H Workable ανακοινώνει την ολοκλήρωση γύρου επένδυσης ύψους 1,5 εκατομμυρίου δολαρίων, του οποίου ηγήθηκε η Greylock IL.


workableΗ ανερχόμενη εταιρεία τεχνολογίας στον χώρο του ανθρώπινου δυναμικού παράγει λογισμικό που βοηθά επιχειρήσεις να διαχειριστούν τη διαδικασία προσλήψεων εύκολα, γρήγορα και αποτελεσματικά.


Η Greylock IL (http://greylockil.com), επενδυτικό fund με έδρα το Τελ Αβίβ και το Λονδίνο και διαθέσιμα κεφάλαια ύψους 360 εκατομμυρίων δολλαρίων στον ευρωπαϊκό του βραχίονα, είναι καταξιωμένη ως εκ των κορυφαίων σχημάτων στον χώρο διεθνώς.


Στην επένδυση συμμετείχε επίσης το Jeremie Openfund II (http://theopenfund.com), το οποίο 12 μήνες νωρίτερα είχε ηγηθεί γύρου επένδυσης ύψους 600 χιλιάδων ευρώ, μαζί με ιδιώτες επενδυτές.


Η εταιρεία αριθμεί σήμερα εκατοντάδες εταιρικών πελατών σε 40 χώρες, προσφέροντας ένα καινοτόμο προϊόν λογισμικού που εισέρχεται με αξιώσεις σε μία αγορά μεγέθους 14 δισεκατομμυρίων δολαρίων ετησίως.


Στο πλαίσιο του νέου γύρου επένδυσης ο συνιδρυτής και γενικός διευθυντής της Workable Νίκος Μωραϊτάκης δήλωσε: “Η διαδικασία προσλήψεων αλλάζει καθημερινά. Πλέον δύο στις τρεις αιτήσεις εργασίας γίνονται με χρήση προφίλ Linkedin αντί βιογραφικού, ενώ μία στις τρεις πραγματοποιείται από κινητό τηλέφωνο. Οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις χρειάζονται απλά και οικονομικά εργαλεία που θα τους βοηθήσουν να προσαρμοστούν στη νέα αυτή πραγματικότητα.”


Επίσης, ο εταίρος του Jeremie Openfund II Γεώργιος Τζιραλής δήλωσε: “Η Workable έχει κατορθώσει να δημιουργήσει σε πολύ μικρό διάστημα μία ομάδα παγκόσμιας κλάσης με έδρα την Αθήνα και ένα ώριμο προϊόν που γίνεται αναντικατάστατο καθημερινά για ολοένα και περισσότερες επιχειρήσεις ανά την υφήλιο. Η προσέλκυση συνεργάτη του διαμετρήματος της Greylock υπήρξε φυσικό επακόλουθο και αποτελεί μονάχα την αρχή.”