Η HTC παρουσίασε το πολυαναμενόμενο νέο HTC One (M8), την υπέρτατη εξέλιξη του πολυβραβευμένου HTC One (M7).


htc one m8Το HTC One (M8) κυκλοφορεί αρχικά σε γκρι χρώμα με το ολοκαίνουριο Sense™ 6, μεταλλικό ενιαίο σώμα υψηλής ποιότητας και έξυπνους αισθητήρες που προβλέπουν τις ανάγκες σου και χρησιμοποιούν τις εντολές του Motion Launch™ για να κάνουν τις καθημερινές λειτουργίες πιο εύκολες. Η τεχνολογία της νέας κάμερας Duo προσφέρει φωτογραφίες γεμάτες δημιουργικότητα, επαγγελματική αισθητική και εντυπωσιακά εφέ, ενώ το HTC BoomSound™ θέτει ακόμα μια φορά νέα πρότυπα στην ποιότητα ήχου που μπορεί να προσφέρει ένα Smartphone.


Ο Peter Chou, Διευθύνων Σύμβουλος της HTC, δήλωσε: «Το 2013 παρουσιάσαμε το καλύτερο Smartphone του κόσμου, όμως δεν σταματήσαμε στιγμή να θέτουμε νέες προκλήσεις στους εαυτούς μας και να αμφισβητούμε το στάτους κβο σε αυτήν την κατηγορία. Ως πρωτοπόροι στην καινοτομία της κινητής τηλεφωνίας, συνεχίζουμε να σχεδιάζουμε και να κατασκευάζουμε συσκευές που θα συναρπάσουν, εμπνεύσουν και μεταμορφώσουν τον κλάδο των Smartphone. Σήμερα έχω την τιμή να παρουσιάζω το πιο εντυπωσιακό, διαισθητικό και προηγμένο Smartphone μέχρι σήμερα, το HTC One (M8).»


Υπέροχο, μέσα και έξω
Σημειώνοντας ακόμα ένα επαναστατικό βήμα στον σχεδιασμό και στην ποιότητα με το νέο HTC One (M8), το σώμα της συσκευής επανασχεδιάστηκε για μία ακόμα πιο εντυπωσιακή αλλά προσιτή εμφάνιση. Το όμορφο και ανθεκτικό μεταλλικό ενιαίο σώμα υψηλής ποιότητας αγκαλιάζει και εφάπτεται πλήρως στην οθόνη 5 ιντσών, Full HD (1080p), με πιο στρογγυλεμένες πλευρές και πιο απαλές καμπύλες, για ένα άνετο, πιο φυσικό κράτημα.


Το νέο HTC One (M8) υποστηρίζεται από επεξεργαστή Qualcomm™ Snapdragon® 801 με CPU Krait 2,3 GHz τετραπλού πυρήνα και πλήρως ενοποιημένο 4G LTE, τρέχει Android 4.4 KitKat, την πιο πρόσφατη έκδοση του λειτουργικού συστήματος Android, και διαθέτει το ολοκαίνουριο HTC Sense™ 6, διαθέσιμο στη συσκευή αλλά και ως αναβάθμιση από το ηλεκτρονικό κατάστημα Google Play. Επανασχεδιασμένο εκ βάθρων με μια πιο καθαρή και πιο εντυπωσιακή οπτική παρουσίαση, το Sense 6 προσφέρει ζωηρά, προσαρμοζόμενα χρωματικά μοτίβα και μια πιο διαισθητική, πιο εξατομικευμένη εμπειρία χρήστη. Για όσους προτιμούν την εμπειρία που προσφέρει η βασική έκδοση του Android, η έκδοση Google Play του HTC One (M8) θα είναι διαθέσιμη για προ-παραγγελία από σήμερα και για αγορά από το ηλεκτρονικό κατάστημα Google Play τις επόμενες εβδομάδες.


Ένα άλμα μπροστά στις φωτογραφικές δυνατότητες των Smartphone
Το νέο HTC One (M8) φέρνει μια εντελώς διαφορετική διάσταση στις φωτογραφικές δυνατότητες ενός κινητού τηλεφώνου συνδυάζοντας το καλύτερο Smartphone του κόσμου με μια κάμερα Duo που διαθέτει το πρωτοποριακό HTC UltraPixel™, διπλό φλας και εγγραφή βίντεο Full HD 1080p, προσφέροντας απίστευτες φωτογραφίες σε όλες τις συνθήκες φωτισμού και πλούσια βίντεο υψηλής ποιότητας. Η μπροστινή κάμερα 5 MP με ευρυγώνιο φακό απαθανατίζει selfies ανώτερης ποιότητας με μεγάλη ευκολία.


