Η Samsung ανακοίνωσε ότι κέρδισε δύο βραβεία TIPA 2014 για τις NX30 και WB50F στις κατηγορίες ‘Best CSC Advanced’ και ‘Best Easy Compact Camera’.


samsung nx30Η Samsung SMART Camera NX30 κέρδισε το βραβείο ‘Best CSC Advanced’ που την καθιστά την πιο εξελιγμένη compact system κάμερα της αγοράς. Επιπλέον, η WB50F βραβεύθηκε στην κατηγορία ‘Best Easy Compact Camera’ ως η πιο εύχρηστη compact κάμερα της αγοράς.


Τις εντυπώσεις κέρδισαν ο προηγμένος αισθητήρας 20.3 Megapixel APS-C CMOS που δίνει τη δυνατότητα στους χρήστες να παίρνουν φωτογραφίες υψηλής ποιότητας με πλούσια χρώματα, αλλά και το Samsung NX AF System II που προσφέρει γρήγορο και ακριβές auto focus χάρη στην εξαιρετικά γρήγορη ταχύτητα κλείστρου 1/8000 το δευτερόλεπτο και τη δυνατότητα φωτογράφισης εννέα καρέ το δευτερόλεπτο. Με το μοναδικό της ανακλινόμενο ηλεκτρονικό σκόπευτρο, η NX30 καθιστά ευκολότερο από ποτέ να ανακαλύψει κάποιος μια νέα προοπτική. Η λειτουργία Tag & Go (με βελτιωμένη συνδεσιμότητα NFC και Wi-Fi) προσφέρει τη δυνατότητα στους χρήστες να μοιράζονται τις φωτογραφίες τους οποιαδήποτε στιγμή και οπουδήποτε βρίσκονται. Όλα τα παραπάνω χαρακτηριστικά συνέβαλαν, στη βράβευση της NX30 ως της καλύτερης προηγμένης compact system κάμερας.


samsung wb850Παράλληλα, η Samsung SMART Camera WB50F κέρδισε το βραβείο ‘Best Easy Compact Camera’. Η WB50F διακρίνεται για τον λεπτό και όμορφο σχεδιασμό της, με Soft Flash που δίνει τη δυνατότητα στους φωτογράφους να παίρνουν φωτογραφίες τόσο με απαλό και φυσικό φωτισμό, όσο και με έντονο. Διαθέτει επίσης ένα εντυπωσιακό ζουμ 12x και έναν αισθητήρα 16MP CCD που δίνει τη δυνατότητα στους χρήστες να απαθανατίζουν με ευκρίνεια οποιαδήποτε λεπτομέρεια. Η λειτουργία Tag & Go (με βελτιωμένη συνδεσιμότητα NFC και Wi-Fi) συνδέει την WB50F με smartphones, απλά ακουμπώντας τη μία συσκευή με την άλλη, προσφέροντας, έτσι, τη δυνατότητα στους χρήστες να μοιράζονται φωτογραφίες πιο εύκολα από ποτέ.


Τα βραβεία της Ένωσης Συντακτών Τεχνικής Εικόνας, TIPA (Technical Image Press Association), θεωρούνται τα πιο διάσημα φωτογραφικά βραβεία παγκοσμίως. Κάθε χρόνο, οι εκδότες που ανήκουν στην TIPA ψηφίζουν για τις καλύτερες φωτογραφικές μηχανές και φωτογραφικά προϊόντα που εμφανίστηκαν στην αγορά μέσα τους τελευταίους 12 μήνες.