Απρόσκοπτος έλεγχος με το νέο entry-level controller δύο καναλιών DDJ-SB, για τα Serato DJ Intro και Serato DJ από την Pioneer και την Intersys.


pioneer ddj sbΗ Intersys, επίσημη αντιπρόσωπος της Pioneer στην Ελλάδα, ανακοινώνει ένα νέο μέλος στην σειρά επαγγελματικών controller της Pioneer για το Serato DJ, με την παρουσίαση του entry-level μοντέλου DDJ-SB. Ο DDJ-SB είναι ακόμη πιο compact και φορητός από τους controller DDJ-SX και DDJ-SR της ανώτερης κατηγορίας, αλλά προσφέρει την ίδια αμεσότητα ελέγχου και ευχρηστία, καθώς και απευθείας πρόσβαση στις λειτουργίες του παρεχόμενου λογισμικού Serato DJ Intro, όπως τα loop, τα Σημεία Άμεσης Έναρξης (Hot Cue), τα δείγματα (sample) και τα εφέ. Εναλλακτικά, οι DJ μπορούν να προμηθευτούν την πλήρη έκδοση του Serato DJ για άμεση πρόσβαση σε ακόμη πιο εντυπωσιακές δυνατότητες.


Ο DDJ-SB διαθέτει ειδικούς μηχανισμούς για όλες τις λειτουργίες του παρεχόμενου λογισμικού Serato DJ Intro, συμπεριλαμβανομένων loop, τεσσάρων Σημείων Άμεσης Έναρξης και τεσσάρων δειγμάτων ήχου. Επιπλέον, ο DDJ-SB διαθέτει δύο μονάδες FX ανά κανάλι, με επιλογή μεταξύ έξι εφέ, των οποίων οι παράμετροι μπορούν να ελέγχονται χρησιμοποιώντας ένα κουμπί Στάθμης/Βάθους.


Οι DJ έχουν επίσης τη δυνατότητα να προμηθευτούν την πλήρη έκδοση του Serato DJ για άμεσο έλεγχο ακόμη περισσότερων σημείων έναρξης, δειγμάτων και loop, καθώς και προηγμένα χαρακτηριστικά όπως η Κατάσταση Slip (Ολίσθηση), η εγγραφή μίξεων και τα εφέ ‘Powered by iZotope’.


Ένα νέο χαρακτηριστικό που υποστηρίζει ο DDJ-SB είναι η λειτουργία Filter Fade, για πρώτη φορά στην κατηγορία, η οποία βοηθά τους φιλόδοξους DJ να δημιουργούν τέλειες μίξεις προσθέτοντας ένα φίλτρο διέλευσης υψηλών συχνοτήτων στο crossfader, για ομαλότερες μεταβάσεις με χρήση μόνο ενός μηχανισμού. Πατώντας το πλήκτρο Filter Fade, οι DJ μπορούν να προσθέσουν δύο φίλτρα διέλευσης υψηλών συχνοτήτων (high pass) στο crossfader, ώστε να ελέγχουν τόσο την ένταση όσο και το βασικό φίλτρο μόνο με ένα χέρι. Αυτό σημαίνει ότι οι DJ θα έχουν πάντα ένα ελεύθερο χέρι για χειρισμό των κομματιών με τους μηχανισμούς αφής του DDJ-SB, όπως τις οκτώ Επιφάνειες Παράστασης (Performance Pads), όπου τέσσερις ελαστικές επιφάνειες επιτρέπουν στους DJ να ενεργοποιούν τα Σημεία Άμεσης Έναρξης (Hot Cue), Αυτόματα και Χειροκίνητα Loop καθώς και Sampler, ενώ άλλες τέσσερις επιφάνειες προσφέρουν άμεση πρόσβαση στις λειτουργίες Αναπαραγωγής, Σημείων Έναρξης (Cue), Συγχρονισμού και Μετατόπισης (Shift). Το νέο DDJ-SB διαθέτει δύο Jog 112 χιλ για scratching με απόλυτη ακρίβεια. Επιπρόσθετα υπάρχουν τα χειροκίνητα φίλτρα διέλευσης υψηλών/χαμηλών συχνοτήτων, ένα χαρακτηριστικό που κληρονόμησε από τα μοντέλα ανώτερης κατηγορίας DDJ-SX και DDJ-SR.


Όμοια με το μοντέλο DDJ-SR, ο DDJ-SB έχει μικρές διαστάσεις και βάρος και τροφοδοτείται με ρεύμα μέσω USB, ενώ η επαγγελματική σχεδίαση και κατασκευή του εγγυώνται αντοχή και στυλ που ταιριάζει τέλεια σε κάθε περιβάλλον.


Παρακολουθήστε τον DDJ-SB εν δράσει