Αναρωτηθήκατε ποτέ αν θα μπορούσατε να έχετε μαζί σας εκατοντάδες βιβλία; Το Amazon υλοποίησε τη σκέψη σας, λανσάροντας το δικό του e-book.

kinldeEκπληκτοι έμειναν στο Κοινοβούλιο πολλοί βουλευτές όταν είδαν τον αρχηγό του ΠΑΣΟΚ να κρατάει στο βήμα ένα Kindle, μία συσκευή ανάγνωσης ηλεκτρονικών βιβλίων της Amazon και να την παρουσιάζει. Η πρόταση αφορούσε στην αλλαγή των κανονικών βιβλίων με μία συσκευή τέτοιου τύπου, την οποία από την πρώτη τάξη ο μαθητής θα την έχει συνεχώς μαζί του και θα την εμπλουτίζει με νέα βιβλία, ανάλογα με τις ανάγκες του. Ελπίζοντας να ενισχύσει την εκκολαπτόμενη αγορά ηλεκτρονικών βιβλίων, το Amazon.com έχει παρουσιάσει μια συσκευή ανάγνωσης βιβλίων, η οποία αποθηκεύει έως και 200 βιβλία και περιοδικά που κατεβαίνουν ασύρματα από το Διαδίκτυο (αυτό μόνο στην Αμερική, για Ελλάδα είναι απαραίτητη η χρήση υπολογιστή με θύρα USB για μεταφορά των βιβλίων). Το Amazon Kindle πωλείται στο διαδικτυακό κατάστημα της εταιρείας για 200 δολάρια και συνδέεται σε μια ηλεκτρονική βιβλιοθήκη με 90.000 βιβλία που διατίθενται για κατέβασμα προς περίπου 10 δολάρια το καθένα.
Προσφέρει επίσης συνδρομές σε εφημερίδες όπως οι New York Times, Wall Street Journal, η Washington Post και άλλα προς 6 έως 15 δολάρια το μήνα, καθώς και συνδρομές σε πάνω από 250 blogs για 0,99 δολάρια.
Παρόμοιες συσκευές ανάγνωσης έχουν παρουσιαστεί από τη Sony και άλλες εταιρείες, ωστόσο η απήχησή τους ήταν χαμηλή καθώς στερούνται της άνεσης και της οικειότητας των χάρτινων βιβλίων. Η Amazon ελπίζει να βελτιώσει τις προοπτικές του προϊόντος συνδυάζοντας την ευχρηστία με τις διαδικτυακές υπηρεσίες.
Το Kindle είναι λεπτότερο από το μέσο χάρτινο βιβλίο, έχει βάρος 292 γραμμάρια και βασίζεται σε μια ευανάγνωστη ασπρόμαυρη οθόνη χωρίς οπίσθο φωτισμό (είναι ξεκούραστη, αλλά δεν διαβάζεται στο σκοτάδι).
Οι αναγνώστες μπορούν να αγοράζουν και να διαβάζουν βιβλία χωρίς να χρησιμοποιήσουν PC, απευθείας από το Kindle.
Παρά το σκεπτικισμό των αναλυτών και ορισμένων υποψήφιων αγοραστών, η Amazon.com πούλησε όλες τις συσκευές αυτές, πέντε μόλις μέρες μετά την παρουσίασή τους.