψύξης που περιέχει ένα κλειστού τύπου, προσυναρμολογημένο και αυτόνομο σύστημα υδρόψυξης. Έχοντας αναπτυχθεί από την AMD σε συνεργασία με την Asetek, μία πρωτοπόρα εταιρία σχεδιασμού και παροχής προϊόντων υδρόψυξης, η συγκεκριμένη λύση προσφέρει ψυχρές θερμοκρασίες, αθόρυβη λειτουργία και συνεχές επιδόσεις ακόμα και σε απαιτητικές εργασίες.


Επιπροσθέτως, σε συνδυασμό με την υποστήριξη των τελευταίων μοντέλων 4K οθονών, η Sapphire R9 295X2 μπορεί εύκολα να συνδεθεί σε πέντε υψηλής ανάλυσης οθόνες μέσω της τεχνολογίας AMD Eyefinity, μία λύση πολλαπλών οθονών υψηλής ανάλυσης που είναι εύκολη στην εγκατάσταση της και επιτρέπει σε παιχνίδια και άλλες εφαρμογές να λειτουργούν ταυτόχρονα σε πολλαπλές οθόνες σε μοναδική λογική επιφάνεια (Single Logical Surface). Αυτό που συμπληρώνει την λύση AMD Eyefinity είναι η AMD TrueAudio τεχνολογία. Η Sapphire R9 295X2 ενσωματώνει ένα ξεχωριστό επεξεργαστή ήχου έτσι ώστε να προσφέρει μία πιο πλούσια, ρεαλιστική και καλύτερη απόδοση ήχου μέσω οποιαδήποτε συσκευής στερεοφωνικής εξόδου, παραδίδοντας με αυτό το τρόπο μία πιο απορροφητική gaming εμπειρία.


Η Sapphire R9 295X2 κυκλοφορεί τώρα και είναι διαθέσιμη παγκοσμίως.