Η Cytech ανακοινώνει την ολοκλήρωση του έργου CLEAR για τον Δήμο Πατρών που υλοποιήθηκε σε συνεργασία με την ΑΔΕΠ Α.Ε. στο πρόγραμμα South East Europe.


cytech_2010_logo_bigΤο έργο στοχεύει στην βελτίωση της προσβασιμότητας σε πολιτιστικές αξίες, την ανάδειξη των δράσεων θεματικού τουρισμού και την ενίσχυση της ταυτότητας της πόλης μέσω της αξιοποίησης των νέων τεχνολογιών πληροφορικής και επικοινωνιών (ΤΠΕ).


Το έργο από τις αρχές Μαρτίου παραδόθηκε και ο επισκέπτης της πόλης μπορεί να έχει πληροφορίες στο κινητό ή σε κάποια φορητή συσκευή για 32 σημεία με πολιτιστικά και τουριστικά αξιοθέατα της Πάτρας.


H Cytech, μέσω της εμπειρίας της, δημιούργησε όλες τις τεχνολογικές υποδομές ώστε ο επισκέπτης της πόλης να μπορεί να έχει στο κινητό του τηλέφωνο όλες τις απαραίτητες πληροφορίες. Συγκεκριμένα, στα επιλεγμένα σημεία της πόλης τοποθετήθηκαν πινακίδες οι οποίες περιλαμβάνουν οδηγίες – με όλες τις σύγχρονες τεχνολογίες που είναι διαθέσιμες σήμερα στα κινητά τηλέφωνα -φωνητικό μήνυμα / SMS / QR code / NFC tag – με πληροφορίες για τις συγκεκριμένες πολιτιστικές αξίες της πόλης.


Επιπλέον δημιουργήθηκε η εφαρμογή “Explore Patras”, η οποία αποτελεί μία εύχρηστη δίγλωσση εφαρμογή (ελληνικά και αγγλικά) με φιλικό προς το χρήστη interface που λειτουργεί σε φορητές συσκευές (smartphones & tablets) και παρακινεί τους επισκέπτες και τους κατοίκους της Πάτρας να ανακαλύψουν την πόλη και την πλούσια ιστορία της. Έπίσης, φίλτρα στην εφαρμογή βοηθούν τον χρήστη να γνωρίζει την ευκολία πρόσβασιμότητας του κάθε χώρου, καθώς κατα το τεχνικό σχεδιασμο του έργου λήφθησαν υπόψη οι ανάγκες των Α.μ.Ε.Α αλλά και άλλων ειδικών κοινωνικών ομάδων, όπως οι ηλικιωμένοι, συμφωνα με τα ευρωπαικά πρότυπα του έργου.


O κος Βαγγέλης Αντωνιάδης, διευθύνων σύμβουλος της Cytech – εξέφρασε τον ενθουσιασμό του για τη συμμετοχή της εταιρίας σε ενα έργο που στοχεύει στην τουριστική και πολιτιστική ανάδειξη με τη βοήθεια της τεχνολογίας. Επιπλέον δήλωσε: «Είμαστε χαρούμενοι που έχουμε συμβάλλει μέσω της τεχνογνωσίας μας ώστε ο επισκέπτης της Πάτρας να έχει εύκολα μέσω του κινητού του τηλεφώνου πρόσβαση σε χρήσιμες πληροφορίες για τους χώρους πολιτιστικού και τουριστικού ενδιαφέροντος, αναδεικνύοντας τις πολιτιστικές αξίες της πόλης».