Η Nokia αποκαλύπτει το Lumia 630, την πρώτη συσκευή dual-sim, το οικονομικό Lumia 635 και τη ναυαρχίδα Lumia 930.


more lumiaΗ εταιρεία επίσης ανακοινώνει ότι τα Windows Phone 8.1 θα είναι διαθέσιμα για όλα τα Lumia smartphones που υποστηρίζουν τα Windows Phone 8. Στην εκδήλωση Build 2014 της Microsoft, η Nokia ανακοίνωσε τρεις νέες συσκευές Lumia βασισμένες στο λειτουργικό Windows Phone 8.1 καθώς και μία σειρά από αποκλειστικά χαρακτηριστικά Nokia. Η εταιρεία επιβεβαίωσε πως τα Windows Phone 8.1 θα είναι διαθέσιμα για όλη τη σειρά Lumia Windows Phone 8 αυτό το καλοκαίρι.


Οι νέες συσκευές εισάγουν τις λειτουργίες ‘SensorCore’ για την ανίχνευση κίνησης και SensorCore Software Development Kit (SDK) που θα παρέχουν στους developers τα εργαλεία ανάπτυξης μοναδικών εφαρμογών όπως η Bing Health & Fitness.


Το Imaging SDK 1.2 BETA είναι ένα ενημερωμένο Nokia Lumia SDK που θα επιτρέψει στους developers να δημιουργήσουν την επόμενη γενιά εφαρμογών απεικόνισης και κοινωνικής δικτύωσης.


Στο σύνολο της σειράς Lumia με Windows Phone 8 θα διατεθεί μία αναβάθμιση με το όνομα Lumia Cyan, η οποία θα συνδυάζει τα Windows Phone 8.1 και τα μοναδικά χαρακτηριστικά Lumia σε ένα πακέτο ενημέρωσης.


Τα Windows Phone 8.1 εισάγουν νέα συναρπαστικά χαρακτηριστικά – ακόμα περισσότερες λεπτομέρειες στην οθόνη Nokia Glance με τα LiveTiles, το γρήγορο πληκτρολόγιο Word Flow και το νέο Action Center που βοηθούν τους ανθρώπους να έρθουν πιο κοντά σε όσα τους αρέσουν.


«Σήμερα παρουσιάζουμε 3 νέες συσκευές, βασισμένες στα Windows Phone 8.1, οι οποίες ενσωματώνουν τα καλύτερα χαρακτηριστικά Lumia και Microsoft. Πέρα από τις εξελίξεις από την πλευρά της Microsoft, η Nokia προσφέρει στο κοινό μία άνευ όρων εμπειρία απεικόνισης, υπέροχου σχεδιασμού και καλύτερες επαγγελματικές συσκευές», δήλωσε ο Stephen Elop, executive vice president του τμήματος Συσκευών & Υπηρεσιών της Nokia. «Έχουμε επίσης τη χαρά να προσφέρουμε συναρπαστικά χαρακτηριστικά που εισάγουν τα Windows Phone 8.1 στις υπάρχουσες συσκευές Lumia, ώστε όλοι να αποκτήσουν ό,τι πιο σύγχρονο κυκλοφορεί και κανείς να μη μείνει πίσω».


Ο κόσμος έρχεται πιο κοντά σε όσα αγαπά με το Windows Phone 8.1 στα Lumia
Ξεκινώντας από το ερχόμενο καλοκαίρι τα Windows Phone 8.1 θα αρχίσουν να διατίθενται σε όλους τους κατόχους συσκευών Lumia Windows Phone 8 εισάγοντας αποκλειστικές εμπειρίες Lumia. Η αναβάθμιση θα ονομάζεται Lumia Cyan. Το Windows Phone 8.1 προσφέρει περισσότερες λεπτομέρειες με μία ματιά μέσω των Live Tiles, σημαντικές ειδοποιήσεις μέσω του Action Centre, ταχύτερες μεθόδους πληκτρολόγησης μέσω του Word Flow και, αρχίζοντας από τις Ηνωμένες Πολιτείες, ένα προσωπικό βοηθό φωνής που ονομάζεται Cortana. Επιπλέον το επιχειρηματικό πακέτο Windows Phone 8.1 σηματοδοτεί τη μετατροπή των Lumia Windows Phone 8 smartphone σε καλύτερες επαγγελματικές συσκευές.


Συνοδεύοντας τα Windows Phone 8.1 η ενημέρωση θα προσφέρει νέες μοναδικές εμπειρίες στις συσκευές Lumia, που αναβαθμίζουν την ηγετική θέση της Nokia στον τομέα της απεικόνισης. Περιλαμβάνονται βελτιώσεις στο Camera Roll και στo Creative Studio, καθώς και μία νέα και ανανεωμένη εφαρμογή, το Nokia Storyteller, για την ανταλλαγή ιστοριών σε μορφή video slideshow στις σελίδες κοινωνικής δικτύωσης.


Τα νέα Lumia smartphones ενσωματώνουν τα καλύτερα χαρακτηριστικά των Microsoft και Lumia.
Το Nokia Lumia 930 αποτελεί τη ναυαρχίδα των Windows Phone 8.1 και διαθέτει:
Μία κάμερα 20 megapixel PureView με οπτικά ZEISS και προηγμένο Rich Recording, παρέχοντας μία άψογη εμπειρία βίντεο και απεικόνισης με την καινοτομία Living Images.
Εντυπωσιακή σχεδίαση που συνδυάζει μέταλλο και πολυάνθρακα με μία οθόνη ClearBlack 5 ιντσών για ασυναγώνιστη θέαση ακόμη και σε συνθήκες έντονου φωτισμού στη διάρκεια της μέρας.


Έναν πανίσχυρο τετρα-πύρινο επεξεργαστή Snapdragon 2.2GHz, υποστηρίζοντας σημαντικά το περιεχόμενο εφαρμογών, παιχνιδιών, internet και ενσωματωμένων υπηρεσιών Microsoft όπως οι OneDrive και MS Office.


Το Nokia Lumia 930 θα κυκλοφορήσει παγκοσμίως τον Ιούνιο ξεκινώντας από τις αγορές της Ευρώπης, της Ασίας και της Ινδίας.


Τα Nokia Lumia 630 και Nokia Lumia 635 παρέχουν μία ασυναγώνιστη εμπειρία Windows Phone 8.1 σε προσιτή τιμή, προσφέροντας: