Η Vodafone στην πρώτη θέση παγκοσμίως στα δίκτυα ασύρματης επικοινωνίας μεταξύ συσκευών για τρίτη συνεχή χρονιά.


vodafone-logoΗ Vodafone αναδείχθηκε, για τρίτη συνεχή χρονιά, παγκόσμιος ηγέτης του κλάδου των υπηρεσιών επικοινωνίας μεταξύ συσκευών (Machine to Machine – M2M), σύμφωνα με ανεξάρτητη έκθεση της Analysys Mason που εξετάζει τις επιδόσεις των μεγαλύτερων παρόχων υπηρεσιών επικοινωνίας Μ2Μ.


Η έκθεση αυτή βαθμολόγησε κάθε έναν από τους παρόχους σε έξι διαφορετικές κατηγορίες Μ2Μ που αφορούν σε όλες τις πτυχές της επιχειρηματικής λειτουργίας, από τη συνολική τους στρατηγική και τις υπηρεσίες έως και τα δίκτυα και πρότυπα επικοινωνίας μεταξύ συσκευών. Η Analysys Mason επιβράβευσε τη Vodafone για το όραμά της αναφορικά με τις υπηρεσίες και εφαρμογές Μ2Μ που διαθέτει και τη μοναδική εμπειρία εξυπηρέτησης που προσφέρει στους πελάτες της.


H παγκόσμια πρωτοπορία στα δίκτυα ασύρματης επικοινωνίας μεταξύ συσκευών υλοποιείται και στην Ελλάδα μέσω της Zelitron Α.Ε., 100% θυγατρικής της Vodafone Ελλάδας, η οποία έχει ως βασική της στρατηγική την παροχή ολοκληρωμένων τηλεπικοινωνιακών λύσεων Μ2Μ. Η Zelitron αποτελεί ένα σημαντικό φορέα έρευνας και ανάπτυξης εφαρμογών και υπηρεσιών Μ2Μ υψηλής προστιθέμενης αξίας για τον Όμιλο Vodafone και σε παγκόσμιο επίπεδο.


Η Vodafone, μέσω της θυγατρικής της στην Ελλάδα, Zelitron, έχει ήδη αναπτύξει και παρέχει προς τους πελάτες της νέες υπηρεσίες και έξυπνες εφαρμογές ασύρματης επικοινωνίας μεταξύ συσκευών (M2M) που δίνουν τη δυνατότητα στις επιχειρήσεις που τις εφαρμόζουν να μειώσουν τα λειτουργικά τους κόστη και να ενισχύσουν την παραγωγικότητά και την ανταγωνιστικότητά τους. Οι εφαρμογές αυτές απευθύνονται σε διάφορους κλάδους της αγοράς.


Πιο συγκεκριμένα, οι υπηρεσίες που παρέχει η Vodafone στην Ελλάδα μέσω της Zelitron περιλαμβάνουν την ολοκληρωμένη υπηρεσία Διαχείρισης Στόλου Οχημάτων ZeliTrack Fleet Management, την καινοτόμο υπηρεσία Τηλεμέτρησης και Εποπτείας Φωτοβολταϊκών Εγκαταστάσεων SmartEcometer PV, καθώς και την υπηρεσία τηλεμέτρησης Smart Ecometer GAS για την άμεση παρακολούθηση και ενημέρωση της κατανάλωσης φυσικού αερίου σε συνεργασία με την Εταιρεία Παροχής Αερίου Αττικής.


Οι εφαρμογές M2M της Vodafone περιλαμβάνουν όλες τις αναγκαίες υποδομές (hardware, software) οι οποίες μέσω του ασύρματου δικτύου μετάδοσης δεδομένων της Vodafone στέλνουν τα δεδομένα, σε μια κεντρική εφαρμογή των υπηρεσιών. Εκεί, οι χρήστες έχουν πρόσβαση μέσω ενός απλού web browser και ευρυζωνικής σύνδεσης στο internet από PC, laptop, αλλά και smartphone.


Ο Διονύσης Γρηγοράτος, Διευθυντής Εταιρικών Πελατών στη Vodafone Ελλάδας δήλωσε σχετικά: «Στην Vodafone Ελλάδος, έχοντας πάντα ως βασικό στόχο την παροχή καινοτόμων και υψηλού επιπέδου προϊόντων και υπηρεσιών επικοινωνίας, παρακολουθούμε στενά τις εξελίξεις και τις νέες τάσεις τόσο σε τοπικό όσο και σε παγκόσμιο επίπεδο. Τηρώντας πιστά αυτήν την πρακτική, παραμένουμε πάντα στην πρώτη γραμμή βοηθώντας και υποστηρίζοντας τους εταιρικούς μας πελάτες να παραμένουν ανταγωνιστικοί και παραγωγικοί. Έτσι, οι επιχειρήσεις που υιοθετούν εφαρμογές Μ2Μ έχουν τη δυνατότητα να γίνουν σημαντικά πιο αποτελεσματικές στο σύγχρονο απαιτητικό περιβάλλον.


Ο χρήστης των υπηρεσιών Μ2Μ της Vodafone μπορεί να παρακολουθεί τις ασύρματες συσκευές και τις εφαρμογές τηλεματικής που έχει επιλέξει οποιαδήποτε στιγμή της ημέρας, από οποιοδήποτε σημείο και αν βρίσκεται, αξιοποιώντας πλήρως τις δυνατότητες που παρέχει η κινητή επικοινωνία και το αξιόπιστο δίκτυο της Vodafone. Μέσα από συνεχείς επενδύσεις για την τεχνολογική εξέλιξη και επέκταση του δικτύου της, παρέχουμε στους συνδρομητές μας επικοινωνία υψηλής ποιότητας για τη χρήση δεδομένων, με γρήγορες ταχύτητες κινητής ευρυζωνικότητας και εκτενή κάλυψη».


Περισσότερες πληροφορίες και στο vodafone.gr/business