Η Nokia ανακοίνωσε ότι η συσκευή Nokia Χ, της νέας οικονομικής σειράς smartphone X με Android apps, είναι διαθέσιμη στην ελληνική αγορά.


nokia xΟι νέες συσκευές αποτελούν την ιδανική εισαγωγή στον κόσμο των Android εφαρμογών, συνδυασμένες με κορυφαίες εμπειρίες Nokia καθώς και τις πιο δημοφιλείς υπηρεσίες Microsoft.


Η συσκευή Nokia Χ χαρακτηρίζεται από τη διεθνούς φήμης σχεδίαση και ποιότητα που συνοδεύουν τις συσκευές της Nokia, με ένα νέο user interface βασισμένο στα πλακίδια (tiles) και εμπνευσμένο από την οικογένεια συσκευών Lumia. Είναι εξοπλισμένη με το Fastlane, μία οθόνη που επιτρέπει στους χρήστες τη γρήγορη μετάβαση στις αγαπημένες τους εφαρμογές. Οι χρήστες αποκτούν πρόσβαση σε ποιοτικά apps του Nokia Store καθώς και σε μεγάλο αριθμό εφαρμογών μέσω third party stores ενώ είναι δυνατή και η διαδικασία του sideloading. Επίσης όλες οι συσκευές διαθέτουν δημοφιλείς third-party εφαρμογές αλλά και πλήθος παιχνιδιών.


«Πιστεύουμε ότι ο μοναδικός αυτός συνδυασμός θα βρει ανταπόκριση από τους καταναλωτές σε παγκόσμιο επίπεδο και θα δημιουργήσει ένα ισχυρό προηγούμενο για το επίπεδο ποιότητας που μπορεί να επιτευχθεί στον ταχέως αναπτυσσόμενο τομέα των προσιτών οικονομικά smartphones», δήλωσε ο δήλωσε ο κ. Λάμπρος Ζολώτας, επικεφαλής πωλήσεων της Nokia για την Ελλάδα, την Κύπρο και το Ισραήλ.


Οι χρήστες έχουν τη δυνατότητα να απολαύσουν πρωτότυπες εμπειρίες Nokia όπως την εφαρμογή HERE Maps, η οποία παρέχει δωρεάν υπηρεσίες χαρτογράφησης και πλοήγησης. Η συσκευή Nokia Χ αποτελεί μία οικονομική πρόταση η οποία εισάγει τους χρήστες στον κόσμο των δημοφιλών υπηρεσιών της Microsoft, όπως η δωρεάν αποθήκευση δεδομένων στο cloud μέσω του OneDrive.


Μία οικονομική εισαγωγή στην οικογένεια συσκευών X
Η συσκευή Nokia X, με τη χαρακτηριστική σχεδιαστική προσέγγιση της Nokia, θα είναι διαθέσιμη σε έντονα, φωτεινά χρώματα. Το πάχος της συσκευής αγγίζει μόλις τα 10.4mm. Η οθόνη είναι 4 ιντσών, ανθεκτική στις γρατζουνιές, ενώ τα πίσω καλύμματα εναλλάσσονται και θα προσφέρονται σε πολλά διαφορετικά χρώματα. Η συσκευή περιλαμβάνει το λειτουργικό Nokia X Software Platform και είναι εξοπλισμένη με διπύρηνο επεξεργαστή Qualcomm Snapdragon στο 1Ghz.


Η οικογένεια Nokia X περιλαμβάνει δύο οθόνες: τη home, με το νέο σχεδιασμό βασισμένο σε πλακίδια (tiles) και τη Fastlane. Η οθόνη Fastlane παρουσιάζει πώς οι άνθρωποι χρησιμοποιούν τη συσκευή τους ανά πάσα στιγμή στην καθημερινότητά τους. Αποτυπώνει όσα προτιμούν οι χρήστες: με μια μόνο κίνηση μπορούν να μεταφερθούν από την οθόνη home στην οθόνη Fastlane, να ενημερωθούν για τις πρόσφατες δραστηριότητες των φίλων τους και να έχουν εύκολη πρόσβαση σε κάθε αγαπημένη εφαρμογή τους. Το Fastlane έχει διαμορφωθεί αποκλειστικά για τη σειρά Nokia X.


Ο χρήστης μπορεί να απαντήσει σε μία αναπάντητη κλήση καλώντας πίσω ή στέλνοντας μήνυμα, να αποδεχτεί ή να απορρίψει προσκλήσεις για το ημερολόγιο του και να διαχειριστεί το music player – όλα αυτά μέσω του Fastlane. Επιπλέον έχει περισσότερες δυνατότητες ρύθμισης από ποτέ ενώ συνδέεται και με εφαρμογές κοινωνικής δικτύωσης. Το κοινό έχει ευχέρεια επιλογής ως προς το τι θα εμφανίζεται στο Fastlane feed, μπορεί να διαβάζει τις ενημερώσεις από τα κοινωνικά δίκτυα αλλά και να ανανεώνει το status update του μέσω της οθόνης Fastlane, απολαμβάνοντας μία πιο παραγωγική εμπειρία.