Η Amadeus συνεχίζει την επέκτασή της στον τομέα Τεχνολογίας Αεροδρομίων με την εξαγορά της UFIS Airport Solutions.


Amadeus HellasΗ στρατηγική εξαγορά της κορυφαίας εταιρείας στην τεχνολογία αεροδρομίων πρόκειται να προσθέσει σημαντικά προϊόντα και να ενισχύσει τις σχέσεις με σημαντικούς πελάτες σε Ασία, Ευρώπη και Μέση Ανατολή.


Η εξαγορά της UFIS Airport Solutions ενισχύει σημαντικά την υπάρχουσα θέση της Amadeus στην βιομηχανία της Τεχνολογίας Αεροδρομίων. Η UFIS φέρνει στην Amadeus μια συμπληρωματική σουίτα λύσεων τεχνολογίας αεροδρομίων, η οποία βασίζεται στη μοναδική 25ετή εμπειρία της εταιρείας στην ανάπτυξη λογισμικού τεχνολογίας αεροδρομίων, καθώς επίσης και σημαντικές σχέσεις με πελάτες σε όλο τον κόσμο και ειδικότερα σε Ασία, Μέση Ανατολή και Ευρώπη.


Ο κ. John Jarrell, Επικεφαλής του Τμήματος Τεχνολογίας Αεροδρομίων της Amadeus σχολίασε σχετικά: “Αυτή η στρατηγική εξαγορά επιταχύνει τη μετάβασή μας στη βιομηχανία της Τεχνολογίας Αεροδρομίων, επιβεβαιώνοντας ότι η Amadeus αποτελεί έναν σημαντικό πάροχο σε αυτό τον τομέα και δίνοντας έμφαση στη δέσμευσή μας στον κλάδο. Πέρα από την καινοτομία και την εστίαση στον πελάτη, η συμφωνία προσφέρει πολυάριθμες συνέργειες μεταξύ των δύο εταιρειών, με πολύ δυνατές ομάδες διοίκησης και ανάπτυξης. Μαζί, είμαστε σε θέση να διαμορφώσουμε το μέλλον των ταξιδιού για την βιομηχανία αεροδρομίων, η οποία σήμερα βρίσκεται σε ένα σταυροδρόμι επιχειρηματικού μοντέλου και εξελίσσεται ολοένα και περισσότερο για να γίνει ένας πάροχος υπηρεσιών, που στην ιεραρχία των προτεραιοτήτων του έχει πάντα τον επιβάτη.”


“Η εξαγορά αυτή αποτελεί χαρμόσυνο νέο για τους πελάτες και τους υπαλλήλους μας παγκοσμίως, καθώς θα ωφεληθούν από το παγκόσμιο εύρος και την εμπειρία της Amadeus, ένα στέρεο θεμέλιο που θα φέρει την επανάσταση στην ταξιδιωτική εμπειρία στα αεροδρόμια και θα καλύψει τις ανάγκες των σύγχρονων ταξιδιωτών,” σχολίασε ο κ. Holger Mattig, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της UFIS Airport Solutions. “Είμαστε σίγουροι ότι η συνεργασία μας με την Amadeus, έναν παίκτη παγκοσμίου κύρους στην ταξιδιωτική αγορά, θα προσφέρει εξαιρετικές και ολοκληρωμένες λύσεις για την κοινότητα των αεροδρομίων.”


Η σειρά προϊόντων και υπηρεσιών της UFIS θα συμπληρώσει την υπάρχουσα σειρά λύσεων του Τμήματος Τεχνολογίας Αεροδρομίων της Amadeus, προσφέροντας εξειδικευμένη εμπειρία στους τομείς των Airport Operational Databases, Resource Management Systems, Flight Information Display Systems, εργαλείων Collaborative Decision Making και λύσεων Hub Management.


Η πλειοψηφία των υπαλλήλων της UFIS, μεταξύ των οποίων και τα ανώτατα διοικητικά στελέχη, έχουν έδρα τους τη Σιγκαπούρη. Η εταιρεία προσφέρει ενοποιημένες λύσεις για μεμονωμένες, multi-terminal και multi-airport λειτουργίες για την παγκόσμια κοινότητα αεροδρομίων για περισσότερες από δύο δεκαετίες. Η UFIS Airport Solutions είναι μια εταιρεία-ηγέτης στη βιομηχανία, που δίνει την δυνατότητα στους πελάτες της να διεξάγουν συνεργατική διαχείριση αεροδρομίων, μια προσέγγιση που ταιριάζει απόλυτα στην στρατηγική Τεχνολογίας Αεροδρομίων της Amadeus.


Σαν αποτέλεσμα της εξαγοράς περίπου 54 υπάλληλοι παγκοσμίως, συμπεριλαμβανομένου της διοικητικής ομάδας της UFIS, θα ενσωματωθούν στο Amadeus Airport IT Group.