Πέρα από την κύρια μονάδα HTC UltraPixel™, η κάμερα Duo διαθέτει και αισθητήρα βάθους, ο οποίος καταγράφει λεπτομερείς πληροφορίες βάθους από μια σκηνή και επιτρέπει την εφαρμογή πλήθους όμορφων και πρωτότυπων εφέ που σου δίνουν τη δυνατότητα να πειραματιστείς με τις φωτογραφίες σου περισσότερο από ποτέ άλλοτε.


Δημιούργησε στη στιγμή πορτρέτα επαγγελματικής αισθητικής αλλάζοντας την εστίαση της φωτογραφίας σου, αφότου έχεις ήδη τραβήξει τη φωτογραφία, χάρη στη λειτουργία UFocus™ ή ανάδειξε το θέμα σου με πιο εντυπωσιακό τρόπο αλλάζοντας το φόντο με τα πρωτότυπα εφέ που σου προσφέρει η λειτουργία Προσκήνιο (Foregrounder). Μπορείς επίσης να δώσεις στις φωτογραφίες σου μια εποχιακή πινελιά, με τα animations που σου προσφέρει η λειτουργία Εποχές (Seasons). Η λειτουργία Αντιγραφή & Επικόλληση (Copy & Paste) σου δίνει τη δυνατότητα να ‘μεταφέρεις’ την οικογένεια και τους φίλους σου σε μια εντελώς διαφορετική φωτογραφία, ενώ η λειτουργία Dimension Plus™ σού προσφέρει μια μοναδική προοπτική των φωτογραφιών σου επιτρέποντάς σου να δεις τις φωτογραφίες σου από διαφορετική οπτική γωνία δίνοντας απλώς μια μικρή κλίση στην οθόνη.


Η προηγμένη τεχνολογία της κάμερας δουλεύει και στο παρασκήνιο απαθανατίζοντας φωτογραφίες από τη στιγμή της ενεργοποίησης, έτσι ώστε όταν ενεργοποιείται το κλείστρο, να εμφανίζεται στη στιγμή η πιο ευκρινής φωτογραφία. Η αυτόματη εστίαση της κάμερας λειτουργεί με ταχύτητα 300 ms, προσφέροντάς σου πανέμορφες, ζωηρές φωτογραφίες δράσης που απαθανατίζουν κλάσματα του δευτερολέπτου, και όταν χρειάζεται φλας, το έξυπνο διπλό φλας LED διαλέγει αυτόματα τον ακριβή χρωματικό τόνο και την ένταση φωτός για πιο φυσική απόχρωση της επιδερμίδας και φωτογραφίες επαγγελματικής εμφάνισης.


Με τόσες πολλές δυνατότητες για εντυπωσιακές φωτογραφίες, η οργάνωση της Γκαλερί ήταν και αυτή προτεραιότητα για τους σχεδιαστές του HTC Sense™, οι οποίοι την εμπλούτισαν με τη λειτουργία Παρόμοιες φωτογραφίες (Image Match), ένα εργαλείο οπτικών αναζητήσεων που μετακινεί διαισθητικά όλες τις φωτογραφίες που περιλαμβάνουν ένα συγκεκριμένο θέμα στο ίδιο άλμπουμ.


Τέλος, το νέο HTC One (M8) ενσωματώνει και λειτουργία αναπαραγωγής σε αργή κίνηση, η οποία σου επιτρέπει να τραβάς βίντεο HD σε αργή κίνηση και μετά να επεξεργάζεσαι αυτό το βίντεο για να μειώσεις την ταχύτητα στο σημείο που θέλεις –ιδανικό για να προσθέσεις δραματικότητα ή για να τονίσεις μια στιγμή.


Το Zoe™ στο cloud
Το 2014 το Zoe™ εξελίσσεται σε cloud-based υπηρεσία. Ανέβασε βίντεο Zoe για να μπορούν να τα θαυμάσουν όλοι, και προσκάλεσε τους φίλους σου για να προσθέσουν τις δικές τους φωτογραφίες, βίντεο και μουσική και να μοιραστείτε εντυπωσιακά φιλμάκια με τις κλασικές σας στιγμές. Η νέα εφαρμογή Zoe θα είναι διαθέσιμη για λήψη μέσω του Google Play αυτό το καλοκαίρι.


