Σαν τους Χιώτες

Ένας κούκος δεν φέρνει την άνοιξη, δυο σκληροτράχηλοι κομάντος, ωστόσο, μπορούν να φέρουν την καταστροφή!

Army of twoΠιστεύετε πως ο χώρος των shooters είναι κορεσμένος; Η EA έχει αντίθετη άποψη καθώς ανακαλύπτει συνεχώς τρόπους να εμπλουτίζει με καινοτόμα χαρακτηριστικά τα παιχνίδια της. Στο «Army Of Two», η συνεργασία των δύο συμπολεμιστών κάνει το παιχνίδι να ξεχωρίζει από τα κλασικά shooters τρίτου προσώπου, επαναπροσδιορίζοντας την έννοια «multiplayer». Εσείς κι ένας φίλος σας, (ή εσείς και η τεχνητή νοημοσύνη αν σας έχουν κυριεύσει αντικοινωνικές τάσεις) ελέγχετε ένα δίδυμο μισθοφόρων κομάντο, έτοιμων να ταξιδέψουν σε οποιαδήποτε γωνιά του πλανήτη προκειμένου να φέρουν εις πέρας επικίνδυνες αποστολές. Από την Κίνα μέχρι το Ιράκ θα εμπλακείτε σε δολοφονίες, ανατινάξεις και κάθε άλλου είδους πολεμικές επιχειρήσεις.

Το κλειδί της επιτυχίας βρίσκεται στην συνεργασία των δυο κομάντο. Ο ένας μπορεί να κάνει «σκαμνάκι» για να σκαρφαλώσει ο άλλος, να κρατήσει μια ασπίδα για να προστατεύσει αυτόν που πυροβολεί, να τραβήξει τα αντίπαλα πυρά προκειμένου να πλαγιοκοπήσει τους εχθρούς ο δεύτερος ή να κρατάει το σκοινί και να κατεβάζει σιγά-σιγά τον συμπολεμιστή του, καθώς αυτός γαζώνει ουρανοκατέβατος τους αμέριμνους φρουρούς κάτω από τα πόδια του. Οι επιλογές συνεργασίας είναι τόσες πολλές που προσθέτουν μοναδικό βάθος στο gameplay και οδηγούν σε αξέχαστες στιγμές… επικοινωνίας με τον φίλο σας που έχει αναλάβει τον ρόλο του δεύτερου μισθοφόρου. Κατά τα άλλα, η δράση σε αρκετά σημεία θα σας θυμίσει την επιτυχημένη συνταγή του Gears of War, τόσο με τις μεθόδους κάλυψης πίσω από φυσικά εμπόδια όσο και με το σύστημα στόχευσης.

Μία ακόμη καινοτομία του «Army Of Two» είναι η εκούσια προσέλκυση αντίπαλων πυρών, μιας και υπάρχει ακόμα και μετρητής που εκφράζει το πόσο έχετε εξοργίσει τους αντιπάλους σας! Ο σκοπός δεν είναι άλλος από το να συγκεντρώσει ο ένας στρατιώτης όλη την προσοχή των εχθρών προκειμένου ο δεύτερος να περάσει απαρατήρητος. Αν κατά την διάρκεια του παιχνιδιού το ένα μέλος του διδύμου τραυματιστεί, ο συνάδελφός του μπορεί να επουλώσει τις πληγές του μέσα από ένα ειδικό minigame. Την δεύτερη φορά που θα συμβεί αυτό θα χρειαστεί να τον επαναφέρει με ένα πιο σύνθετο minigame που μιμείται την παροχή πρώτων βοηθειών με τεχνητή αναπνοή.

Η τρίτη φορά είναι προφανώς και η… φαρμακερή! Το οπλοστάσιο είναι αρκετά πλούσιο μα ακόμα πιο πλούσια είναι η γκάμα των παραμετροποιήσεων που μπορείτε να κάνετε σε κάθε όπλο, ώστε να το προσαρμόσετε στο στυλ και τις ανάγκες σας. Ασπίδες, κάνες, σιγαστήρες και πολλά άλλα… αξεσουάρ θα διεκδικήσουν χρήματα από τα κέρδη σας. Βρείτε καλή παρέα και πολεμήστε πλάτη με πλάτη, απολαμβάνοντας σκηνές ανελέητης μάχης χωρίς προηγούμενο!

ΣΥΣΤΗΜΑ

X360, PS3

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ

ΓΡΑΦΙΚΑ: 9

ΗΧΟΣ: 8,5

GAMEPLAY: 9

ΑΝΤΟΧΗ ΣΤΟ ΧΡΟΝΟ: 8,5

ΣΥΝΟΛΙΚΑ: 8,5

ΔΙΑΘΕΣΗ

EA Hellas