Το Spotify ανακοίνωσε την εξαγορά της The Echo Nest, της κορυφαίας εταιρείας επεξεργασίας δεδομένων και πληροφοριών στη μουσική βιομηχανία.


echonestΗ εξαγορά αυτή αποτελεί μέρος της γενικότερης στρατηγικής του Spotify για την αύξηση της παγκόσμιας κατανάλωσης μουσικής και των συνολικών εσόδων που επιστρέφουν στη μουσική βιομηχανία, μέσα από την παροχή της καλύτερης δυνατής εμπειρίας χρήστη και μιας αποτελεσματικής μηχανής αναζήτησης μουσικής για τους εκατομμύρια φίλους του ανά τον κόσμο.


Η συμφωνία θα επιτρέψει στο Spotify να αξιοποιήσει την βαθιά κατανόηση της μουσικής και τα πολύτιμα εργαλεία διαχείρισης της The Echo Nest για να προσφέρει μια λύση αναζήτησης μουσικής στα εκατομμύρια των χρηστών του. Η προσθήκη της Echo Nest θα ενισχύσει επίσης τη δυνατότητα του Spotify να βοηθάει εταιρίες και συνεργάτες να παρέχουν εκπληκτικές μουσικές εμπειρίας στα κοινά τους.


«Είμαστε θαυμαστές της The Echo Nest εδώ και πολύ καιρό και είναι τιμή μας που η ταλαντούχα ομάδα του θα ενώσει τις δυνάμεις της με το Spotify» δήλωσε ο Daniel Ek, Founder και CEO του Spotify. «Σκοπός μας είναι να κάνουμε τους ανθρώπους να ακούν περισσότερη μουσική. Είμαστε απόλυτα συγκεντρωμένοι στο να δημιουργήσουμε την καλύτερη εμπειρία χρήστη και ξεκινάμε με την οικοδόμηση της καλύτερης πλατφόρμας μουσικών πληροφοριών στον κόσμο. Η συνεργασία The Echo Nest και Spotify είναι ένα μεγάλο άλμα μπροστά, στην προσπάθειά μας να σας προσφέρουμε την καλύτερη μουσική ανά πάσα στιγμή».


«Ήδη από την ίδρυσή της The Echo Nest από τους Brian Whitman και Tristan Jehan, η εταιρεία αφιερώθηκε ολοκληρωτικά στο να κατανοήσει καλύτερα τον κόσμο της μουσικής και να βοηθήσει τους ακροατές να ανακαλύψουν ακόμη περισσότερα κομμάτια», είπε ο Jim Lucchese, CEO της The Echo Nest. «Η συνεργασία με το Spotify μάς δίνει την ευκαιρία να συνεχίσουμε το έργο μας ως μέρος της ταχύτερα αναπτυσσόμενης υπηρεσίας μουσικής στον κόσμο. Είμαστε ενθουσιασμένοι που είμαστε μέρος μιας ομάδας εξίσου παθιασμένης με το να συνδέει τους ανθρώπους με τη μουσική».


Η The Echo Nest θα συνεχίσει να λειτουργεί με βάση τα κεντρικά της γραφεία στο Somerville της Μασαχουσέτης, όπου υπήρξε βασικό συστατικό της αναπτυσσόμενης τεχνολογικής σκηνής της Βοστόνης. Επίσης θα συνεχίσει να λειτουργεί και στο Σαν Φρανσίσκο. Οι εφαρμογές της The Echo Nest θα παραμείνουν δωρεάν και ανοικτές σε υποστήριξη από ένα ισχυρό οικοσύστημα προγραμματιστών. Η κοινότητα των προγραμματιστών θα διαδραματίσει αποφασιστικό ρόλο στην επιτυχία τόσο της The Echo Nest όσο και του Spotify, για αυτό και θα παραμείνει προτεραιότητα της νέας κοινής προσπάθειας.