Motion Launch™ – απλές κινήσεις, συντομευμένες διαδικασίες
Με την εισαγωγή του HTC Sense™ 6, το νέο HTC One (M8) έχει να επιδείξει δυνατότητες που του χαρίζουν μια έκτη αίσθηση. Για παράδειγμα, η λειτουργία Motion Launch™ μπορεί να ανιχνεύσει αμέσως τη θέση και την κίνησή του, χάρη στους ενσωματωμένους αισθητήρες κίνησης που επιτρέπουν τη διάδραση με το κινητό σου χωρίς να πρέπει να ενεργοποιήσεις την οθόνη. Με ένα απλό πέρασμα του δαχτύλου σου στην οθόνη μπορείς να ενεργοποιήσεις τη συσκευή, με τη λειτουργία Auto Answer μπορείς να απαντήσεις σε μια κλήση πλησιάζοντας απλώς το κινητό στο αυτί σου και χωρίς να αγγίξεις την οθόνη –πολύ χρήσιμο αν το τηλέφωνο χτυπήσει όταν σκάβεις στον κήπο ή πλένεις τα πιάτα– και με ένα διπλό πάτημα μπορείς να ενεργοποιήσεις ή να απενεργοποιήσεις την οθόνη κλειδώματος.


Θήκη HTC Dot View™ – προστάτεψε το κινητό σου με στυλ ρετρό
Οδηγώντας τη λειτουργικότητα της έκτης αίσθησης ακόμα ένα βήμα πιο πέρα, μπορείς να ενεργοποιήσεις το Motion Launch πατώντας δυο φορές στην μπροστινή επιφάνεια της θήκης αλλά και να δεις την ώρα, τον καιρό, νέα SMS, e-mail ή κλήσεις –χωρίς να αγγίξεις την οθόνη ή να ανοίξεις το κάλυμμά της.


Σε ένα εντυπωσιακό κινητό αξίζει μια θήκη που προστατεύει και διευρύνει τον καινοτόμο σχεδιασμό του και την κορυφαία λειτουργικότητά του. Βελτιστοποιημένη με το HTC Sense 6™, η νέα θήκη HTC Dot View™ προστατεύει την οθόνη, ενώ εμφανίζει στην μπροστινή της επιφάνεια ειδοποιήσεις και επιλογές λειτουργιών με ένα ρετρό στυλ dot matrix.


Λειτουργία αυξημένης εξοικονόμησης ενέργειας – επιπλέον χρόνος λειτουργίας σε αναμονή χωρίς επιπλέον κόστος
Οι καινοτομίες δεν σταματάνε εδώ… Αλλάζουμε ακόμα και τον τρόπο που χρησιμοποιείς την μπαταρία του κινητού σου. Με το αρχικό HTC One (M7), η HTC βελτιστοποίησε την κατανάλωση ενέργειας έτσι ώστε να μπορείς να εκμεταλλεύεσαι στο έπακρο το κινητό σου. Το HTC One (M8) οδηγεί την εξοικονόμηση ενέργειας σε εντελώς νέα επίπεδα κάνοντας την μπαταρία να διαρκεί 40% περισσότερο. Παρόλο που η κανονική κατάσταση εξοικονόμησης ενέργειας προσφέρει εξαιρετική απόδοση, θελήσαμε να προσθέσουμε και λειτουργία αυξημένης εξοικονόμησης ενέργειας που κάνει την μπαταρία σου να διαρκεί ακόμα περισσότερο. Πλήρως φορτισμένο προσφέρει 14 ημέρες ενέργειας μπαταρίας, επιτρέποντάς σου παράλληλα να δέχεσαι κλήσεις, SMS και e-mail –ιδανικό όταν ταξιδεύεις. Μπορεί να ενεργοποιηθεί αυτόματα και μη, και προσφέρει 60 ώρες επιπλέον χρόνο σε κατάσταση αναμονής σε 20% φόρτιση, 30 ώρες σε 10% φόρτιση και 15 ώρες σε 5% φόρτιση, και έτσι, είτε είσαι έξω αργά τη νύχτα είτε κάνεις πεζοπορία στα βουνά, δεν θα χρειαστεί ποτέ πια ν’ ανησυχήσεις μήπως ξεμείνεις από μπαταρία.


Το HTC BoomSound™ γίνεται ακόμα πιο δυνατό
Το νέο HTC One (M8) οδηγεί ακόμα μία φορά την ακουστική εμπειρία που προσφέρει ένα Smartphone σε νέα επίπεδα. Η τελευταία λέξη της τεχνολογίας HTC BoomSound™ προσφέρει δυνατό, κρυστάλλινο ήχο που συναρπάζει, με πλούσιους τόνους, από τα μπάσα μέχρι τα πρίμα. Προσφέροντας ήχο 25% πιο δυνατό απ’ ό,τι το HTC One (M7), χωρίς να υποβιβάζει την ποιότητα, το νέο HTC One (M8) έχει διπλά μπροστινά στερεοφωνικά ηχεία με νέο ενισχυτή, επανασχεδιασμένους θαλάμους ηχείων και προσαρμοσμένο ακουστικό προφίλ για μια εμπειρία πραγματικά υψηλής ευκρίνειας.


