Το FlexFrame for Oracle RE (Rapid Edition) προσφέρει μία απλοποιημένη προσέγγιση στην ομαδοποίηση των εφαρμογών, βάσεων δεδομένων και υπηρεσιών της Oracle.

Fujitsu Siemens FlexFrame for Oracle RE (Rapid Edition)

Fujitsu Siemens FlexFrame for Oracle RE (Rapid Edition)

Το FlexFrame for Oracle RE, μία λύση αποκλειστικά ανεπτυγμένη για την ενοποίηση των υπηρεσιών που προσφέρει η Oracle, παρουσιάστηκε πρόσφατα από την Fujitsu Siemens Computers, τον κορυφαίο προμηθευτή υποδομών πληροφορικής. Το FlexFrame for Oracle RE της Fujitsu Siemens Computers αποτελεί μία απλή, οικονομική, υψηλής διαθεσιμότητας λύση εστιασμένη σε οργανισμούς που αναζητούν απόδοση και εξοικονόμηση κόστους, επιτυγχάνοντας συνεργασία των server που αποκλειστικά τρέχουν βάσεις δεδομένων της Oracle. Μέσω αυτού του μοναδικού Ν+1 συστήματος διαθεσιμότητας, το FlexFrame for Oracle RE παρέχει ένα αυτοματοποιημένο, ταχύτατο σύστημα αποκατάστασης (failover) με στόχο να διασφαλίσει τους φυσικούς και εικονικούς server. Ένας εφεδρικός server είναι πάντα διαθέσιμος να συνεχίσει τη λειτουργία ενός κύριου server, εφόσον ο δεύτερος τεθεί απροσδόκητα εκτός λειτουργίας. Καθώς, αρκετοί server σε λειτουργία μοιράζονται μόνο ένα ή ορισμένα εφεδρικά συστήματα (N+1), η υψηλή διαθεσιμότητα επιτυγχάνεται από το σύνολο του server farm, σε πολύ χαμηλότερα κόστη από ένα παραδοσιακό cluster.


Η Fujitsu Siemens Computers εργάστηκε στενά με την Oracle για την ανάπτυξη της λύσης FlexFrame for Oracle RE. Ειδικά σχεδιασμένο για να τρέχει υπηρεσίες Oracle, το περιβάλλον της λύσης προσφέρεται στους πελάτες προεγκατεστημένο και παραμετροποιημένο στις ιδιαίτερες ανάγκες των πελατών. Εκτός από το consolidation των συστημάτων, η λύση FlexFrame for Oracle RE προσφέρει αυξημένη απόδοση και διαθεσιμότητα της βάσης δεδομένων μέσω της υποστήριξης του Oracle Real Application Cluster (η Grid αρχιτεκτονική της Oracle για ταυτόχρονη λειτουργία των βάσεων δεδομένων σε πολλαπλούς εξυπηρετητές).


Ο Dr. Rolf Strotmann, Vice President του τμήματος Software και Solution Business της Fujitsu Siemens Computers είπε σχετικά: «Η λύση FlexFrame for Oracle RE είναι ιδανική για επιχειρήσεις που εστιάζουν στη μείωση του λειτουργικού κόστους και στη μεγιστοποίηση της απόδοσης του ΙΤ περιβάλλοντος, επειδή ακριβώς προσφέρει υψηλή διαθεσιμότητα και consolidation των IT συστημάτων σε προσιτό κόστος. Επιπλέον, το ενσωματωμένο redundancy των συστημάτων παρέχει τη σιγουριά στους υπεύθυνους πληροφορικής, ότι σε περίπτωση που ένας server αστοχήσει, οι υπηρεσίες θα ξαναξεκινήσουν και θα συνεχίσουν να λειτουργούν σε ένα νέο server εντός λίγων λεπτών».


«Η Oracle και η Fujitsu Siemens Computers εργάζονται από κοινού στο πλαίσιο μίας παγκόσμιας στρατηγικής συνεργασίας για περισσότερο από 15 χρόνια. Η συνεργασία μας σε προϊόντα όπως το FlexFrame for Oracle RE, μας δίνει την δυνατότητα να προσφέρουμε στους πελάτες μας βελτιωμένη απόδοση εφαρμογών ταυτόχρονα με εντυπωσιακή προσαρμοστικότητα και ανοχή στις αστοχίες, αυξάνοντας ουσιαστικά την αξία των προϊόντων και υπηρεσιών που είναι πλήρως ενσωματωμένα και συμβατά με την τεχνολογία μας» είπε ο κ. William Hardie, Vice President, του τμήματος Oracle Database Product Marketing.


FlexFrame for Oracle RE – Τεχνικά χαρακτηριστικά

Η λύση FlexFrame for Oracle RE υποστηρίζει Linux λειτουργικά συστήματα ενώ λειτουργεί βέλτιστα με το Oracle Enterprise Linux. Το σύστημα ελέγχεται μέσω του λογισμικού FlexFrame for Oracle RE Control Center, ενώ οι εξυπηρετητές στους οποίους στηρίζεται η λύση είναι οι PRIMERGY BX Blade Servers και/ ή οι  PRIMERGY RX rack servers. Για αποθηκευτικά συστήματα μπορούν να χρησιμοποιηθούν τα FibreCAT SX80 και SX88, καθώς και τα FibreCAT CX και NetApp iSCSI SAN συστήματα, επιτρέποντας την ενσωμάτωση σε αυτά των δεδομένων των χρηστών αλλά και την κεντρική αποθήκευσης της εικόνας των λειτουργικών συστημάτων ώστε να είναι δυνατή η εκκίνηση των εξυπηρετητών από αυτά..


Η λύση είναι άμεσα διαθέσιμη, ενώ το κόστος είναι ανάλογο του configuration του όλου περιβάλλοντος και ξεκινά από 80.000 Ευρώ μη συμπεριλαμβανομένων αδειών Oracle και αποθηκευτικών συστημάτων. Η συντήρηση και οι υποστηρικτικές υπηρεσίες προσφέρονται από το SolutionContract της Fujitsu Siemens Computers, το οποίο περιλαμβάνει ένα proactive απομακρυσμένο έλεγχο του συστήματος για να προσδιοριστούν και να εξαλειφθούν τυχόν προβλήματα πριν αυτά καταστούν επιζήμια στην απόδοση του συστήματος, καθώς και υπηρεσίες τεχνικής υποστήριξης αντιμετώπισης προβλημάτων (reactive), μετά την εγκατάσταση.