Ο μόλις εννέα χρονών προγραμματιστής Lim Ding Wen, από τη Σιγκαπούρη, δημιουργεί εφαρμογές για το δημοφιλές κινητό της Apple, το iPhone.

DoodlekidsΟ μικρός Ding Wen, πρόσφατα τελείωσε ένα πρόγραμμα ζωγραφικής για το iPhone, το οποίο ονόμασε Doodle Kids. Σε διάστημα δύο εβδομάδων η εφαρμογή του έχει ξεπεράσει τα 4.000 downloads στο iTunes. Το Doodle Kids επιτρέπει στους χρήστες του iPhone να ζωγραφίσουν με τα δάχτυλά τους πάνω στην οθόνη αφής της συσκευής. Με ένα δυνατό κούνημα του iPhone, ο ψηφιακός καμβάς καθαρίζει και προκαλεί τον χρήστη για νέες δημιουργίες!

«Έγραψα το πρόγραμμα για τις μικρότερές μου αδερφές, στις οποίες αρέσει να ζωγραφίζουν», δήλωσε ο μικρός developer, ο οποίος ξεκίνησε να χρησιμοποιεί υπολογιστή από την ηλικία των 2. Στην σύντομη… καριέρα του, έχει προλάβει να ολοκληρώσει τη συγγραφή άνω των 20 προγραμμάτων. Επόμενο εγχείρημα του Lim Ding Wen, είναι ένα παιχνίδι επιστημονικής φαντασίας για το iPhone, το «Invader Wars».

Το μήλο βέβαια θα πέσει κάτω από τη μηλιά, καθώς ο Lim Thye Chean, πατέρας του Ding Wen, είναι επίσης προγραμματιστής και chief technology officer εταιρείας τεχνολογίας.

Διαβάστε περισσότερα για το Doodle Kids: http://www.apple.com/webapps/entertainment/doodlekids.html