HTC BlinkFeed™ – Οι ενημερώσεις σου, απευθείας στην αρχική σου οθόνη
Το HTC BlinkFeed™ είναι τώρα πιο διαισθητικό, με δυνατότητα συνεχούς scrolling για μια πιο ομαλή εμπειρία περιήγησης, προσαρμοζόμενα πλακίδια και νέα εμφάνιση που παρουσιάζει τα άρθρα με καθαρό και ευανάγνωστο τρόπο. Με τη διάθεση ενός νέου SDK που επιτρέπει στους συνεργαζόμενους παρόχους να ενσωματώσουν το δικό τους περιεχόμενο, οι χρήστες μπορούν να βρίσκουν και να γίνονται συνδρομητές πιο εύκολα σε νέες πηγές ενημέρωσης, και να δημιουργούν στη στιγμή προσαρμοσμένα feeds για οποιοδήποτε θέμα τους ενδιαφέρει. Έτσι, είτε είσαι λάτρης των σπορ, του κινηματογράφου ή του shopping, αυτή η λειτουργία σου διασφαλίζει ότι θα έχεις τις πληροφορίες που σε ενδιαφέρουν περισσότερο. Με πακέτα ειδήσεων (News Bundles) που συγκεντρώνουν όλα τα άρθρα και τα tweets με το ίδιο θέμα για πιο εύκολη ανάγνωση και πάνω από 1000 συνεργαζόμενους παρόχους περιεχομένου κατηγοριοποιημένους πλέον με σαφήνεια σε μία σελίδα, η ενημέρωσή σου για τα πιο ενδιαφέροντα νέα δεν θα μπορούσε να είναι πιο απλή.


Η φυσική σου κατάσταση με μία ματιά
Με το νέο HTC One (M8), μπορείς να κάνεις πιο υγιεινή ζωή και να μη χάνεις το κίνητρό σου συνδυάζοντας τους ευφυείς αισθητήρες του –που δεν καταναλώνουν ενέργεια– με την προ-εγκατεστημένη εφαρμογή Fitbit®. Εναλλακτικά, μπορείς να χρησιμοποιήσεις το κινητό σου σε συνδυασμό με ένα από τα αξεσουάρ παρακολούθησης της σωματικής δραστηριότητας που προσφέρει η Fitbit για να έχεις πρόσβαση σε προηγμένες λειτουργίες όπως η καταγραφή ύπνου και το έξυπνο ξυπνητήρι ή για την καταγραφή δεδομένων όταν ασκείσαι χωρίς το κινητό σου. Θέσε στόχους σωματικής άσκησης και δες την πρόοδό σου απευθείας στην αρχική σου οθόνη HTC BlinkFeed™ χωρίς επιπλέον προσπάθεια. Το Fitbit είναι η εφαρμογή με τις περισσότερες λήψεις σε συσκευές παρακολούθησης της σωματικής δραστηριότητας στο Google Play.


HTC Sense™ TV
Το μόνο τηλεκοντρόλ που χρειάζεσαι με το νέο HTC One (M8) έχει νέο σχεδιασμό που σου προσφέρει μια διαδραστική δεύτερη οθόνη. Μπορείς να παρακολουθείς τη συζήτηση για την εκπομπή online χάρη στα ενοποιημένα επίσημα feeds από το Facebook και το Twitter, παράλληλα με όλα τα σχόλια των fan από τα κοινωνικά σου δίκτυα. Το HTC Sense™ TV τώρα σου προσφέρει επίσης live αθλητικά στατιστικά για τα 10 πιο δημοφιλή αθλήματα στον κόσμο, και οι φίλαθλοι μπορούν πλέον να βλέπουν τα τελευταία σκορ, στατιστικά αγώνων και ζωντανές ενημερώσεις από αγώνες που δεν πρέπει να χάσουν ενώ παρακολουθούν έναν άλλο αγώνα στην οθόνη της τηλεόρασής τους.


Συνεργαζόμενα δίκτυα κινητής τηλεφωνίας
Το νέο HTC One (M8) θα είναι διαθέσιμο μέσω πάνω από 230 δικτύων κινητής τηλεφωνίας σε όλον τον κόσμο. Το HTC One (M8) θα είναι διαθέσιμο παγκοσμίως σε γκρι, ασημί και χρυσαφί χρώμα και θα κυκλοφορήσει στην Ελλάδα στις αρχές Μαΐου.